Dolfijn vakanties

- fietsen door Dresden en langs de Elbe (Duitsland) -

nieuwfietsreisbusexcursiereis     Informatie over Duitsland
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
13-07-19
19-07-19
7
busreis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:1099,00
100,00
50,00
80,00

max. aantal deelnemers: 8
max. aantal begeleiders: 2
Wisselpunt: Zeddam (Oad)
Vertrek/aankomst: een van de opstapplaatsen uit het opstapsysteem van Oad
Wat een geweldige fietsreis hebben we dit jaar voor u. De route gaat een groot deel langs de rivier de Elbe. Het hotel staat in een buitenwijk van Dresden en u en uw huurfiets worden elke dag naar een andere plaats gebracht. Van hieruit fietst u dan op uw gemakje via mooie routes terug naar het hotel. Per dag fietsen we maximaal ongeveer 50 km, maar daar mogen we dan wel een hele dag over doen, zodat we onderweg kunnen genieten van wat we tegenkomen. Omdat u langs de Elbe fietst wordt het zelden steil, maar u moet wel goed kunnen fietsen en zonder problemen zelfstandig aan het verkeer deel kunnen nemen.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. In de loop van de middag komen we in ons hotel aan.
2e dag De bus brengt ons de grens over naar het Tsjechische Ústi nad Labem waar onze fietstocht begint. De route vandaag is ongeveer 45 km. We rijden langs de rivier de Elbe en komen o.a. langs de stad Děčin. Een prachtige route door het Elbsandsteingebergte.
3e dag Na het ontbijt worden we met de fietsen naar het middeleeuwse Strehla gebracht. Vandaag fietsen we ongeveer 40 km langs de Elbe. Na een tussenstop in Riesa fietsen we door naar Meissen waar we de Albrechtsburg zien. De fietsbus haalt ons daar op voor de terugrit naar Dresden.
4e dag Na het ontbijt beginnen we met een bezoek aan Dresden. We maken een stadswandeling door de oude stad die in de Tweede Wereldoorlog bijna helemaal verwoest is, maar heel mooi weer opgeknapt is. Als u nog zin heeft in een fietstochtje van 10 km, dan fietsen we naar kasteel Pilnitz.
5e dag De bus rijdt naar Meissen, dat we al kennen. Van daaruit fietsen we naar Radebeul en door naar Dresden. We fietsen vandaag ongeveer 30 km.
6e dag De laatste fietsdag! Van Bad Schandau rijden we op de fiets naar Königsstein waar we de Elbe oversteken. Door een rotsachtige omgeving rijden we verder naar Pirna en daarna terug naar ons hotel.
7e dag De bus brengt u weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd tussen ongeveer 17.30 en 18.30 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Hotel Wyndham Garden Dresden
- ligging in een rustige wijk op 5 km van het centrum van Dresden
- verblijf in 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad of douche en toilet
- receptie, lounge, restaurant, bar, lift, terras
- sauna, stoombad, bubbelbad en fitnessruimte (mogelijk tegen betaling)

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we onderweg.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden:
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. U maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat u samen met hen in de bus reist en het programma doet. Tijdens de fietsreizen houdt iedereen zijn/haar eigen tempo aan, maar de Dolfijngroep blijft zoveel mogelijk bij elkaar. U moet voor deze reis zeer goed ter been zijn en geen loophulp nodig hebben. U moet voor deze reis goed kunnen fietsen en zelfstandig aan het verkeer kunnen deelnemen. Dolfijnreizigers zijn verplicht een hesje te dragen (dat krijgt u van de reisbegeleiding) en de aanwijzingen van de begeleiding op te volgen. In de reissom is een goede huurfiets met 8 versnellingen inbegrepen. U kunt ook uw eigen fiets meenemen, maar dan kunt u alleen opstappen in Zeddam. Uw fiets moet tip top in orde zijn. Als u uw eigen fiets meeneemt, krijgt u GEEN korting op de reissom. Op deze reis is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 160,-.Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube