Dolfijn vakanties

- Zeilen (Nederland) -

zeilreis     
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
05-08-17
11-08-17
7
bootreis
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:755,00
75,00
34,00
80,00


max. aantal deelnemers: 16
max. aantal begeleiders: 4
Vertrektijd: 14:00 uur
Tijd terug: 16:00 uur
Vertrek/aankomst: Monnickendam
De Dolfijnvlag kan weer in top! Voor het 6e jaar op rij zijn we te gast bij Jet en Hans van klipper de Korevaer, een Zeeuwse klipper uit 1911. Ze heeft lang als vrachtschip gevaren, maar is omgebouwd tot een mooi passagierszeilschip. Ze gaat een hele week uw thuis op het water worden. Zoals het hoort, helpt u als het nodig is het boordpersoneel met bijv. het hijsen van de zeilen, tafel dekken en andere kleine klusjes. Reizigers die al een keer met de Korevaer gevaren hebben, zullen het zeker ook zeggen: dit is een topreis!


Route (onder voorbehoud)
1e dag Om 14.00 uur schepen we in Monnickendam in en maken we kennis met elkaar. We worden welkom geheten en nemen samen de boordregels door. Daarna is het tijd om te gaan varen.
2e t/m 6e dag Waar de vaarroute ons heen gaat brengen, hangt af van het weer en de mogelijkheden. We leggen waarschijnlijk aan in plaatsen zoals Volendam, Hoorn en Enkhuizen en aan de andere kant van het IJsselmeer Workum in Friesland. In elke plaats waar we aanleggen gaan we aan wal om leuke dingen te doen. Als we aan het varen zijn, merkt u hoe groot het IJsselmeer is; vaak zien we het land niet meer.
7e dag Na het ontbijt varen we naar Monnickendam. We maken er nog een mooie zeildag van, want pas aan het einde van de middag meren we aan. Hier nemen we afscheid van elkaar.

Klipper de Korevaer
- 37 m lange klipper met op het dek een grote ‘kuip’ waar we heerlijk kunnen zitten
- verblijf in 2- tot 4-persoonshutten met stapelbedden
- 5 toiletten en 3 douches
- salon met gezellige scheepsinrichting met tafels, banken en stoelen, bar en kombuis (keuken)

Maaltijden
Alle maaltijden gebruiken we aan boord. Misschien maken we een keer een lunchpakket klaar. Bij de maaltijden wordt van alle passagiers verwacht dat ze af en toe helpen met tafel dekken, voorbereiden van de maaltijd, afruimen, afwassen en opruimen.

Bijzonderheden: Aan boord wonen ook twee honden. De schipper bepaalt n.a.v. het weer de route. Aan boord moet u zich aan de boordregels houden. U moet voor deze reis kunnen zwemmen, goed ter been zijn en kunnen traplopen. Op deze reis zijn loophulpmiddelen niet toegestaan. Aan boord is een aantal steile trappen. We verlaten het schip via een loopplank, soms via andere schepen. Er wordt zoveel mogelijk gezeild, maar als dat niet mogelijk is, wordt er op de motor gevaren. Op deze reis zijn geen eenpersoonshutten beschikbaar. De hutverdeling gaat zoveel mogelijk met 2 of 3 reizigers per hut. U moet zelf een dekbed of slaapzak en kussensloop meenemen, onderlakens en kussens zijn aan boord. Verder adviseren wij mee te nemen: regenkleding, stevige schoenen met stroef profiel en waterproof zonnebrand met hoge beschermingsfactorMeer informatie over deze reis leest u op blz. 9 van onze zomergids.

 


SGR- Contact naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube NBAV