Dolfijn vakanties

- Provence - Uzès (Frankrijk) -

niet in prijs verhoogdbusexcursiereis     Informatie over Frankrijk
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
18-09-17
27-09-17
10
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:1275,00
120,00
58,00
100,00


max. aantal deelnemers: 8
max. aantal begeleiders: 2
Vertrektijd: 0:00 uur
Tijd terug: 0:00 uur
Vertrek/aankomst:
INFO In onze reisgids staat als wisselplaats Zeddam, maar dit moet wisselplaats Moerdijk zijn.
De Provence is een populair vakantiegebied met mooie natuur, steden en bekende bergen zoals de Mont Ventoux. Vanuit het plaatsje Uzès maken we mooie excursies waarbij we vaak langs lavendel- en zonnebloemvelden rijden. Dit is ook de omgeving waar Vincent van Gogh een tijd gewoond heeft.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. We overnachten in de omgeving van Parijs. Als er nog tijd voor is, maken we een stadstour langs de bekendste bezienswaardigheden.
2e dag Over de Autoroute du Soleil rijden we naar Uzès waar we aan het begin van de avond aankomen.
3e dag Na het ontbijt rijden we naar Arles in het Rhonedal. Hier schilderde Vincent van Goch veel beroemde schilderijen. Daarna rijden we naar Nîmes waar nog gebouwen uit de Romeinse tijd staan. Beroemd zijn de Arena en het aquaduct Pont du Gard.
4e dag Vandaag bezoeken we de kloof Gorges de l’Ardèche met een van de mooiste grotten van Frankrijk. Daarna rijden we, met een tussenstop in Ruoms, via een mooie route langs de Ardèche terug naar het hotel.
5e dag Tijdens een mooie bustocht door de Provence bezoeken we Orange. Hier is een Romeins theater. De bus brengt ons ook naar de top van de, uit de Tour de France bekende, berg Mont Ventoux.
6e dag De bus blijft vandaag staan en we kunnen naar Uzès wandelen waar we de markt kunnen bezoeken. Natuurlijk kunnen we ook een duik nemen in het zwembad.
7e dag We rijden vandaag naar een bijzonder natuurgebied, de Cévennes. We rijden met een stoomtrein door de vallei van de Gardons en stappen uit om een bamboeplantage te bezoeken.
8e dag Vandaag staat er nog zo’n mooi natuurgebied op het programma, de Camargue. Hier leven flamingo’s en wilde paarden.
9e dag Onderweg naar ons overnachtinghotel bezoeken we eerst Avignon waar we een rondrit met een treintje door het oude centrum kunnen maken.
10e dag De bus brengt u weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd tussen 17.30 en 18.30 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Hotel Best Western Pont du Gard
- ligging op 1 km van het historische centrum van Uzès
- verblijf in 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, terras
- zwembad met zonneterras en ligbedden

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.
Meer informatie over deze reis leest u op blz. 50 van onze zomergids.

 


SGR- Contact naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube NBAV