Dolfijn vakanties

- Pörtschach (Oostenrijk) -

nieuwbusexcursiereis     Informatie over Oostenrijk
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
28-08-17
06-09-17
10
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:1079,00
120,00
49,00
100,00


max. aantal deelnemers: 33
max. aantal begeleiders: 7
Wisselpunt: Beek Montferland
Vertrek/aankomst: een van de opstapplaatsen uit het opstapsysteem van de Jong Intra
INFO In onze reisgids staat dat deze reis Didam als wisselpunt heeft. De Jong Intra heeft vanaf april 2017 een nieuw wisselpunt: restaurant het Heuveltje in Beek Montferland.De bussen komen om ongeveer om 8,30 uur op het wisselpunt en van daaruit vertrekken de bussen om 9,15 uur naar de bestemming.
In de regio Karinthië, niet ver van de Sloveense grens, ligt Pörtschach. Van hieruit gaan we mooie excursies maken waaronder een dagtocht naar Slovenië. Dit deel van Oostenrijk staat bekend om het zonnige klimaat in de zomer. Het hotel heeft een eigen strand aan het meer, vergeet dus vooral niet uw zwemkleding in te pakken!

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. We overnachten in Duitsland.
2e dag Na een tussenstop in het middeleeuwse stadje Radstadt rijden we naar ons hotel.
3e dag De omgeving hier is prachtig! Vandaag maken we een bustocht door het Gurktal met mooie bossen en rivieren. Hierna bezoeken we St. Veit, de oude hoofdstad van Karinthië.
4e dag Vandaag brengt de bus ons naar de mooiste meren in de omgeving. We zien de Ossiachersee, de Faakersee en de Wörthersee. Natuurlijk stoppen we regelmatig o.a. in Maria Wörth en Velden.
5e dag De bus blijft staan vandaag, dus is er tijd om naar het strand te gaan, te wandelen of heerlijk niets te doen.
6e dag Na het ontbijt vertrekken we voor het bezoek aan Slovenië. We beginnen in het toeristenplaatsje Kranjska Gora. Daarna rijden we naar Bled dat aan een mooi meer ligt. In het midden van het meer ligt op een klein eilandje een bedevaartkerk. Er loopt een mooi wandelpad langs het meer.
7e dag Vandaag doen we het rustig aan. We kunnen uitslapen, want de bus brengt ons na de lunch naar het Nationaal Park Nockbergen. De mensen hier noemen dit het groene paradijs. Onderweg terug naar het hotel stoppen we nog in Gmünd, een gezellig stadje met stadsmuren en smalle straatjes.
8e dag We gaan de bergen in! De bus brengt ons naar de Villacher Alpenstrasse waar we vanaf 1732 m hoogte kunnen genieten van het uitzicht. We nemen ook nog een kijkje in de Alpentuin waar meer dan 900 verschillende Alpenbloemen staan.
9e dag De koffers zijn gepakt en helaas moeten we weer naar huis. Op onze weg terug naar Nederland overnachten we in Duitsland.
10e dag De bus brengt u weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd tussen 17.30 en 18.30 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Hotel Glocknerhof
- ligging in het centrum van Pörtschach op 300 m van de bloemenboulevard, het meer en het eigen hotelstrand
- verblijf in 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant
- eigen strand met ligstoelen, parasols en strandbar

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.Meer informatie over deze reis leest u op blz. 44 van onze zomergids.

 


SGR- Contact naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube NBAV