Hemsedal (Noorwegen)


Status: VOL 
Heen: 15-08-2022
Terug: 24-08-2022
Aantal dagen: 10
Totaal prijs: € 2165,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 0,00
Zakgeldadvies: € 120,00
Reizigers: max. 9
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Hemsedal is terug in ons programma, wat een mooie reis is dit! Genieten van de natuur zoals de fjorden, de bergen en de bossen, maar ook van leuke plaatsen en een spectaculaire rit met de Flamsbanen trein. Indrukwekkend! En...het hotel heeft een fitness- én wellness!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden naar Kiel en gaan aan boord van de Ferry waar we ook slapen.
2e dag We leggen aan in Göteborg en rijden langs de Zweedse kust naar Noorwegen. Via Oslo rijden we naar het Hallingdal naar ons hotel in Hemsedal.
3e dag Na het ontbijt maken we een natuurtocht naar Fagenes dat aan de Neselvrivier ligt en een leuke toeristenplaats is. We kunnen hier een openluchtmuseum bezoeken.
4e dag De bus brengt ons naar de hoogvlakten aan de indrukwekkende Sognefjord. Daar ligt Laerdal, een heel mooi dorpje aan de zalmrivier. Hier komen de zalmen naar toe om hun eitjes te leggen. In het Zalmcentrum kunnen we veel zien over de reis die de zalmen maken om hier te komen.
5e dag Vandaag reizen we met de bus, met de boot en met de trein! We rijden eerst door de langste autotunnel van de wereld naar Gudvangen aan een smalle zijarm van de Sognjefjord. Daar maken we een mooie boottocht door de fjord en zien om ons heen steile, hoge bergen. We komen aan in Flam waar we in een wereldberoemde trein stappen, de Flambanen. De treinrit gaat over maar 20 km, maar we gaan wel 865 m omhoog en zien geweldig mooi uitzicht onderweg. En we maken een stop wij een waterval.
6e dag In Jotunheimen liggen de hoogste bergen van Noorwegen, deze streek wordt ook wel het huis van de reuzen genoemd. We zien bergen van boven de 2400 meter met toppen die al van ver te zien zijn. Hier liggen ook nog gletsjers. Misschien komen we ook nog wel rendieren tegen vandaag.
7e dag De bus blijft vandaag staan en wij gaan met de stoeltjeslift naar de top van de berg voor het mooie uitzicht. Als je daar geen zin in hebt, kun je bij het hotel blijven of gebruik maken van de wellness.
8e dag We rijden vandaag naar Oslo, de Noorse hoofdstad. We zien hier o.a. het mooie raadhuis en Karl Johansgate, een lange winkelstraat met uitzicht over het koninklijk paleis. Er is hier veel te zien!
9e dag Het is tijd om aan de terugreis te beginnen, maar dat doen we niet recht toe recht aan! We maken eerst een wandeling door Frederikstad met het mooie centrum. Daarna gaan we in Göteborg aan boord van de ferry voor de overtocht en overnachting.
10e dag Het is helaas weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Skogstad Hotel
- in het centrum van Hemsedal
- comfortabele 2-persoonskamers met tv en badkamer met douche en toilet
- receptie, restaurant, lift, lounge met open haard en gratis wifi in de algemene ruimte
- fitness- en welness ruimte


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren. .
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers/hutten beschikbaar. Toeslag € 335,-.

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.