Dolfijn vakanties

- Kerstreis De Rijp (Nederland) -

kerstreisbusjesreis     
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
22-12-18
28-12-18
7
busjesreis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:909,00
100,00
41,00
80,00

max. aantal deelnemers: 7
max. aantal begeleiders: 2
Vertrektijd: 14:00 uur
Tijd terug: 11:30 uur
Vertrek/aankomst: Utrecht P+R Transferium Westraven aan de A12
Dichtbij Volendam ligt het dorpje De Rijp in een prachtig stukje Nederland. Aan de rand van het dorp ligt het bijzondere hotel de Rijper Eilanden. Als u hier binnenkomt, lijkt het alsof u een museum binnenwandelt. Hoteleigenaresse Lucy doet er alles aan om u hier een geweldige vakantie te laten beleven. Met het busje gaan we leuke uitstapjes maken naar o.a. Volendam. Al veel Dolfijnreizigers gingen in de zomer én met de kerst met Dolfijn naar dit hotel.

Wat we zeker gaan doen:
- een dag naar Volendam waar we natuurlijk langs de haven lopen en een kijkje nemen in de souvenirwinkeltjes. Misschien gaan we wel in klederdracht op de foto of maken we met de boot de oversteek naar Marken. Volendam staat ook bekend als vissersdorp en er zijn dan ook genoeg viswinkels om vis te proeven. In het voetbalstadion van FC Volendam is de tentoonstelling Uniek Volendam. Hier kunnen we kijken en luisteren naar bekende Volendammers. Jan Smit, BZN, the Cats, Nick en Simon en nog veel meer bekende Volendammers komen voorbij, maar ook de geschiedenis van Volendam van vissersdorp tot wereldberoemde toeristenplaats komt aan bod.

Andere mogelijkheden voor uitstapjes:
- wiinkelen in Alkmaar, met een autovrij centrum met leuke pleintjes en grachten
- een van de kleine dierenparken zoals dat van Landgoed Hoenderdael
- het gezellige plaatsje Hoorn waar het op dinsdag markt is en we langs de mooie haven kunnen lopen
- het zeeaquarium in Bergen aan Zee waar o.a. een groot skelet van een potvis te zien is
- een dorpswandeling in De Rijp langs de mooie huisjes. De Rijp is een van de mooiste dorpen van Nederland. Hier kunnen we ook een fluisterbootje huren.

Hotel de Rijper Eilanden
- ligging aan de rand van De Rijp op 18 km van Volendam
- verblijf in 2-persoonskamers met tv, badkamer met douche en toilet
- receptie, grote gezellige lounge met terras aan het water en lift
- In het hotel zijn veel verzamelingen te zien zoals een verzameling oude typemachines, scheepsartikelen en kermisspullen, buiten staan zelfs oude botsauto’s.
- In het hotel zit ook de modelbouwclub waar we een kijkje kunnen nemen. Hier staat een mooie treinbaan.

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we onderweg, soms met een lunchpakket of in het hotel. Tijdens de kerstdagen wordt er een feestelijk diner geserveerd.

Reisdocument: geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart


Bijzonderheden
U moet voor deze reis goed ter been zijn. Op deze reis is geen loophulp en/of een loophulpmiddel (rollator/rolstoel) mogelijk. Deze reis wordt uitgevoerd met een 9-persoonsbusje. Vanwege de beperkte bagageruimte mag u uw bagage NIET meenemen in een koffer. U moet uw bagage meenemen in een reistas. Op deze reis zijn beperkt eenpersoonskamers beschikbaar.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als u daar bezwaar tegen heeft, neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op.


Deze reis staat ook in Nieuws voor Dolfijn reizigers.
Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube