Dolfijn vakanties

- Tanzania (Tanzania) -

nieuwvliegreisbusjesreis     
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
19-09-19
03-10-19
15
vlieg-busjesreis
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:3429,00
130,00
155,00
100,00

max. aantal deelnemers: 10
max. aantal begeleiders: 2
Luchthaven: Schiphol
Heenreis: 19-09-19
Vertrektijd: 10:35 uur
Vluchtnummer : KL 571
Terug vanuit: Dar es Salaam
Terugreis: 03-10-19
Aankomsttijd: 7:40 uur
Vluchtnummer : KL 571
INFO NB. vluchttijden onder voorbehoud.
Hij is weer terug, de unieke Dolfijn Tanzania-reis. U gaat de vele gezichten van dit prachtige land zien. Prachtige natuur, wilde dieren, drukke steden, de vriendelijke bevolking en aan het einde een paar dagen relaxen aan zee. Zonder meer een van de meest bijzondere Dolfijn reizen.

Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit Amsterdam vliegen we naar Tanzania. Als het helder weer is, kunnen we de Kilimanjaro zien. Dit is een bijna 6000 m hoge slapende vulkaan en de hoogste berg van Afrika. We rijden naar ons hotel buiten Arusha. We zullen moeten wennen aan de warmte, maar gelukkig heeft het hotel een zwembad.
2e dag Door de drukke stad Arusha rijden we naar de Savanne, waar, net buiten het dorpje Mto wa Mbu, ons tentenkamp ligt. De tenten zijn ruim en hebben badkamer met douche en toilet. Ook hier is een zwembad. We maken een wandeling door het accaciabos waar verschillende apensoorten wonen. We bezoeken de lokale markt en vandaag koken de vrouwen uit het dorp voor ons een heerlijke maaltijd. ’s Avonds genieten we van de prachtige sterrenhemel.
3e dag We gaan op Safari! Heeft u wel eens worsten zien groeien aan bomen? In het Lake Mayara National Park staat de worstenboom, een bijzonder gezicht. We komen door het gebied waar verschillende apensoorten wonen en op de savanne lopen zebra’s, gnoes en giraffen. Bij de nijlpaardenvijver gaan we kijken of de nijlpaarden zich laten zien.
4e dag Vandaag staat het Tarangire National Park op het programma. Tussen de baobabbomen wonen grote kuddes olifanten en leeuwen. Langs de Tarangire-rivier komen o.a. gnoe’s en zebra’s regelmatig drinken. Voor de lunch gaan we picknicken.
5e dag In Tanzania wonen verschillende stammen. De bekendste is de Massaai. Rondom Mto wa Mbu woont een aantal Massaai families. Elke familie heeft een dorpje of Boma in de taal van de Massaai. Wij zijn uitgenodigd om zo’n Boma te bezoeken. Bijzonder zijn de handgemaakte sieraden. Met de opbrengst van deze sieraden onderhouden zij hun dorpje.
6e dag Een heel bijzondere manier om de omgeving te verkennen is op de fiets. De mountainbikes staan voor ons klaar voor een mooie fietstocht. Door het dorp, via het acaciabos naar het Manyara meer. Bij dit meer komen zebra’s en gnoes regelmatig drinken en onderweg zien we veel vogels. We bezoeken de vissers voordat we op het gemakje weer terug fietsen. Als u niet wilt fietsen, blijft u vandaag in Mto wa Mbu. Vanavond pakken we onze tassen in, want morgen trekken we verder.
7e dag Na het ontbijt rijden we via de savanne naar Arusha, de safarihoofdstad van Tanzania. In deze levendige stad is veel te zien, o.a. een aantal musea. We slapen in het Mvuli hotel.
8e dag en 9e dag Rond Arusha ligt een tropisch regenwoud. We maken hier prachtige wandelingen van een aantal uren. Een natuurgids legt uit wat hier allemaal groeit en leeft. In dit regenwoud leven o.a. de franjeaap en kameleons. De wandeling terug gaat via een aantal dorpjes.
10e dag Bij het dorpje Rundugai liggen de warme bronnen van Kikuletwa. Het water komt hier borrelend naar boven, het lijkt wel te koken! Dat is niet zo, het is lekker warm, maar niet kokend. Om bij de bronnen te komen, moeten we over een moeilijk pad lopen, maar wat we dan zien, maakt het de moeite waard. Kristalhelder water, palmbomen en vijgenbomen, apen en vogels in de bomen. Natuurlijk kunnen we een duik nemen en heerlijk ontspannen in het water. Als we uitgezwommen zijn, brengt de bus ons naar Moshi voor de volgende overnachting.
11e dag We vliegen vandaag naar Dar es Salaam aan de Indische Oceaan voor een paar dagen relaxen! We slapen in het Kipepeo Beach & Village, aan het strand. De bungalows hebben een balkon met hangmat en stoelen.
12e dag Het oceaanwater is heerlijk om in te zwemmen. We zien ook de vissers langs varen en kunnen een strandwandeling maken. De bungalows staan tegen de ‘bush’ aan en we zitten dus dicht bij de natuur.
13e dag We varen met de ferry naar Dar es Salaam. Hier bezoeken we een echt Afrikaanse markt.
14e dag Helaas, we nemen afscheid van Tanzania en vliegen terug naar Nederland.
15e dag Aankomst in Nederland.

Accommodaties
U slaapt in hotels, lodges of luxe tenten met badkamer met bad en/of douche en toilet. Houd u er rekening mee dat in Tanzania andere kwaliteitseisen gelden dan in Nederland.

Maaltijden
Waar we eten, is afhankelijk van het programma.

Reisdocument
Voor Tanzania heeft u een paspoort nodig dat tot 6 maanden na terugkomst nog geldig is. In uw paspoort moeten 2 lege, tegenover elkaar liggende pagina’s beschikbaar zijn voor uw visum. U heeft namelijk voor deze reis een visum nodig. Dat kunt u zelf aanvragen bij de ambassade van Tanzania in Den Haag of u kunt het door Dolfijn laten regelen. Dolfijn rekent € 90,- voor het verzorgen van uw aanvraag. Daarvoor hebben wij uw paspoort, een ingevuld formulier en 2 pasfoto’s nodig. Nadat het visum geregeld is, sturen wij uw paspoort met visum aangetekend terug. U ontvangt ruim voor vertrek informatie over de visumprocedure.

Gezondheid
Voor deze reis worden inentingen aangeraden. Wij adviseren u ruim voor vertrek contact op te nemen met uw huisarts of GGD. Het is verplicht uw vaccinatieboekje mee te nemen op reis. Op deze reis zijn geen diëten mogelijk.

Bijzonderheden
U moet voor deze reis zeer goed ter been zijn, gezond zijn en een goede conditie hebben. Bijna elke dag wordt er veel gelopen en op sommige dagen langer dan 2 uur achter elkaar. Loophulpmiddelen zijn op deze reis niet toegestaan. Tijdens het bezoek en het verblijf in de nationale parken is het NIET toegestaan om zonder reisbegeleiding op pad te gaan of alleen achter te blijven, ook niet als dat in uw aanmeldingsformulier staat! Het vervoer is meestal geregeld in bussen of jeeps. U mag uw bagage NIET meenemen in een koffer met een harde schaal. U neemt uw bagage het beste mee in een reistas of koffer met stoffen buitenkant. Dit is een mooie, maar ook vermoeiende reis. Er kan geen garantie gegeven worden dat de genoemde dieren te zien zijn. Op deze reis is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

De vliegtarieven op deze reis zijn aan prijswijzigingen onderhevig. De gepubliceerde reissom is een indicatie. De daadwerkelijke reissom kan afwijken, zowel naar boven als naar beneden. Wij proberen uiteraard de beste prijs voor u te krijgen! Als u deze reis boekt en de reissom valt meer dan 5% hoger uit dan de gepubliceerde reissom, dan mag u kosteloos annuleren. De definitieve reissom stellen wij uiterlijk half februari 2019 vast.Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube