Morzine (Frankrijk)


Status: Beschikbaar
Heen: 18-06-2022
Terug: 25-06-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1449,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 67,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 6
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Moerdijk
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Moerdijk.

Morzine ligt in de buurt van het meer van Genève en de Mont Blanc. We maken excursies naar o.a. Chamonix, Montreux, Annecy en het meer van Genève en altijd zijn we omringd door hoge bergen! Een reis vol schitterende uitzichten en neem ook je zwemkleding mee want het hotel heeft een zwembad!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We overnachten in Duitsland.
2e dag Via Zwitserland rijden we naar ons hotel.
3e dag Annecy is een mooi stadje aan het meer van Annecy, het heeft een mooi oud centrum en prachting uitzicht over het meer. We kunnen hier een rondvaart maken.
4e dag Na het ontbijt bezoeken we eerst het middeleeuwse Yvoire. Daarna gaan we via de kuuroorden Evian-les-Bains en Thonon naar Montreux in Zwitserland. Langs het meer ligt de mooie ‘straat van bloemen’.
5e dag Vandaag bezoeken we de watervallen van Cirque du Fer-à-Cheval. ‘s Middags kunnen we lekker ontspannen bij het zwembad of naar het centrum wandelen.
6e dag De bus brengt ons naar Chamonix aan de Mont Blanc, de hoogste berg van Frankrijk. Dit is het startpunt voor wandelaars en bergbeklimmers, maar er zijn ook veel souvenirwinkeltjes.
7e dag We verlaten Morzine en rijden naar het overnachtingshotel in Duitsland
8e dag We rijden naar het wisselpunt en nemen daar, na de afscheidsmaaltijd, tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Le Crêt
- ligging op 800 m van het centrum van Morzine
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, bar, restaurant, tuin met ligweide, zonneterras met ligstoelen
- overdekt en buitenzwembad, wellness


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Restaurant De Gouden Leeuw, Moerdijkseweg 1 in Moerdijk

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag €160,-.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.