Dolfijn vakanties

- Altenberg-Schellerhau (Duitsland) -

nieuwbusexcursiereis     Informatie over Duitsland
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
01-07-17
08-07-17
8
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:989,00
110,00
45,00
80,00


max. aantal deelnemers: 36
max. aantal begeleiders: 7
Wisselpunt: Beek Montferland
Vertrek/aankomst: een van de opstapplaatsen uit het opstapsysteem van de Jong Intra
INFO In onze reisgids staat dat deze reis Didam als wisselpunt heeft. De Jong Intra heeft vanaf april 2017 een nieuw wisselpunt: restaurant het Heuveltje in Beek Montferland.De bussen komen om ongeveer om 8,30 uur op het wisselpunt en van daaruit vertrekken de bussen om 9,15 uur naar de bestemming.
Dichtbij de grens met Tsjechië ligt bij Altenberg het plaatsje Schellerau. Dit kleine plaatsje ligt in het mooie Ertsgebergte en dichtbij het natuurgebied Sächsiche Schweiz waar bergen, rotsen en smalle kloven te vinden zijn. Vanuit Schellerau maken we mooie excursies naar o.a. Praag en Dresden.

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. Hierna rijden we naar ons hotel.
2e dag Vandaag kunnen we een wandeling maken in de omgeving en genieten van wat het hotel te bieden heeft.
3e dag De bus brengt ons naar een van de mooiste steden van Duitsland; Dresden. Deze stad staat vol mooie, oude gebouwen, maar heeft ook een modern winkelcentrum. Op de terugweg stoppen we nog bij Schloss Pillnitz.
4e dag Vandaag staat het natuurgebied Spreewald op het programma. Hier zijn natuurlijke vijvers, moerassen en prachtige bossen. We bezoeken het openluchtmuseum van Lübbenau waar we terug gaan in de tijd.
5e dag Een van de hoogtepunten van deze reis is de dagtocht naar de hoofdstad van Tsjechië; Praag. Hier zien we de bekende Karelsbrug en de Burchtwijk en kunnen we heerlijk souvenirs kopen. We wandelen door de smalle straatjes en misschien kopen we wel een heerlijk ijsje dat ze hier zmrzlina noemen. Probeer dat maar eens uit te spreken!
6e dag Onderweg naar Seiffen zien we het prachtige Ertsgebergte. In Seiffen wordt veel speelgoed gemaakt en staat het speelgoedmuseum. Ook is hier een openluchtmuseum.
7e dag Na het ontbijt rijden we door het natuurgebied de Sächsische Schweiz. Hier stroomt de rivier de Elbe door een diep ravijn met steile wanden en zijn mooie rotsen ontstaan. In de middag maken we een boottocht over de Elbe.
8e dag De bus brengt u weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd tussen 17.30 en 18.30 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Best Western Ahorn hotel Stephanshöhe
- rustig gelegen in Schellerau, 7 km van Altenberg
- verblijf in 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad of douche en toilet
- receptie, lounge, lift, bar, restaurant, terras, fitnessruimte
- buitenzwembad met ligweide met ligstoelen, overdekt zwembad
- tegen betaling: sauna, stoombad, biljart, darts en minigolf

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.Meer informatie over deze reis leest u op blz. 36 van onze zomergids.

 


SGR- Contact naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube NBAV