Dolfijn vakanties

- Wenen (Oostenrijk) -

busexcursiereis     Informatie over Oostenrijk
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
14-09-19
21-09-19
8
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:1169,00
110,00
53,00
80,00

max. aantal deelnemers: 8
max. aantal begeleiders: 2
Wisselpunt: Beek Montferland
Vertrek/aankomst: een van de opstapplaatsen uit het opstapsysteem van de Jong Intra
Al lang geleden was Wenen een belangrijke stad. Veel koningen, keizers en andere belangrijke mensen lieten hier paleizen en andere mooie gebouwen bouwen. Daarnaast is Wenen een echte muziekstad. Elk jaar wordt hier het wereldberoemde Nieuwjaarsconcert gegeven dat over de hele wereld op tv uitgezonden wordt. We gaan de bekendste trekpleisters van Wenen zien en maken ook een uitstapje buiten de stad.

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. We overnachten in Duitsland.
2e dag In de middag komen we bij ons hotel aan. U kunt vanavond een mooi concert bijwonen in paleis Auersperg. Als u dit wilt, hou dan rekening met extra kosten, neem dan dus meer zakgeld mee. De prijs van dit concert is ongeveer € 65,-.
3e dag Onder leiding van een stadsgids maken we een wandeling door het oude centrum naar de Stephansdom. Daarna bezoeken we Schönbrunn met de mooie tuinen. Het diner, met muziek, is vanavond in de gezellige wijk Grinzing.
4e dag We beginnen vandaag met een bezoekje aan het Hundertwasserhaus, een bijzonder bouwwerk. Daarna zien we de Donauturm waar bovenin een ronddraaiend restaurant is. We maken ook een wandeling door het mooie park Prater met het beroemde reuzenrad en zien het Belvedere Slot.
5e dag Na het ontbijt maken we een mooie tocht door het Wienerwald naar het plaatsje Melk. Hier is een beroemde abdij, Stift Melk.
6e dag Na een bezoek aan de Hofburg nemen we, als deze open is, een kijkje in de Spaanse Rijschool. Hier worden de beroemde Lippizaner paarden getraind. Daarna kunnen we een kijkje nemen in de keizerlijke kamers en het Sissimuseum. Tot slot kunnen we genieten van een stuk Sachertorte, hét gebak van Wenen.
7e dag Via het Wienerwald en langs de Donau rijden we naar Passau waar we een stop maken. Daarna rijden we naar ons overnachtingshotel.
8e dag De bus brengt u weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd tussen ongeveer 17.30 en 18.30 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Hotel Mozart
- ligging ten noorden van het centrum van Wenen, bus- en tramhalte voor de deur
- verblijf in 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden:
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. U maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat u samen met hen in de bus reist en het programma doet. Tijdens deze reis gaat u vaak in en uit de bus en worden er bijna elke dag uitstapjes gemaakt. U moet voor deze reis zeer goed ter been zijn en geen loophulp nodig hebben. Loophulpmiddelen zijn op deze reis niet toegestaan. Op deze reis is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag ongeveer € 100,-.
Voor een lijst met opstapplaatsen klikt u hieronder op de link naar Belangrijke Informatie.

Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube