Dolfijn vakanties

- Bouillon (België) -

busexcursiereis     Informatie over België
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
10-06-19
15-06-19
6
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:939,00
80,00
43,00
70,00

max. aantal deelnemers: 8
max. aantal begeleiders: 2
Wisselpunt: Beek Montferland
Vertrek/aankomst: een van de opstapplaatsen uit het opstapsysteem van de Jong Intra
België, Luxemburg en Frankrijk bezoeken in 6 dagen. Dat lijkt misschien veel, maar vanuit Bouillon kan het echt! Bouillon ligt dicht bij de Franse grens en maar 1,5 uur rijden van Luxemburg stad. Boven Bouillon ligt het kasteel van de ridder Godfried van Bouillon en natuurlijk gaan we dat ook bezoeken. Een korte reis met veel verschillende, leuke excursies.

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. We lunchen in Zuid-Limburg waarna we naar Bastogne rijden. In deze stad is hard gevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog bij de Slag om de Ardennen. Er zijn veel monumenten die daaraan herinneren. Na ons bezoek rijden we naar het hotel.
2e dag Na het ontbijt rijden we naar Luxemburg-stad. We beginnen met een rondrit door de Europese wijk en de oude stad. Daarna hebben we tijd om zelf de binnenstad te verkennen en op souvenirjacht te gaan.
3e dag We wandelen vanuit het hotel naar het kasteel van Godfried dat op een heuvel ligt. Daar krijgen we een rondleiding van een gids. ’s Middags bezoeken we een tabaksfabriekje en de Abdij van Orval. Hier is een tuin met geneeskrachtige kruiden en in de kelders is een museum gemaakt.
4e dag Door de Franse Ardennen rijden we naar de mooie stad Reims. We zien de beroemde kathedraal de Notre Dame en wandelen door het gezellige, deels autovrije centrum. Hierna rijden we door naar een van de champagnehuizen in de buurt. We krijgen uitleg, rijden met een treintje door de uitgestrekte kelders en mogen ook een glaasje bubbels proeven.
5e dag Vanochtend kunnen we lekker uitslapen of een wandelingetje maken door Bouillon. Na de lunch vertrekken we naar Han waar we de wereldberoemde druipsteengrotten bezoeken. Als u dit niet wilt, dan kunt u naar het wildpark.
6e dag We gaan helaas weer naar Nederland, maar daar nemen we wel de tijd voor. We stoppen onderweg in Dinant waar hoog boven de stad de Citadel gebouwd is. Daarna brengt de bus u weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd tussen ongeveer 17.30 en 18.30 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Hotel de la Post
- ligging in het centrum aan de rivier de Semois
- verblijf in 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad of douche en toilet
- receptie, lounge, restaurant, bar, lift
- In het hotel zijn veel opstapjes, trapjes en trappen.

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden:
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. U maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat u samen met hen in de bus reist en het programma doet. Tijdens deze reis gaat u vaak in en uit de bus en worden er bijna elke dag uitstapjes gemaakt. U moet voor deze reis zeer goed ter been zijn, kunnen traplopen en geen loophulp nodig hebben. Loophulpmiddelen zijn op deze reis niet toegestaan. Op deze reis is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.
Voor een lijst met opstapplaatsen klikt u hieronder op de link naar Belangrijke Informatie.

Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube