Dolfijn vakanties

- Löf (Duitsland) -

busexcursiereis     Informatie over Duitsland
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
19-08-17
26-08-17
8
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:885,00
110,00
40,00
80,00


max. aantal deelnemers: 8
max. aantal begeleiders: 2
Wisselpunt: Beek Montferland en Stein-Urmond*
Vertrek/aankomst: een van de opstapplaatsen uit het opstapsysteem van de Jong Intra
INFO In onze reisgids staat dat deze reis Didam als wisselpunt heeft. De Jong Intra heeft vanaf april 2017 een nieuw wisselpunt: restaurant het Heuveltje in Beek Montferland. De bussen komen om ongeveer om 8,30 uur op het wisselpunt en van daaruit vertrekken de bussen om 9,15 uur naar de bestemming. Als u kiest voor de wisselplaats Stein-Urmond wordt u na de wissel in Beek Montferland in Stein-Urmond opgehaald. U ontmoet dan daar uw medereizigers en Dolfijnbegeleiding. U doet dan niet mee aan de koffietafel (heen) en de afscheidsmaaltijd (terug in Didam. Op het wisselpunt Stein-Urmond is geen Dolfijnbegeleiding aanwezig.
Löf is een wijndorpje aan de Moezel. Van Koblenz tot Trier gaat u in korte tijd het Moezeldal verkennen. Met de bus bezoeken we plaatsen langs de hele Moezel. Maar we zien ook Boppard aan de Rijn. Het hotel ligt direct aan de Moezel en heeft een terras met uitzicht op de rivier. Wilt u veel zien in korte tijd? Dan is dit uw reis!

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. In de middag komen we bij het hotel aan.
2e dag We beginnen rustig aan met een bezoek aan de basiliek van Maria Laach. Daarna rijden naar Mayen dat tussen de bergen van de Eifel ligt.
3e dag In de ochtend maken we een mooie tocht naar Boppard aan de Rijn. Na de lunch gaan we naar Nassau aan de Oranjeroute. Hier ligt, hoog boven de rivier, een kasteel. Hier woonden de voorouders van ons koningshuis. We nemen natuurlijk ook een kijkje in het plaatsje Nassau zelf.
4e dag De bus brengt ons naar Koblenz waar de Moezel in de Rijn stroomt. Er is een mooie rivierpromenade en in de stad kunnen we winkelen.
5e dag Na de lunch rijden we naar een van de bekendste plaatsen aan de Moezel; Cochem. De bekende burcht is al van ver te zien. In het stadje zijn veel winkeltjes. Na Cochem gaan we wijn proeven in de wijnkelder van Weingut Anton Hammes in Alken.
6e dag We rijden vandaag langs de Moezel naar de oudste stad van Duitsland, Trier. Hier staat de beroemde Romeinse poort Porta Nigra die ook een tijd een gevangenis was. Trier heeft een autovrij centrum met veel leuke winkels en terrassen en natuurlijk bezoeken we de St. Peter Dom.
7e dag In de ochtend gaan we naar de overkant van de Moezel, naar Alken. Na de lunch maken we een mooie boottocht vanuit Cochem. U kunt genieten van het mooie uitzicht op het Moezeldal, de heuvels en de wijngebieden.
8e dag Na het ontbijt rijden we voor een korte stop naar Monschau. Daarna brengt de bus u weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd tussen 17.30 en 18.30 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Hotel zur Traube
- ligging direct aan de Moezel. Het hotel bestaat uit het hoofdgebouw en een naastgelegen Gästehaus.
- verblijf in 2-persoonskamers met tv en badkamer met douche en toilet
- Bierstube met bar, restaurant met terras
- tegen betaling: sauna en solarium

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Meer informatie over deze reis leest u op blz. 37 van onze zomergids.

 


SGR- Contact naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube NBAV