Berlijn (Duitsland)


Status: nog 1 man 
Heen: 11-09-2021
Terug: 15-09-2021
Aantal dagen: 5
Totaal prijs: € 999,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 47,00
Zakgeldadvies: € 75,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Zeddam (de Jong)
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Berlijn is de hoofdstad van Duitsland waar heel veel te zien en te beleven valt. De stad bestond vroeger uit 2 delen: Oost- en West-Berlijn. Daartussen lag de beroemde Berlijnse Muur. We gaan de stad en omgeving met en zonder gidsen verkennen. Een ontdekkingsreis!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. ’s Avonds komen we aan bij het hotel. Als er nog tijd is, wandelen we over de Kurfürstendamm
2e dag Vandaag beginnen we met een stadsrondrit langs o.a. de Gedächtniskirche. We rijden daarna naar de oudste wijk van Berlijn, Kreuzberg. Daarna zien we ook nog o.a. Checkpoint Charlie de vroegere de grenspost tussen Oost- en West-Berlijn en het Joods monument en de bus rijdt langs de Brandenburger Tor, de Siegessäule en het Rijksdaggebouw. Kortom we zien zo'n beetje alle bekende gebouwen van Berlijn en de reisleider vertelt veel over de geschiedenis van de stad. Daarna krijgen we nog gelegenheid om de stad verder te verkennen. 's Avonds bezoeken we een museum waar we kunnen zien hoe mensen vroeger vanuit het oosten naar het westen probeerden te vluchten en we eindigen de dag met een bezoek aan de Panoramatoren en een drankje in een gezellig café.
3e dag Ook vandaag gaan we veel zien! We rijden o.a. langs het Olympisch Stadion en de radiotoren. Vanmiddag kunnen we zelf de stad weer in om bijvoorbeeld een kijkje te nemen in het Sony shopping Center of het grote warenhuis KaDeWe, een afkorting van Kaufhaus des Westens betekent oftewel de winkel van het westen.
4e dag Ook buiten Berlijn zijn mooie dingen te zien. Wij nemen een kijkje in de voorstad Potsdam waar mooie paleizen en tuinen zijn. Het bekendste is kasteel Sanssouci dat we bezoeken. Daarna maken we een boottocht door de natuurgebieden buiten Berlijn en we sluiten de dag af met een bezoek aan kasteel Charlottenburg.
5e dag Helaas! Na het ontbijt moeten we Berlijn weer verlaten. We rijden naar het wisselpunt. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Come Inn Berlin Kurfürstendamm
- ligging in het centrum van Berlijn
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en toilet
- receptie, lounge, lift, ontbijtruimte en terras op de 6e etage


Maaltijden
Ontbijt in het hotell. Lunch en diner in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren
Het wisselpunt is: hotel Ruimzicht in Zeddam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 1 uur achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 99,00

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.