Dolfijn vakanties

- Winterberg excursiereis (Duitsland) -

excursiereisbusreis     Informatie over Duitsland
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
17-06-19
24-06-19
8
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:1035,00
110,00
47,00
80,00

max. aantal deelnemers: 12
max. aantal begeleiders: 2
Vertrektijd: 0 uur
Tijd terug: 0 uur
Vertrek/aankomst: Diverse opstapplaatsen
Ook dit jaar gaan we Winterberg en omgeving verkennen. Vanuit Utrecht, Nijmegen en een aantal opstapplaatsen in het zuiden, gaan we met de bus naar het bekende hotel der Brabander waar Dolfijngroepen al jaren vakantie vieren. Vanuit Winterberg bezoeken we, samen met andere toeristen, o.a. Kassel, Meschede en we maken een rit door de omgeving.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit een van de opstapplaatsen rijdt de bus, met een tussenstop voor de lunch, naar Winterberg. Hotelier Rob Meurs heet ons persoonlijk welkom en we beginnen met een welkomstdrankje. Na het diner kunnen we meedoen met de fakkeltocht door de omgeving. ’s Avonds is er muziek.
2e dag Na het ontbijt gaan we het centrum van Winterberg verkennen, maar u kunt ook kiezen voor een bezoekje aan de Panoramabrug. Na de lunch rijden we naar het Curiomuseum. Dit is een verzameling rariteiten, u zult uw ogen uitkijken!
3e dag In de ochtend bezoeken we het Galileopark waar we pyramides zien. Daarna maken we een rondvaart over de Biggesee, het grootste stuwmeer van het Sauerland.
4e dag ’s Ochtends kunt u in en bij het hotel een demonstratie zien van curling en biathlon schieten en….u mag het zelf ook proberen. Na de lunch rijden we naar Korbach waar we in het autovrije centrum kunnen shoppen. Vanavond genieten we van de dinnershow met heerlijk 4-gangendiner. ’s Avonds kunt u mee doen aan de quiz in de bar.
5e dag We bezoeken vandaag Slot Waldeck dat bijna 1000 jaar oud is. Hier woonde de oma van prinses Beatrix. Vanuit het slot hebben we mooi uitzicht over de Edersee
6e dag De bus brengt ons naar de Leisteenmijn Raumland. Hier zien we hoe de mijnwerkers vroeger de leisteen omhoog haalden. Daarna zouden we een pannenkoek kunnen eten in het Pannenkoekenhuis naast het hotel. Na de lunch bezoeken we de bob- en rodelbaan waar dit seizoen ook de wereldkampioenschappen gehouden worden.
7e dag De bus blijft staan en dat geeft ons de gelegenheid om Winterberg verder te verkennen en de laatste souvenirs te kopen. Dat kunnen we doen met het toeristentreintje of wandelend.
8e dag Na het ontbijt vertrekken we rond 9.30 uur naar Nederland. Onderweg stoppen we nog voor koffie en om te lunchen.

Vakantiehotel der Brabander
- ligging op 15 min. lopen van het centrum (licht hellende weg)
- verblijf in 2- persoonskamers met tv, badkamer met douche of toilet
- receptie met souvenir- en sieradenverkoop, café de Babbelbar, bioscoop, restaurant, tuin met terras en klein zwembad
- regelmatig feestavonden en andere activiteiten in en om het hotel zoals fakkeltocht, dansavond, quiz en dinnershow
- Nederlands sprekend personeel

Maaltijden
Ontbijt en diner (o.a. 4-gangen diner met een dinershow) in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel. Naast het hotel is een gezellig Pannenkoekenhuis.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
U maakt deze reis samen met andere toeristen. Op deze reis is geen loophulp en/of een loophulpmiddel mogelijk. U moet goed ter been zijn (ook op hellingen) en goed kunnen traplopen. Op deze reis is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 110,-.
Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube