Polen en de Baltische Staten (Diverse landen-Europa NE)


Status: Beschikbaar
Heen: 03-09-2022
Terug: 14-09-2022
Aantal dagen: 12
Totaal prijs: € 1679,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 78,00
Zakgeldadvies: € 100,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Een geweldige rondreis door Polen, Litouwen, Letland en Estland. Je gaat veel dingen zien en mooie plaatsen bezoeken, vaak met stadsgids, maar we hebben altijd de gelegenheid om zelf ook op ontdekking te gaan. We bezoeken alle hoofdsteden van de 4 landen: Warschau, Riga, Tallin en Vilnius, maar gaan nog veel meer zien. Je komt vol nieuwe indrukken terug!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden via Duitsland naar Polen. We overachten in Lagow Lubuski.
2e dag We rijden door naar het noorden van Polen en maken een stop in het middeleeuwse stadje Torun. We slapen 2 nachten in Gdansk.
3e dag Gdansk is al eeuwen een handelsstad met een haven en scheepswerf. De scheepswerf is bekend van de start van de Poolse protesten onder leiding van Lech Walesa. We maken een stadswandeling met een gids en zien o.a. de Kraanpoort, de Grote Molen en mooie kerken.
4e dag Na het ontbijt rijden we door het geweldige natuurgebied de Poolse Mazuren naar Malbork waar we Slot Mariënborg bezoeken. Daarna krijgen we in Ketrzyn een rondleiding aan het vroegere hoofdkwartier van Adolf Hitler. Daarna rijden we naar ons hotel in Mragowo.
5e dag We steken de grens over en bezoeken een van de bekendste bezienswaardigheden van Litouwen, de Heuvel der Kruizen. Dit is een heuvel waar een ontelbaar aantal kruizen gezet zijn. De heuvel is daarmee een bedevaartsoord geworden. We rijden door naar Riga, de hoofdstad van Letland waar we overnachten.
6e dag Vandaag verkennen we Riga met een stadsgids. De Petruskerk, de Zweedse Poort en de Kalkustraat zijn bekende plekken in de stad. De bus rijdt verder naar Estland waar we een stop maken in Pärnu en eindigen in Tallinn waar we 2 nachten slapen.
7e dag Gekleurde huizen, smalle straatjes, mooie gevels, de Alexander Nevske kathedraal en het stadhuis met 2 torens die Lange Herman en Dicke Margarethe heten, we gaan ze allemaal zien tijdens de rondleiding met een stadsgids. 's Middags hebben we nog voldoende tijd om de stad zelf te gaan verkennen.
8e dag Het klinkt misschien vreemd, maar we beginnen al weer aan de terugreis, maar die brengt ons nog wel naar mooie plaatsen. Zo rijden we vandaag terug naar Litouwen waar we 2 nachten in de hoofdstad Vilnius slapen. We stoppen onderweg bij het Paleis Rundale in Bauskau.
9e dag Ook in Vilnius vertelt een gids ons van alles over de stad en de gebouwen die we zien. 's Middags rijden we naar Trakai waar we een prachtig kasteel bezoeken. Het bijzondere is dat het kasteel in het Galvémeer ligt.
10e dag De reis gaat verder naar de hoofdstad van Polen, Warschau. Hier bezoeken we o.a. het Wilanów-paleis.
11e dag 's Ochtends bezoeken we de mooie binnenstad van Warschau met o.a. het Koninklijk Paleis en het mooie stadspark.Daarna rijden we naar Lagow Lubuski waar ons overnachtingshotel staa.
12e dag Na het ontbijt rijden we via Duitsland naar het wisselpunt. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Verschillende hotels o.a.
- Hotel Dzingel in Tallinn, Green Hotel Vilnius en Hotel Nevada in Lagow Lubuski
- 2-persoonskamers met badkamer met bad of douche en toilet


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de de Jong Intra. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 1 uur achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Dit is een rondreis waar we vaak van hotel wisselen. Je moet telkens zelf je koffer in- en uitpakken. Dit is een mooie, maar vermoeiende reis waar je veel gaat zien en bijna elke dag een excursie gaat doen. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 229,-

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.