Slovenië en Kroatië (Kroatië)


Status: VOL 
Heen: 06-06-2022
Terug: 15-06-2022
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 1699,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 80,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 0 uur
Tijd terug: 0 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Op deze rondreis ga je de hoogtepunten van Slovenië en Kroatië zien. Slovenië is een klein land met mooie natuur zoals het meer van Bled en de grotten van o.a. Postojna en natuurlijk de mooie hoofdstad Ljubljana. Kroatië is groter en heeft een lange kustlijn aan de Adriatische Zee met bekende toeristische trekpleisters zoals de steden Opatija en Rovinj en het geweldige natuurgebied rond de Plitvice meren. Je gaat ze op deze reis allemaal zien!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We overnachten in Duitsland.
2e dag Onderweg naar ons hotel maken we een stop in Kranjska Gora waar we overal om ons heen de bergen zien. Daarna rijden we verder naar ons hotel in Gozd Martuljek.
3e dag Hou je camera of telefoon maar klaar, want die kun je wel eens nodig hebben vandaag. We rijden naar het mooie plaatsje Bled dat aan het nog mooiere meer van Bled ligt. In het meer ligt een eilandje waar alleen een kerkje op staat waar heel veel mensen trouwen. Het bezoek komt dan met bootjes naar het eiland. Daarna rijden we naar een ander mooi meer, dat van Bohinj. Dit meer ligt prachtig aan de voet van de Julische Alpen in het Triglav Nationaal Park.
4e dag Vandaag brengt de bus ons naar de hoofdstad van Slovenië, de gezellige stad Lubljana. We gaan de stad zelf verkennen en zien mooie gebouwen en mooie bruggen. Aan het water zijn veel terrassen om even te genieten van een lekker kopje koffie. Vanavond pakken we de bagage weer in, want morgen rijden we naar ons volgende hotel. Vergeet alleen niet om een jas of warme trui uit de koffer te halen, want die heb je morgen nodig!
5e dag Waarom je iets warms om aan te trekken nodig hebt? Voor de grottentocht die we gaan maken, want ook al schijnt de zon en is het buiten warm in de wereldberoemde Postojna grotten is het altijd kil. We rijden met een treintje door de grotten en zien de druipstenen overal om ons heen. Na deze excursie zien we ook nog het hangende kasteel Predjama en rijden daarna verder naar ons volgende hotel in Kroatië.
6e dag Na de vermoeiende dag van gisteren kunnen we vandaag de omgeving van ons hotel aan de rivièra van Opatija verkennen. We kunnen hier heerlijk wandelen.
7e dag Vandaag staat er een bijzondere belevenis op het programma. We bezoeken misschien wel de grootste attractie in Kroatië: het Plitvice Nationaal Park. Hier liggen ontelbare meren en meertjes bij elkaar. Ze zijn met elkaar verbonden door kleine stroompjes. Een uniek natuurgebied! Via houten wandelpaden en bruggetjes komen we langs de meren en watervallen. Wat een ervaring!
8e dag Na het ontbijt vertrekken we naar de stad Rovinj in Istrië. We lopen door de smalle straatjes en over de mooie pleinen en kunnen vast nog de laatste souvenirs voor thuis kopen.
9e dag Jammer genoeg zit de vakantie er bijna op en rijden we via een mooie route naar ons overnachtingshotel in Duitsland.
10e dag Het is helaas weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Verschillende hotels
Hotel Špik
- ligging tussen de bergen en de bossen in Gozd Martuljek op 5 km van Kranjska Gora
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar, tuin en terras en binnenzwembad
- wellness (tegen betaling)
Een van de Liburnia Riviera Hotels
- ligging in de omgeving van Opatija of Lovran aan de Adriatische kust
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en toilet
- receptie, lounge, restaurant, bar


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. .
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 260,-

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.