Istanbul (Turkije)


Status: Beschikbaar
Heen: 07-09-2022
Terug: 11-09-2022
Aantal dagen: 5
Totaal prijs: € 1045,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 48,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 12
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek: Schiphol
Vertrektijd: 00:00 uur
Vluchtnr:
Vanuit: Istanbul
Tijd terug: 00:00 uur
Datum terug: 11-09-2022
Vluchtnr:
Nieuw in ons programma! Istanbul verkennen met iemand die er alle bekende, maar ook veel onbekende plekjes kent. Onze Istanbul-specialist Jo Schoormans is al zo vaak in Istanbul geweest dat hij geen stadsplattegrond nodig heeft! Natuurlijk bezoeken we de toeristische hoogtepunten, maar Jo neemt je ook mee op een boottocht over de Bosporus en kan je veel vertellen over de stad.


Mogelijkheden voor excursies en activiteiten
- de Ayasofya en de Blauwe Moskee bekijken
- een boottocht over de Bosporus
- Topkapi, het paleis van de sultans
- een visje eten op de brug over de Bosporus
- naar een van de (overdekte) markten

Hotel Aldem
- ligging op loopafstand van een aantal bezienswaardigheden, tramhalte op 5 minuten lopen
- 2-persoonskamers met tv, koffie- en theemaker en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, uitzicht vanaf de cafetaria op het dak waar drankjes en snacks verkocht worden.


Maaltijden
Ontbijt in het hotel. Voor de lunch en het avondeten zoeken we leuke plekjes in de stad.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal een uur achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. We gaan ook regelmatig met het openbaar vervoer door de stad. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding geen loophulp bieden. Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 100,-. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.