Dolfijn vakanties

- Parijs en Disney (Frankrijk) -

kerstreisbusjesreis     Informatie over Frankrijk
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
06-12-18
09-12-18
4
busjesreis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:755,00
90,00
34,00
90,00

max. aantal deelnemers: 7
max. aantal begeleiders: 2
Vertrektijd: 10:30 uur
Tijd terug: 16:00 uur
Vertrek/aankomst: Utrecht P+R Westraven aan de A12
Omdat Sinterklaas onbekend is in Frankrijk, begint daar de kerstsfeer eerder dan in Nederland. Al vanaf half november zijn etalages mooi versierd en op straat is duidelijk dat Kerstmis eraan zit te komen. Zo staan er veel verkopers van gepofte kastanjes op straat. Ook in het Disneypark is het al volop kerstfeest. U gaat genieten van de sprookjessfeer in het Disneypark en natuurlijk van de lichtstad Parijs!

Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanuit Utrecht vertrekken we naar ons hotel. Als er tijd voor is, kunnen we vanavond met de metro naar Parijs om te zien waarom Parijs de lichtstad genoemd wordt. De metro is het belangrijkste vervoer in Parijs. Er zijn 16 metrolijnen waar elke dag ongeveer 4,5 miljoen mensen mee reizen! We maken het niet te laat, want morgen hebben we een drukke dag!
2e dag Het is tijd voor ons bezoek aan het Disneypark. Hier zien we alle bekende attracties zoals It’s a small world, Pirates of the Caribean, het kasteel van Doornroosje en Space Mountain. We gaan op zoek naar Mickey Mouse en alle andere bekende Disneyfiguren. In het park zijn ook regelmatig shows te zien. Als een van de hoogtepunten maken we de parade mee. Er zijn verschillende Disneyparken in de wereld. Het is allemaal in Amerika begonnen. In 1992 is het Disneypark Parijs geopend, het ligt buiten Parijs bij Marne-la-Vallée en het heette eerst Euro Disney.
Er zijn 5 themagebieden: Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland en Discoveryland. We kunnen de hele dag genieten want het park is tot ’s avonds laat open.
3e dag Na het ontbijt pakken we de metro naar Parijs. Daar is zoveel te zien dat we keuzes moeten maken, gaan we naar de Sacre Coeur, de Notre Dame, de Arc de Triomphe aan de Champs Elysées of de moderne wijk La Défense? We bezoeken natuurlijk het allerbekendste van Parijs; de Eiffeltoren. Wist je dat de Eiffeltoren het meest bezochte monument ter wereld is? De ijzeren toren is in 1889 gebouwd voor de wereldtentoonstelling. Het was eigenlijk de bedoeling dat de toren, die 317 m hoog is, na de wereldtentoonstelling afgebroken zou worden. Gelukkig is dat niet gebeurd. Na alle indrukken en het avondeten gaan we terug naar ons hotel.
4e dag Helaas, vandaag komt er een einde aan deze vakantie. We rijden na het ontbijt op het gemakje terug naar Utrecht waar we afscheid nemen van elkaar.

Hotel Kyriad at Disneyland Paris
- ligging tussen Parijs en de Disneyparken, er rijdt een shuttlebus naar Disney
- verblijf in 2-persoonskamers met badkamer met bad en/of douche en toilet, de meeste kamers hebben een tweepersoonsbed dat meestal bestaat uit 2 losse bedden
- receptie, lounge, lift, restaurant, bar en Disney boetiek

Maaltijden
Ontbijt in het hotel. Lunch en avondeten in of buiten het hotel.

Reisdocument: geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart


Bijzonderheden
Dit is een mooie, maar drukke reis met een vol programma en veel indrukken. U moet voor deze reis zeer goed ter been zijn, minimaal 45 min. in een redelijk tempo achter elkaar kunnen lopen en kunnen traplopen. In de metro zijn (rol)trappen waar wij gebruik van maken en er wordt veel gewandeld. Op deze reis is geen loophulp en/of een loophulpmiddel (rollator/rolstoel) mogelijk. Deze reis wordt uitgevoerd met een 9-persoonsbusje. Vanwege de beperkte bagageruimte mag u uw bagage NIET meenemen in een koffer. U moet uw bagage meenemen in een reistas. Wij proberen gebruik te maken van de voorrangsregelingen in het Disneypark, maar houd u er rekening mee dat u af en toe lang in de rij moet wachten. Wij geven u telefonisch graag meer informatie hierover. Als het op uw aanmeldingsformulier is aangegeven, dan mag u op het Disneypark zonder begeleiding op pad. In de stad Parijs is dat echter niet toegestaan (ook al mag u volgens uw aanmeldingsformulier wel alleen op pad). Op deze reis is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als u daar bezwaar tegen heeft, neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op.


Deze reis staat ook in Nieuws voor Dolfijn reizigers.
Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube