Wenen (Oostenrijk)


Status: VOL 
Heen: 23-07-2022
Terug: 30-07-2022
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1285,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 59,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

De hoofdstad van Oostenrijk, Wenen, was vroeger een stad waar koningen, keizers en andere belangrijke mensen grote paleizen en huizen lieten bouwen. De meeste van die gebouwen staan er nog. Op deze reis gaan we niet alleen Wenen bewonderen, maar zien ook de omgeving. En een bezoek aan Wenen is niet compleet zonder een stukje Weens gebak zoals Sachertorte. Wenen is ook de stad van de klassieke muziek, denk maar eens aan het Nieuwjaarsconcert dat elk jaar over de hele wereld op tv wordt uitgezonden. Daarom gaan we tijdens deze reis ook naar een klassiek concert.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We overnachten in Duitsland.
2e dag Aan het einde van de middag komen we bij ons hotel in Wenen aan.
3e dag We beginnen met een stadswandeling vanaf de Hofburg via de oude stad naar de Stephansdom. Daarna bezoeken we het keizerlijke buitenverblijf Schönbrunn en zien we de pracht en praal van de vroegere bewoners. Vanavond genieten we van een muzikaal diner in de wijk Grinzing.
4e dag In verschillende steden in Europa staat een Hundertwasserhaus, een gebouw met bijzondere vormen en kleuren. We nemen een kijkje bij het Weense Hundertwasserhaus. Daarna kunnen we koffie drinken in de Donautoren waar we over heel Wenen kunnen kijken. Na een wandeling door het park met de naam Prater bezoeken we het Belvedere Slot met prachtige tuinen. Daarna gaan we naar een klassiek concert
5e dag Na het ontbijt begint onze tocht door het Wienerwald. We kunnen de abdij Stift in het plaatsje Melk bezoeken. Daarna maken we een boottocht van Melk naar Krems waar de bus ons weer opwacht om naar het hotel te rijden.
6e dag We hebben Wenen al leren kennen en gaan nu zelf de stad in. Er is veel te zien zoals de mooie winkelstraat Mariahilfer Strasse. We hebben ruim de tijd om souvenirs te kopen.
7e dag De koffers zijn gepakt en we rijden na een stop in Passau naar ons overnachtingshotel.
8e dag We rijden naar het wisselpunt. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Mozart
- ligging ten noorden van het centrum met bus- en tramhalte voor de deur
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel m.u.v. dag 3, zie programma. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 109,-.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.