Dolfijn vakanties

- Bad Langensalza (Duitsland) -

nieuwexcursiereisbusjesreis     Informatie over Duitsland
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
19-08-19
24-08-19
6
busjes-excursiereis
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:899,00
80,00
41,00
70,00

max. aantal deelnemers: 12
max. aantal begeleiders: 2
Vertrektijd: uur
Tijd terug: uur
Vertrek/aankomst: Diverse opstapplaatsen
INFO Deze reis was gepubliceerd als busreis met andere toeristen. Dat is gewijzigd in busjesreis met alleen de Dolfijngroep.
Bad Langensalza ligt in Thüringen, in het groene hart van Duitsland. Dolfijn voert deze reis speciaal uit voor reizigers uit het noorden. U kunt namelijk opstappen in Leeuwarden, Buitenpost, Groningen, Hoogeveen en Assen. Natuurlijk bent u ook van harte welkom als u uit een ander deel van Nederland woont. U kunt dan op eigen gelegenheid naar een van de opstapplaatsen komen of gebruik maken van de deur tot deur taxi-service van de busmaatschappij.

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar ons hotel.
2e dag Vandaag beginnen we met een wandeling in de buurt van het hotel om de omgeving te verkennen. Na de lunch rijden we naar Nationaal Park Hainach waar we over het boomkronenpad lopen. Dit pad is 500 m lang en loopt tussen de toppen van de bomen op 40 m hoog. Het zal geen verrassing zijn dat het uitzicht geweldig is.
3e dag Na het ontbijt bezoeken we de mooie stad Erfurt, die ook wel het Rome van het noorden wordt genoemd. In het oude centrum maken we een mooie wandeling langs mooie vakwerkhuizen. De wandeling eindigt bij een chocolademaker. Na de lunch rijden we naar Gotha dat we op eigen gelegenheid bezoeken. Gotha is bekend om het slot Friedenstein.
4e dag Met de kabelbaan gaan we naar de Heksendansplaats op ruim 450 m hoog, met uitzicht op de Harz. ’s Middags maken we een rondvaart over een stuwmeer.
5e dag We gaan ondergronds. We bezoeken de zoutmijn van Merkers waar we een rondleiding krijgen. Met een open vrachtwagen rijden we door de gangen. Deze zoutmijnen hebben een bijzondere geschiedenis, in de oorlog verstopten de nazi’s hier gestolen kunst.
6e dag Via een mooie route rijden we naar onze laatste stop voor het afscheidsdiner. Daarna rijden we naar de uitstapplaatsen.

Alpha Hotel Hermann von Salza
- ligging 10 min. lopen van het centrum
- verblijf in 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant op de 5e etage met uitzicht over Nationaal Park Hainach

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

U kunt opstappen in Leeuwarden, Buitenpost, Groningen, Hoogeveen en Assen. U ontmoet uw reisgenoten en reisbegeleiding in de bus. U stapt in de ochtend op, de uitstaptijd is in de avond. De exacte opstaptijd ontvangt u 1 week voor vertrek. Veenstra reizen biedt u taxiservice aan om bij de opstapplaats te komen. Zie verder voor de kosten. Deze reis werkt zonder wisselpunt.


Bijzonderheden:
Wij voeren deze reis uit in samenwerking met Veenstra reizen. Deze reis heeft alleen opstapplaatsen in het noorden en is dus zeer geschikt voor reizigers uit het noorden. U maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat u samen met hen in de bus reist en het programma doet. Tijdens deze reis gaat u vaak in en uit de bus en worden er bijna elke dag uitstapjes gemaakt. U moet voor deze reis goed ter been zijn en geen loophulpmiddel nodig hebben. Op deze reis is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 110,-.
Veenstra reizen biedt deur tot deur service. Dat houdt in dat u thuis opgehaald wordt, naar een opstapplaats gebracht wordt en op de dag van aankomst op uw uitstapplaats opgehaald wordt door een taxi. Voor deze service geldt een toeslag, onderstaande bedragen zijn voor een ENKELE REIS, wilt heen én terug gebruik maken van de deur tot deur service dan moet u de bedragen x2 doen. Bovenop de deur tot deurservice tarieven komt € 10,- administratiekosten.
- woont u 10 km of minder van een opstapplaats: € 20,-
- woont u tussen de 10 en 25 km van een opstapplaats: € 37,50
- woont u tussen de 25 en 50 km van een opstapplaats: € 55,-
- woont u tussen de 50 en 100 km van een opstapplaats: € 80,-
- woont u tussen de 100 en 125 km van een opstapplaats: € 100,-
- woont u tussen de 125 en 150 km van een opstapplaats: € 115,-
- woont u tussen de 150 en 175 km van een opstapplaats: € 130,-
- woont u tussen de 175 en 200 km van een opstapplaats: € 100,-
- woont u verder dan 200 km van een opstapplaats: € 180,-
Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube