Dolfijn vakanties

- Eger (Hongarije) -

niet in prijs verhoogdbusexcursiereis     Informatie over Hongarije
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
19-06-17
28-06-17
10
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:1079,00
120,00
49,00
100,00


max. aantal deelnemers: 8
max. aantal begeleiders: 2
Wisselpunt: Beek Montferland
Vertrek/aankomst: een van de opstapplaatsen uit het opstapsysteem van de Jong Intra
INFO Deze reis staat niet in onze reisgids.De Jong Intra heeft vanaf april 2017 een nieuw wisselpunt: restaurant het Heuveltje in Beek Montferland.De bussen komen om ongeveer om 8,30 uur op het wisselpunt en van daaruit vertrekken de bussen om 9,15 uur naar de bestemming.
Eger is een mooie stad in het noorden van Hongarije. Van hieruit gaan we indrukwekkende excursies doen naar o.a. Boedapest en de Hongaarse vlakte; de poesta.

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. We overnachten in Duitsland.
2e dag Na het ontbijt rijden we, door Oostenrijk en Hongarije, voor ons 2e overnachtinghotel in Györ.
3e dag Na het ontbijt hebben we tijd om in de mooie stad Györ rond te kijken. Daarna rijden we naar ons hotel in Eger.
4e dag Na een bezoek aan de 800 jaar oude stad Miskolc maken we een tocht met een smalspoortrein. We rijden door een mooie omgeving. In dit berggebied ligt de grootste waterval van Hongarije.
5e dag Vroeg uit de veren want we gaan naar Boedapest! De twee stadsdelen Boeda en Pest zijn gescheiden door de Donau, maar met elkaar verbonden door mooie bruggen zoals de kettingbrug. We zien het Vissersbastion, de parlementsgebouwen en de Burchtwijk. Daarnaast is Boedapest een gezellige stad met veel cafés en terrassen.
6e dag We beginnen vandaag rustig aan met een wandeling door Eger. Daarna rijden we een mooie route door de Mooie Vrouwen Vallei waar veel wijnkelders zijn waarvan we er een bezoeken. Natuurlijk mogen we ook proeven!
7e dag Een poesta is een grote vlakte met droge gebieden afgewisseld met rivieren en moerassen. Een van de grootste poesta’s ligt bij Tiszafüred. Hier zien we de cowboys van de poesta die ze hier csikós noemen. We zien een paardenshow en maken een tochtje met een koets over de poesta. Daarna nemen we een kijkje in een boerderij. Als lunch krijgen we echte Hongaarse goulash en bij de lunch speelt een zigeunerorkest.
8e dag Vanuit Eger rijden we via de Donaubocht naar het noorden voor onze overnachting in Györ.
9e dag Na het ontbijt vertrekken we naar het overnachtinghotel in Duitsland.
10e dag De bus brengt u weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd tussen 17.30 en 18.30 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Hotel Eger
- ligging in het centrum van Eger op 500 m van het Dobóplein
- verblijf in 2-persoonskamers met tv, balkon en badkamer met bad of douche met toilet
- receptie, lounge, lift, bar, restaurant, terras
- tegen betaling: wellness met zwembaden, sauna en infraroodcabine

Maaltijden
Ontbijt en diner met saladebuffet in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.Meer informatie over deze reis leest u op blz. 43 van onze zomergids.

 


SGR- Contact naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube NBAV