rondreis Turkije (Turkije)


Status: VOL 
Heen: 04-10-2022
Terug: 18-10-2022
Aantal dagen: 15
Totaal prijs: € 2409,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 112,00
Zakgeldadvies: € 120,00
Reizigers: max. 6
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek: Schiphol
Vertrektijd: 00:00 uur
Vluchtnr:
Vanuit:
Tijd terug: 00:00 uur
Datum terug:
Vluchtnr:
Voor deze reis geldt een brandstoftoeslag voor de busreis ter plaatse van € 18,75.

Op deze rondreis kom je langs veel hoogtepunten van Turkije. Je komt niet alleen op bekende toeristische plaatsen, maar ook op de wat onbekendere plekken. Wat een mooie reis en wat ga je veel zien onderweg!


Programma
1e dag Vanaf Schiphol vliegen we naar Istanbul
2e dag We rijden langs de Zee van Marmara naar Tekirdag. We steken de Dardanellen over, de zeestraat die de Zwarte Zee met de Middellandse Zee verbindt. We komen uit bij de opgravingen van de stad Troje, bekend van de Trojaanse oorlog en het Paard van Troje.
3e dag Na het ontbijt rijden we naar Bergama waar het altaar va Pergamon en andere bouwwerken uit de oudheid staan. Daarna bezoeken we de bron van Asklepion en rijden door naar ons hotel bij Kusadasi.
4e dag We bezoeken de bekende plaats Efeze waar we o.a. het Amfitheater en de Hadrianustempel zien. Onderweg naar ons hotel maken we een fotostop bij Pamukkale.
5e dag Vandaag hebben we meer tijd om de indrukwekkende kalkterrassen van Pamukkale te bekijken. Van hieruit rijden we naar de Turkse Rivièra waar we 3 nachten slapen.
6e dag Vandaag staan een bezoek aan een leer- en sieradencentrum, een waterval, een bezoek aan een Turkse bazaar in Antalya en een boottocht op het programma.
7e dag We rijden naar de oude Griekse stad Perge waar we o.a. het badhuis en stadion zien. Daarna rijden we naar Aspendos met een theater uit de oudheid.
8e dag In Konya bezoeken we het museum van de derwisjen, dansers die heel lang ronddraaien. Daarna rijdt de bus een deel van de Zijderoute langs vroegere rustplaatsen van reizigers. We rijden over de hoogvlakte van Cappedocië waar we 3 nachten slapen. Door Oad wordt hier een ballonvaart georganiseerd. Deze is niet in ons programma opgenomen. Als je mee wilt in een ballon, hou dan rekening met een extra uitgave van€ 250,- en het feit dat de reisbegeleiding niet mee gaat. De organisator bepaalt hoeveel mensen en wie er mee mogen.
9e dag De grond van Cappedocië bestaat voor een groot deel uit lava. Hieruit zijn huizen en kerken gemaakt. Wij bezoeken de rotskerkenvan Göreme. Daarna gaan we naar Cavusin dat in de rotsen ligt en naar het vroegere Griekse dorp Sinasos.
10e dag Onderweg naar Pasabag bezoeken we een aantal ondergrondse steden en zien de aardpiramiden in het Dal der Liefde.
11e dag We rijden verder naar Ankara waar we het Museum van Anatolië en het Mausoleum van Atatürk bezoeken. We slapen 1 nacht in Ankara.
12e dag Via Bolu rijden we door naar Istanbul. Deze stad ligt voor een deel in Europa en voor een ander deel in Azië. Na een kort bezoek aan de Aziatische kant, gaan we naar de andere kant en slapen 3 nachten in Istanbul.
13e dag We bezoeken de bekende Blauwe Moskee en de Haghia Sophia, de 2 beroemdste gebouwen van deze mooie stad.
14e dag Na het ontbijt bezoeken we de paleizen van Istanbul. We beginnen met het Topkapi paleis en kiezen daarna een ander paleis. Daarna gaan we naar de grootste bazaar ter wereld. Daarna kunnen we een boottocht over de Bosporus zeestraat maken.
15e dag Vandaag vliegen we terug naar Nederland.

Hotels
- goede hotels met 2-persoonskamers met badkamer met bad of douche en toilet
- receptie, restaurant, bar, lift en bij sommige hotels een zwembad.


Maaltijden
Ontbijt en diner in de hotels, in Istanbul dineren we in de stad. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart die na terugkomst nog 6 maanden geldig is.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad, je maakt deze reis samen met andere Oad-gasten.
Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 1 uur achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden.Dit is een rondreis waar we vaak van hotel wisselen. Je moet telkens zelf je koffer in- en uitpakken. Dit is een mooie, maar vermoeiende reis waar je veel gaat zien en bijna elke dag een excursie gaat doen. De hele reis is er Nederlandse reisleiding van Oad bij om uitleg te geven en natuurlijk de Dolfijn begeleiding. Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 385,-. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.