Rijn-Moezelcruise (Duitsland)


Status: VOL 
Heen: 26-05-2022
Terug: 01-06-2022
Aantal dagen: 7
Totaal prijs: € 1299,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 61,00
Zakgeldadvies: € 75,00
Reizigers: max. 10
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Arnhem Rijnkade
Vertrektijd: 09:00 uur
Tijd terug: 14:00 uur
Ligplaats mps Horizon Het schip zal vertrekken vanaf de Nieuwe Kade 3 in Arnhem. Op de terugkomstdag zal het schip aan de Rijnkade 1 aanmeren.

Op het gemakje op de Horizon de Rijn en de Moezel verkennen. We varen ’s ochtends en in de middag bezoeken we o.a. Königswinter, Boppard, Cochem en Keulen. Je kunt op eigen gelegenheid naar de boot komen of gebruik maken van de taxiservice, dan brengt een taxi je van huis naar de boot en op de laatste dag weer van de boot naar huis. De toeslag hiervoor is € 155,-.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Om 9.00 uur schepen we in waarna we rond 9.30 richting Düsseldorf vertrekken voor de eerste overnachting.
2e dag We vertrekken al vroeg naar het Zevengebergte waar we in Königswinter van boord gaan. We gaan dit gezellige stadje verkennen.
3e dag Vandaag varen we langs Koblenz naar Boppard. Als we van boord gaan, zien we de mooie Rijnboulevard met daarachter het oude centrum.
4e dag We varen een stukje terug en gaan bij Koblenz de Moezel op. We leggen aan bij Cochem waar we het kasteel al van ver hoog op de berg zien liggen. In het centrum zijn leuke winkels en kronkelige steegjes.
5e dag We zijn al langs Koblenz gevaren, maar nu gaan we er ook van boord. We hebben de hele middag om de stad te bezoeken. Bij de Deutsches Eck stroomt de Moezel in de Rijn en in de oude stad staan mooie, oude gebouwen en kan volop gewinkeld worden.
6e dag Vandaag leggen we aan in Keulen. Door het deels autovrije centrum lopen we naar de beroemde Keulse Dom en kunnen heerlijk door de winkelstraten of langs de Rijn lopen.
7e dag We varen weer naar Arnhem waar we rond 14.00 uur afscheid nemen van elkaar en van boord gaan.

MPS Horizon
- 80 m lang schip met o.a. promenadedek met salon, bar, dansvloer, restaurant, receptie en souvenirwinkeltje
- zonnedek met terras en ligstoelen
- 2-persoonshutten met badkamer met douche en toilet
- Overdag wordt 1 bed opgeklapt tot bank.


Maaltijden
Alle maaltijden aan boord. Bij het Captains Diner wordt nette kleding op prijs gesteld.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Op deze reis is zeer beperkt loophulp mogelijk. Er mogen geen eigen rollators meegenomen worden, neem contact met ons op als je aan de wal een rollator moet gebruiken. Deze is aan boord te huur. Je moet voor deze reis minimaal een half uur in een redelijk tempo kunnen lopen (ook met de rollator) en kunnen traplopen. Op deze reis zijn geen eenpersoonshutten beschikbaar. De hutten zijn kleiner dan hotelkamers en ook de badkamers zijn kleiner dan in een hotel. De route kan anders zijn dan het hier beschreven programma. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.