Dolfijn vakanties

- Fédry (Frankrijk) -

nieuwexcursiereisbusjesreis     Informatie over Frankrijk
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
01-07-17
08-07-17
8
busjesreis bungalow
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:989,00
100,00
45,00
80,00


max. aantal deelnemers: 7
max. aantal begeleiders: 2
Vertrektijd: 9:00 uur
Tijd terug: 16:30 uur
Vertrek/aankomst: Utrecht Transferium Westraven aan de A12
In de Bourgogne France Comté ligt vakantiehuis Les Oiseaux van de Nederlanders Marian en Paul. Zij heten u van harte welkom! Vanuit Fédry gaan we met het busje de omgeving verkennen. Maar we gaan natuurlijk ook genieten van het echte Franse plattelandsleven in de grote tuin achter het huis.

Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit Utrecht rijden we naar Fédry. Natuurlijk stoppen we onderweg. We komen voor het diner aan in Fédry.
2e dag Het vakantiehuis ligt in een mooie omgeving die we vandaag gaan verkennen. Misschien gaan we wel in een echte kasteeltuin wandelen.
3e dag Vandaag gaan we naar Besançon waar we kunnen kiezen uit een bezoek aan de dierentuin in de oude Citadel of een rondvaart. We lunchen op een van de vele terrasjes in Besançon.
4e dag Het echte Franse leven is het best te beleven op een markt. We rijden vandaag naar Jussey. Hier worden op de markt veel streekproducten verkocht. Misschien wilt u wel een stukje streekkaas proeven.
5e dag We doen het rustig aan vandaag, lekker uitslapen, een spelletje spelen of we lopen naar het dorp om daar een potje jeu de boules te spelen. ’s Avonds kunnen we een wandeling maken langs de rivier de Saone en bij het huis bij het kampvuur zitten.
6e dag Er staat een bijzondere excursie op het programma. We gaan fietsen, maar niet zomaar fietsen. We gaan op de Vélos-Rails, dat is fietsen op een oude treinbaan op treinonderstellen met trappers. De route gaat deels door de mooie natuur.
7e dag Als het lekker weer is, gaan we vandaag zwemmen in het openluchtzwembad in de buurt. Als het geen zwemweer is, kunnen we naar Vesoul rijden of naar het vestingstadje Langres.
8e dag Na het vroege ontbijt rijden we via Luxemburg en België terug naar Utrecht. Ook op de terugweg wordt gestopt.

Vakantiehuis Les Oiseaux
- ligging in het kleine dorpje Fédry dicht bij de rivier de Saone
- verblijf in 2-persoonskamers op de eerste etage die bereikt wordt via een steile trap. De slaapkamers zijn verdeeld over twee delen van het huis, in elk deel slaapt 1 begeleid(st)er.
- in het huis zijn 2 badkamers, 3 toiletten, grote eetkamer, recreatieruimte met barretje, tafelvoetbal, poolbiljart en zitje op de eerste etage
- grote, afgeschermde tuin met barbecue, zon- en schaduwterrassen, zitjes

Maaltijden
Ontbijt en diner in/bij het vakantiehuis. Lunchen doen we in/bij het vakantiehuis of tijdens de uitstapjes of we nemen een lunchpakket mee. In het vakantiehuis zijn koffie, thee en water de hele dag gratis. We gaan ’s avonds ook een keer uit eten en, als het lekker weer is, barbecueën.
Meer informatie over deze reis leest u op blz. 47 van onze zomergids.

 


SGR- Contact naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube NBAV