Fietsen door 3 landen (Duitsland)


Status: Beschikbaar
Heen: 11-06-2022
Terug: 17-06-2022
Aantal dagen: 7
Totaal prijs: € 1579,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 74,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 6
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Didam
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In de reisgids staat als wisselpunt Zeddam dit is gewijzigd naar Didam.

Rondom de Bodensee ligt ruim 250 km aan mooie fietspaden. Een ideaal gebied om mooie fietstochten te maken dus. De bus brengt ons en onze huurfietsen elke dag naar een andere plaats. Van daaruit fietsen we dan terug naar het hotel of naar de bus. We fietsen maximaal 50 km per dag, maar daar mogen we dan bijna de hele dag over doen. Het is soms heuvelachtig, maar het wordt nergens echt steil. We steken ook de grens over naar Oostenrijk en Zwitserland. Speciaal voor onze fietsliefhebbers.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. ’s Middags komen we in het hotel in Kißlegg aan.
2e dag Na het ontbijt rijden we naar de Bodensee, waar we bijzondere paalwoningen zien. We fietsen naar Meersburg, een middeleeuws plaatsje met een oude burcht. We fietsen langs de Bodensee met uitzicht op de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen. Via Friedrichshafen rijden we naar Kressbronn waar de bus op ons staat te wachten om ons en de fietsen terug te brengen naar het hotel. We fietsen vandaag ong. 40 km.
3e dag Vanuit het hotel fietsen we een stuk over het Donau/Bodensee fietspad. We stoppen regelmatig onderweg o.a. in het mooie Wangen. De fietstocht eindigt weer in Kressbronn waar we, als er tijd voor is, nog even kunnen pootje baden voordat de bus komt. We fietsen vandaag ong. 40 km.
4e dag Vandaag kunnen we een kort ritje maken in de omgeving of met de trein naar Lindau gaan.
5e dag Met de bus rijden we naar Unteruhldingen waar we de fietsen uitladen. We fietsen naar Meerburg waar we de veerpont nemen naar Konstanz. Van daaruit rijden we naar het bloemeneiland Mainau. We rijden verder naar Romanshorn in Zwitserland waar de bus weer klaar staat om ons naar het hotel te brengen. De totale route is ongeveer 45 km.
6e dag We starten vandaag in Oostenrijk, in Bregenz. Van hieruit fietsen we langs het meer en de Zwitserse grens naar Romanshorn. Hier vandaan gaan we met de bus terug naar het hotel. We fietsen vandaag ong. 50 km.
7e dag We zijn uitgefietst.... De bus brengt ons weer naar het wisselpunt waar je na de afscheidsmaaltijd tussen ongeveer 17.30 en 18.30 afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt je weer naar de uitstapplaats.

Hotel Ochsen
- ligging in het centrum van Kißlegg
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- Hotel Ochsen maakt soms gebruik van kamers in het dichtbij gelegen hotel Schlosskeller.
- receptie, lounge, restaurant, bar, biergarten,sauna
- wellness (tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: Partycentrum Boszicht/restaurant Juffrouw Tok in Didam

Bijzonderheden
Deze reis wordt uitgevoerd door Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat je samen met hen in de bus reist en het programma doet. Tijdens de fietsritten houdt iedereen zijn/haar eigen tempo aan, maar de Dolfijngroep blijft bij elkaar. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en goed kunnen fietsen. Dat houdt in dat je op een dag 50 km moet kunnen fietsen (dat is de langste route) en zelfstandig moet kunnen deelnemen aan het verkeer. Wij huren een fietstas en fietshelm voor je. De begeleiding bepaalt wanneer je de fietshelm op moet zetten. In de prijs is een goede huurfiets met 8 versnellingen inbegrepen. Je kunt ook je eigen fiets meenemen, maar dan kun je alleen in Zeddam opstappen en moet je zorgen dat je fiets daar komt. De fiets moet tip top in orde zijn. Je krijgt geen korting als je je eigen fiets meeneemt. Er is een beperkt aantal e-bikes beschikbaar. Toeslag indicatie e-bike € 80,-. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 210,-

We weten niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug. Zie voor meer informatie: Corona informatie.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media.
Help je ons om de website en de reisgids mooi te maken? Vul op het aanmeldingsformulier in of en zo ja, waar wij foto’s waar jij herkenbaar op staat, mogen gebruiken!

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.