Dolfijn vakanties

- Hoogtepunten van Griekenland (Griekenland) -

nieuwbusexcursiereiszonvakantievliegreis     Informatie over Griekenland
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
29-05-19
05-06-19
8
vlieg-busexcursie-rondreis
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:1549,00
130,00
70,00
100,00

max. aantal deelnemers: 8
max. aantal begeleiders: 2
Luchthaven: Schiphol
Heenreis: 29-05-19
Vertrektijd: 0:00 uur
Vluchtnummer :
Terug vanuit: Athene
Terugreis: 05-06-19
Aankomsttijd: 0:00 uur
Vluchtnummer :
Natuurlijk is Griekenland een geweldig land voor een strandvakantie, maar het is ook een land met een lange geschiedenis. Op deze reis gaan wij terug in de tijd, naar de oude Grieken. We bezoeken beroemde plaatsen en horen veel over de Griekse mythologie. Wat een mooie reis is dit!

Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanaf Schiphol vliegen we naar Athene. We slapen 2 nachten in Tolo.
2e dag We beginnen met een bezoek aan de streek Argolis. Eerst nemen we een kijkje in het stadje Nafplion. Daarna rijden we naar Mycene dat vroeger een belangrijke stad was. Hier zien we de Leeuwenpoort en de Cyclopische ringmuur. We rijden verder naar Epidarus met het heiligdom Asklepios en het oude theater.
3e dag Na het ontbijt gaan we naar de ruïnestad Mystrás. Hier zijn mooie fresco’s te bewonderen. We overnachten in de stad Sparti.
4e dag We rijden naar het zuiden naar de Dírou druipsteen grotten. We wandelen een stuk, maar gaan ook een stuk ondergronds varen. De grot is in totaal 14 km lang. Na deze bijzondere ervaring rijden we naar Monemvasia dat rots in de zee betekent. Dit stadje is onzichtbaar vanaf het land en ligt verborgen achter de rots.
5e dag Over het schiereiland Peloponnesos rijden we naar Olympia. Hier werden de eerste Olympische Spelen gehouden ter ere van de oppergod Zeus. Tijdens de rondleiding horen we het hele verhaal. We slapen 1 nacht in Olympia.
6e dag Delphi is vooral bekend van het verhaal over het Orakel van Delphi. Als we hier aankomen, zien we dat dit een van de belangrijkste opgravingen van Griekenland is. Hier werd de god Apollo aanbeden, de gids laat ons de Apollotempel zien waar dit gebeurde. In Delphi slapen we 1 nacht.
7e dag Een stadsgids leidt ons door Athene. We bezoeken de Akropolis hoog boven de stad. Ook de tempel van Athena, het Parthenon, de tempel van Niké en een stadsrondrit staan op het programma. Onze laatste overnachting is in Athene.
8e dag We vliegen weer terug naar Schiphol waar een einde komt aan deze reis.

Hotels
U verblijft goede middenklasse hotels in 2-persoonskamers met badkamer met toilet en bad en/of douche, airco en lift in
- Tolo (2 nachten)
- Sparti (2 nachten)
- Olympia (1 nacht)
- Delphi (1 nacht)
- Athene (1).

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden:
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. U maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat u samen met hen in de bus reist en het programma doet. Tijdens deze reis gaat u vaak in en uit de bus en worden er bijna elke dag uitstapjes gemaakt. U moet voor deze reis zeer goed ter been zijn, minimaal een uur achter elkaar kunnen lopen en geen loophulp nodig hebben. Loophulpmiddelen zijn op deze reis niet toegestaan. Op deze reis is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag: € 175,-.

Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube