Dolfijn vakanties

- Lourdes (Frankrijk) -

nieuwbusexcursiereis     Informatie over Frankrijk
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
15-09-17
22-09-17
8
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:959,00
110,00
44,00
80,00


max. aantal deelnemers: 8
max. aantal begeleiders: 2
Vertrektijd: 0:00 uur
Tijd terug: 0:00 uur
Vertrek/aankomst:
INFO Het in onze reisgids gepubliceerde hotel Angélic is veranderd. U verblijft nu in hotel Jeanne d’Arc
Lourdes is een van de bekendste bedevaartsoorden van de wereld. De grotten en het verhaal van Bernadette zijn wereldberoemd. We bezoeken de belangrijke plaatsen in Lourdes en als u wilt, kunt u mee doen aan de kaarsenprocessie. Maar we vergeten de mooie omgeving van Lourdes ook niet. We zijn hier in de Pyreneeën. We maken ook een tocht door dit mooie berglandschap. En alsof dat nog niet genoeg is, nemen we op de heenreis ook nog een kijkje in Parijs.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. In Parijs maken we een stadsrondrit en zien o.a. de Eifeltoren en de Champs Elysées. We overnachten in de omgeving van Parijs.
2e dag Onderweg naar ons volgende overnachtinghotel bezoeken we Nevers. Hier ligt, in een kapel, het lichaam van Bernadette opgebaard. We slapen in Limoges.
3e dag Na het ontbijt rijden we via een mooie route naar Lourdes.
4e dag Vandaag bezoeken we de heiligdommen zoals de ondergrondse Pius X Basiliek. We wandelen naar de molen van Boly, het geboortehuis van Bernadette en naar de gevangenis.
Als u wilt, kunt u hierna in de Basiliek de sacrementsprocessie bijwonen. ’s Avonds kunt u mee doen aan de kaarsenprocessie.
5e dag In Bartès begonnen de verschijningen aan Bernadette. We bezoeken Bartès en volgen de kruisweg. ’s Middags kunnen we in Lourdes souvenirs gaan kopen.
6e dag ’s Ochtends is de internationale Hoogmis waar u naar toe kunt. ’s Middags rijden we de bergen in. De Pyreneeën liggen op de Frans-Spaanse grens. We bezoeken het bergdorpje Gavarnie waar we uitzicht hebben op de mooie vallei.
7e dag Onze reis naar Lourdes zit er bijna op. We rijden naar ons overnachtinghotel bij Orléans.
8e dag De bus brengt u weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd tussen 17.30 en 18.30 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Hotel Jeanne d'Arc
- ligging in het centrum op loopafstand van alle heiligdommen
- verblijf in 2-persoonskamers met tv, airco en badkamer met bad of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar met terras en lounge

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.
Meer informatie over deze reis leest u op blz. 51 van onze zomergids.

 


SGR- Contact naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube NBAV