Dolfijn vakanties

- Treinreis Brussel (België) -

nieuw programmatreinreis     Informatie over België
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
03-08-17
09-08-17
7
treinreis
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:789,00
95,00
36,00
75,00


max. aantal deelnemers: 10
max. aantal begeleiders: 2
Vertrektijd: 13:15 uur
Tijd terug: 14:00 uur
Vertrek/aankomst: Utrecht Jaarbeursplein/Rotterdam CS
De treinreis Brussel staat al jaren in onze gids, maar is bijna elk jaar anders. Ook dit jaar leren we Brussel kennen, maar gaan we, natuurlijk met de trein, ook naar Mechelen en Leuven. Voor de echte treinliefhebbers staat ook een bezoek aan Train World op het programma, een museum over de geschiedenis van de Belgische spoorwegen. Er staan o.a. 5 oude stoomlocomotieven.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit Utrecht reizen we via Rotterdam met de trein naar Brussel. Ons hotel ligt op 20 min. lopen van het station. We brengen de bagage naar het hotel en kunnen voor een eerste verkenning Brussel in.
2e dag We gaan op ontdekkingstocht door het centrum van Brussel. Dat doen we lopend en met het openbaar vervoer (metro, tram, bus). We gaan zeker naar Manneken Pis (wist u dat hij ook een zusje had? Jeanneke Pis) en de Grote Markt.
3e dag Vandaag nemen we de trein naar Leuven, dat is ongeveer een half uurtje rijden. We maken een stadswandeling door deze mooie studentenstad en kunnen een kijkje nemen in de huisbrouwerij Domus. Natuurlijk bekijken we de Sint Pieterskerk op de grote markt. Leuven is een perfecte stad om een terrasje te pakken!
4e dag Vandaag gaan we verder met onze ontdekkingstocht door Brussel. Op een half uurtje lopen van het hotel ligt het Vossenplein. Hier is elke dag een bijzondere rommelmarkt. Er wordt van alles verkocht. Van schoenen tot muziekinstrumenten, van postzegels tot meubels. Hierna reizen we door naar Schaarbeek waar we Train World bezoeken. In het treinstation staan oude treinen en zien we van alles over de geschiedenis van de Belgische spoorwegen.
5e dag Ook vandaag pakken we weer de trein. We gaan naar Mechelen. Op het station pakken we de Planckendael Express bus naar Planckendael. Dit is een bekende dierentuin in België, er is zelfs een tv-serie over gemaakt.
6e dag Onze laatste dag in Brussel, er blijft nog genoeg over om vandaag te gaan bekijken. Gaan we naar het Atomium of naar de Europawijk met de moderne gebouwen van het Europese Parlement?
7e dag Na het ontbijt gaan we met de trein terug naar Utrecht. U kunt deze reis in Rotterdam of Utrecht eindigen.

hotel Fierlant Brussel
- ligging aan de rand van het centrum en op loopafstand van het station
- verblijf in 2-persoonskamers met badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, ontbijtruimte, bar en tuin

Maaltijden
Ontbijt in het hotel. Lunchen en dineren, doen we in of buiten het hotel.Meer informatie over deze reis leest u op blz. 26 van onze zomergids.

 


SGR- Contact naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube NBAV