Dolfijn vakanties

- Braunlage (Duitsland) -

nieuwbusexcursiereis     Informatie over Duitsland
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
15-07-17
22-07-17
8
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:999,00
110,00
45,00
80,00


max. aantal deelnemers: 8
max. aantal begeleiders: 2
Vertrektijd: 0:00 uur
Tijd terug: 0:00 uur
Vertrek/aankomst:
In de Harz is veel natuurschoon te vinden en door de gezonde lucht zijn er ook veel kuuroorden. Vanuit Braunlage maken we excursies naar o.a. Goslar, de zilvermijn van St. Andreasberg en Berlijn. Ook een rit met een stoomtrein staat op het programma. Een heerlijke reis!

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. Voor het diner komen we in Braunlage aan.
2e dag We beginnen rustig aan met een kijkje in het centrum van Braunlage. Na de lunch rijden we naar de voormalige grens met de DDR en het Grenslandmuseum. Daarna stoppen we in Bad Sachsa bij de Ravensberg voor een mooi uitzicht over de omgeving.
3e dag Onderweg naar Wernigerode zien we het grootste stuwmeer van de Harz, de Rappbode Talsperre. In Wernigerode stappen we in de stoomtrein voor een rit door de mooie natuur. Soms gaat de trein steil omhoog en naar beneden. Een mooie ervaring!
4e dag In het leuke St. Andreasberg werd vroeger zilver gewonnen. De mijn, de Grube Samson, is er nog en deze is te bezoeken. We kunnen zien hoe zwaar het werk van de mijnwerkers was. Vanmiddag kunnen we genieten van wat het hotel te bieden heeft, een spelletje doen of Braunlage in wandelen.
5e dag We kunnen uitslapen, want we gaan na de lunch naar Stolberg. Hier staan honderden vakwerkhuizen.
6e dag Na het ontbijt vertrekken we naar de hoofdstad van Duitsland, Berlijn. We maken een stadsrondrit en krijgen uitleg over de Brandenburger Tor, de Rijksdag, de Potsdamer Platz en de Alexanderplatz. Vanuit het hotel krijgen we een lunchpakket mee en als we dat op hebben, kunnen we zelf de stad verder verkennen. Voor vanavond zoeken we een leuk eettentje in de stad en gaan in de loop van de avond weer naar ons hotel.
7e dag De stad Goslar is al bijna 1100 jaar oud en staat vol bezienswaardigheden. Hoogtepunten zijn het marktplein met de fontein en de Kaisersplatz. Op de terugweg bezoeken we de Noorse staafkerk in het mijnwerkersdorp Hahnenklee.
8e dag Op weg naar Nederland bezoeken we eerst Hamelen, bekend van het sprookje over de rattenvanger. De bus brengt u daarna weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd tussen 17.30 en 18.30 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Hotel Achtermann
- ligging in het centrum
- verblijf in 2-persoonskamers met tv en badkamer met douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar en terras
- muziekavond

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel. Bij mooi weer organiseert het hotel een grillavond.Meer informatie over deze reis leest u op blz. 38 van onze zomergids.

 


SGR- Contact naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube NBAV