Dolfijn vakanties

- Spornitz (Duitsland) -

nieuwbusexcursiereis     Informatie over Duitsland
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
19-08-17
26-08-17
8
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:1015,00
110,00
46,00
80,00


max. aantal deelnemers: 8
max. aantal begeleiders: 2
Vertrektijd: 0:00 uur
Tijd terug: 0:00 uur
Vertrek/aankomst:
Het noorden van Duitsland is niet zo bekend als vakantiebestemming. Toch is dit een gebied waar veel te zien en te doen is. Hier ligt het grootste merengebied van Europa. We maken ook een uitstapje naar de Oostzeekust en bezoeken leuke steden zoals Lübeck.

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. We komen voor het diner in het hotel in Spornitz aan.
2e dag Na het ontbijt maken we een wandeling in de omgeving van het hotel. Na de lunch in het hotel maken we een koetstocht door het natuurgebied de Lewitz.
3e dag Met de bus gaan we naar het grootste merengebied van Europa, de Mecklenburgische Seenplatte. We maken een boottocht over de 5 grote meren en leggen aan in het plaatsje Waren.
4e dag Na het ontbijt rijden we naar Wismar. In deze Hanzestad staan mooie gebouwen. ’s Middags bezoeken we slot Schwerin waar de opa van prinses Beatrix geboren is.
5e dag Vroeger liep hier in de buurt de grens tussen West- en Oost-Duitsland. In de vroegere grensplaats Schlagsdorf is een museum over die tijd. Na een bezoek aan dat museum gaan we naar Lübeck. Hier staan veel mooie gebouwen, maar ook koffie met een stukje marsepein van Niederegger is een aanrader.
6e dag We beginnen vandaag met een bezoek aan Hitzacker aan de Elbe. Daarna gaan we op een bijzondere plaats lunchen. We doen dit namelijk in het slot van Ludwigslust. Na de lunch maken we een wandeling door de slottuinen.
7e dag Vandaag rijden we naar het noorden, naar de Oostzeekust. We beginnen in Warnemünde waar we over het strand kunnen wandelen. Na de lunch varen we naar Rostock waar we o.a. de grootste kerk van Duitsland kunnen zien.
8e dag De bus brengt u weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd tussen 17.30 en 18.30 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Van der Valk Landhotel Spornitz
- ligging aan de rand van Spornitz
- verblijf in 2-persoonskamers met tv, koelkast en badkamer met douche en toilet
- receptie, liften, restaurant, bar en terras
- tegen betaling: solarium, sauna, fitness en biljart

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.Meer informatie over deze reis leest u op blz. 35 van onze zomergids.

 


SGR- Contact naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube NBAV