Dolfijn vakanties

- Braunlage (Duitsland) -

nieuwbusexcursiereis     Informatie over Duitsland
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
10-08-19
17-08-19
8
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:1119,00
110,00
51,00
80,00

max. aantal deelnemers: 36
max. aantal begeleiders: 7
Wisselpunt: Beek Montferland
Vertrek/aankomst: een van de opstapplaatsen uit het opstapsysteem van de Jong Intra
In het midden van Duitsland ligt de Harz. Hier zijn mooie steden, kuuroorden en de natuur is prachtig. Met de bus gaan we de hele Harz verkennen.

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. We dineren onderweg en komen voor het avondeten bij ons hotel aan.
2e dag Vanochtend doen we het rustig aan. In de middag rijden we naar de zuidelijke Harz waar we het Grenslandmuseum bezoeken. We sluiten onze eerste excursiedag af met een mooi uitzicht vanaf de Ravensberg in Bad Sachsa.
3e dag We gaan vandaag naar Quedlinburg, een van de mooiste steden van Duitsland. Er staan ruim 1300 vakwerkhuizen, een prachtige kerk en een goed bewaard oud centrum. We kunnen rondwandelen, souvenirs kopen en op een terrasje wat drinken. In de middag bezoeken we de druipsteengrotten van Rübeland. Neem een trui of jas mee, want het is hier altijd 10 graden.
4e dag De bus brengt ons naar het centrum van Braunlage dat we op eigen gelegenheid gaan verkennen. ’s Middags blijven we in het hotel of we maken een wandeling in de omgeving.
5e dag Vanochtend rijden we naar Stolberg. In dit kuuroord is Juliana van Stolberg, de moeder van Willem van Oranje, geboren. Er is ook een mooi slot. Daarna rijden we naar Thale waar we met de kabelbaan naar de Hexenplatz gaan. Hier hebben we mooi uitzicht op de omgeving.
6e dag Na het ontbijt gaan we naar de oostkant van de Harz en rijden door mooie natuurgebieden. We zien de Rappbode Talsperre, een groot stuwmeer. Hier is ook een hoge hangbrug waar we overheen kunnen wandelen. Onze volgende stop is Wernigerode waar een slot en een luchtvaartmuseum is. Hierna stappen we in de stoomtrein van de Brockenbaan en maken een leuke tocht per stoomtrein door de prachtige natuur naar Drei Annen Hohne. De trein rijdt tegen steile hellingen omhoog, een mooie ervaring!
7e dag Vandaag staat Goslar op het programma. Hier woonden lang geleden de Duitse keizers. Er staan nog steeds stukken van de keizerlijke gebouwen. In een stuk van de Domkerk staat een kopie van de oude keizerstroon.
8e dag Na het ontbijt bezoeken we, voordat we naar het wisselpunt rijden, Hamelen. Deze stad is bekend van het sprookje over de Rattenvanger. Hierna rijden we naar Beek, waar u na de afscheidsmaaltijd tussen 17.30 en 18.30 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Hotel Maritim Berghotel Braunlage
- ligging in de bossen van Nationaal Park Braunlage op 800 m van het centrum
- verblijf in 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en toilet
- receptie, lounge, lift, bar, restaurant
- tegen betaling: sauna en tennisbaan

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen in Nederland.
U moet zelfstandig in de bus kunnen reizen van uw opstapplaats naar het wisselpunt en terug. In de bus zit tot het wisselpunt en van het wisselpunt tot de uitstapplaats geen Dolfijnbegeleiding. U ontmoet uw reisbegeleiding op het wisselpunt. Lees voordat u deze reis boekt de informatie over het opstapsysteem van de Jong Intra Vakanties op blz. 111. Voor sommige opstapplaatsen berekent de Jong Intra Vakanties een toeslag. U stapt in de ochtend op, de uitstaptijd is in de avond. Hoe verder u van het wisselpunt af woont, des te eerder moet u opstappen en des te later stapt u uit. De exacte opstaptijd ontvangt u 1 week voor vertrek.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. U maakt deze reis alleen met Dolfijnreizigers en begeleiding. In de bus zitten tijdens uw reis geen andere toeristen. U reist wel samen met andere toeristen op de route naar het wisselpunt en van het wisselpunt naar uw uitstapplaats. U moet voor deze reis goed ter been zijn, kunnen traplopen en geen loophulp nodig hebben. Loophulpmiddelen zijn op deze reis niet toegestaan. De badkamers hebben een douche boven het bad. Tijdens deze reis gaat u vaak in en uit de bus en worden er bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Op deze reis is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 50,-.
Voor een lijst met opstapplaatsen klikt u hieronder op de link naar Belangrijke Informatie.

Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube