Dolfijn vakanties

- Zeilen (Nederland) -

zeilreis     
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
05-08-19
11-08-19
7
bootreis
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:859,00
75,00
39,00
80,00

max. aantal deelnemers: 16
max. aantal begeleiders: 4
Vertrektijd: 14:00 uur
Tijd terug: 16:00 uur
Vertrek/aankomst: Monnickendam, 't Prooyen tegenover nr. 4
Al voor het 8e jaar varen we mee met Jet en Hans met de klipper de Korevaer. Heerlijk ontspannen op het water, maar zoals echte zeelui doen, helpt u, als het nodig is, het boordpersoneel met bijv. het hijsen van de zeilen, tafel dekken en andere kleine klusjes. Reizigers die al een keer met de Korevaer gevaren hebben, weten het al, dit wordt een feestje! Met een beetje geluk viert Hans zijn verjaardag tijdens deze reis!

Route (onder voorbehoud)
1e dag Om 14.00 uur schepen we in Monnickendam in en maken we kennis met elkaar. We worden welkom geheten en nemen samen de boordregels door. Daarna is het tijd om van wal te steken en te gaan varen.
2e dag t/m 6e dag De schipper bepaalt aan de hand van de wind en de mogelijkheden de route. Als we aan het varen zijn, merkt u hoe groot het IJsselmeer is; vaak zien we het land niet meer. We leggen waarschijnlijk aan in Volendam, Hoorn en Enkhuizen en aan de andere kant van het IJsselmeer, in Workum in Friesland. In elke plaats waar we aanleggen gaan we aan wal om leuke dingen te doen.
7e dag Na het ontbijt varen we naar Monnickendam. We maken er nog een mooie zeildag van, want pas aan het einde van de middag meren we aan. Hier nemen we afscheid van elkaar en kan de Dolfijnvlag weer uit de mast.

Klipper de Korevaer
- 37 m lange klipper met op het dek een grote ‘kuip’ waar we heerlijk kunnen zitten
- verblijf in 2- tot 4-persoonshutten met stapelbedden
- 5 toiletten en 3 douches
- salon met gezellige scheepsinrichting met tafels, banken en stoelen, bar en kombuis (keuken)

Maaltijden
Alle maaltijden gebruiken we aan boord. Misschien maken we een keer een lunchpakket klaar. Bij de maaltijden wordt van alle passagiers verwacht dat ze af en toe helpen met tafel dekken, voorbereiden van de maaltijd, afruimen, afwassen en opruimen.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Aan boord wonen ook twee honden. De schipper bepaalt de route. Aan boord moet u zich aan de boordregels houden. U moet voor deze reis kunnen zwemmen, goed ter been zijn en kunnen traplopen. Op deze reis zijn loophulpmiddelen niet toegestaan. Aan boord is een aantal steile trappen. We verlaten het schip via een loopplank, soms via andere schepen. Er wordt zoveel mogelijk gezeild, maar als dat niet mogelijk is, wordt er op de motor gevaren. Op deze reis zijn geen eenpersoonshutten beschikbaar. De hutverdeling gaat zoveel mogelijk met 2 of 3 reizigers per hut. U moet zelf een dekbed of slaapzak en kussensloop meenemen, onderlakens en kussens zijn aan boord. Verder adviseren wij mee te nemen: regenkleding, stevige schoenen met stroef profiel en waterproof zonnebrand met hoge beschermingsfactor.Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube