Dolfijn vakanties

- Winterberg (Duitsland) -

excursiereisniet in prijs verhoogdbusjesreis     Informatie over Duitsland
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
18-08-17
25-08-17
8
busjesreis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:995,00
110,00
45,00
80,00


max. aantal deelnemers: 15
max. aantal begeleiders: 3
Vertrektijd: 10:00 uur
Tijd terug: 15:30 uur
Vertrek/aankomst: Utrecht Transferium Westraven aan de A12
Vakantiehotel der Brabander staat al voor het 15e jaar in de Dolfijngids. Al veel reizigers gingen u voor en terecht! In het hotel wordt het u gemakkelijk gemaakt, want het personeel spreekt Nederlands. We maken met de busjes leuke uitstapjes.

Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit Utrecht rijden we op het gemakje naar Winterberg. Hotelier Rob Meurs heet ons persoonlijk welkom en we beginnen met een welkomstdrankje. Na het diner kunnen we meedoen met de fakkeltocht door de omgeving. ’s Avonds is er muziek.
2e dag Voor de liefhebbers is er vanochtend een natuurwandeling met koffiestop onderweg. Onder begeleiding ontdekken we de omgeving van Winterberg. Na de lunch gaan we naar de hoogste berg van de omgeving: de Kahler Asten. Hier genieten we van het uitzicht en bezoeken we het museum over de natuur en de dieren. Ook kunnen we de weertoren bezoeken. Vanaf daar heeft u een mooi uitzicht over de omgeving.
3e dag De begeleiding verzint vandaag een leuk uitstapje. Gaan we naar slot Arolsen, naar het gezellige Willingen of kiezen we ergens anders voor? Vanavond genieten we van een kaarslichtdiner en de Brabanderkwis waar leuke prijzen mee te winnen zijn.
4e dag Vandaag rijden we naar Warstein waar een bierbrouwerij is. Met een treintje rijden we door de brouwerij en natuurlijk mogen we proeven! Als er tijd is, kunnen we in Warstein nog op zoek naar souvenirs.
5e dag We wandelen naar het centrum van Winterberg waar we kunnen winkelen en een kopje koffie kunnen drinken. Van hieruit pakken we het toeristentreintje naar de belevenisberg Kappe. Hier is veel te doen zoals: de panoramabrug, een stoeltjeslift, de zomerrodelbaan en minigolf. Hierna kunnen de liefhebbers gaan zwemmen in Medebach.
6e dag We beginnen vandaag met een bezoekje aan de supermarkt om inkopen te doen voor een picknick. Daarna rijden we naar de Bruchhauser Steine. Dit is een aantal bijzondere rotsen die zomaar uit de grond gekomen lijken te zijn. Ze zijn met steile trapjes ook te beklimmen, maar u kunt natuurlijk ook beneden blijven. We picknicken hier in de buurt.
7e dag We rijden naar een van de Sauerlandse meren voor een rondvaart. We moeten op tijd terug zijn voor het diner, want vanavond genieten we van de dinershow.
8e dag Na het ontbijt vertrekken we rond 10.30 uur naar Nederland. Onderweg stoppen we nog voor koffie en om te lunchen.

Vakantiehotel der Brabanderligging op 15 min. lopen van het centrum (licht hellende weg)
- verblijf in 2- of 3-persoonskamers met tv, badkamer met douche of toilet
- op enkele kamers staan 2-persoonsbedden, wel met gescheiden matrassen
- receptie met souvenir- en sieradenverkoop, café de Babbelbar, bioscoop, restaurant, tuin met terras en zwembad
- wellnesscentrum met (tegen betaling en op afspraak) massage- en fitnessruimte. Dolfijnreizigers mogen op afspraak en onder begeleiding 2 uur gebruik maken van de sauna (badkleding verplicht, ruim zittende zwembroeken verboden).
- regelmatig feestavonden en andere activiteiten in en om het hotel
- Nederlands sprekend personeel

Maaltijden
Ontbijt en diner (o.a. 4-gangen diner met een dinershow!) in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.
Meer informatie over deze reis leest u op blz. 34 van onze zomergids.

 


SGR- Contact naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube NBAV