Nauders (4) (Oostenrijk)


Status: Beschikbaar
Heen: 30-08-2021
Terug: 08-09-2021
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 1499,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 69,00
Zakgeldadvies: € 100,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek: Opstapsysteem de Jong Intra
Wisselplaats: Zeddam (de Jong)
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Een drielandenreis! We maken excursies in Oostenrijk, Zwitserland en Italië met als een van de hoogtepunten een rit met de Bernina Express. We maken 4 groepen van max. 10 reizigers en 2 begeleiders. We delen de bus en slapen in hetzelfde hotel, maar tijdens de excursiedagen gaan we in kleine groepjes, met eigen begeleiding, op pad. Een onvergetelijke ervaring! Lees snel verder!

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. We overnachten in Zuid-Duitsland.
2e dag We rijden, met verschillende stops, naar hotel Erika.
3e dag Vanochtend maken we kennis met Nauders. ’s Middags bezoeken we Samnaun, een belastingvrij plaatsje in Zwitserland.
4e dag Na het ontbijt bezoeken we Pontresina in Zwitserland. Hier stappen we in de Bernina Express, we rijden langs prachtige bergen en genieten van het uitzicht. De trein brengt ons naar het Italiaanse Poschiavo waar de bus ons al opwacht.
5e dag De bus maakt vandaag een mooie rit langs o.a. het stuwmeer van Reschen. Het reisdoel van vandaag is de mooie Italiaanse stad Merano die al in de Romeinse tijd bestond. We wandelen o.a. door de beroemde Via dei Portici.
6e dag De bus rijdt vandaag niet, dus kunnen wij lekker uitrusten of een bezoek brengen aan het kasteel van Nauders.
7e dag Over de Silvretta Hochalpenstrasse rijden we naar Bludenz. We maken een korte stop in Lech, waar de koninklijke familie elk jaar gaat skiën. Via St. Anton rijden we terug naar Nauders.
8e dag De bus brengt ons naar het mooie Ötztal. We bezoeken Ötz dat aan de ruim 3000 m hoge Aacherkogel ligt. We kunnen hier onze laatste souvenirs kopen. Daarna gaan we naar de waterval van Umhausen waar het water van 159 m naar beneden stort. Voor wie wil....je kan via een weg met trappen naar het hogere deel van de waterval. Het is een hele klim, maar wel heel indrukwekkend!
9e dag We rijden via de Flüela-pas in Zwitserland naar Davos. Daarna rijden we verder naar ons overnachtingshotel in Duitsland.
10e dag Na het ontbijt rijden we naar het wisselpunt waar u na de afscheidsmaaltijd tussen 17.30 en 18.30 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Hotel Erika
- ligging op 500 m van het centrum
- verblijf in 2-persoonskamers met tv, koelkastje en badkamer met bad of douche en toilet
- receptie, lift, lounge met zithoek, restaurant, bar, terras
- wellness met overdekt zwembad, sauna, stoombad, rustruimte en fitnessruimte


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: hotel Ruimzicht in Zeddam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 119,-.

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.