Dolfijn vakanties

- Kerst in Brandenburg en Berlijn (1) (Duitsland) -

nieuwkerstreisbusexcursiereis     Informatie over Duitsland
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
22-12-18
29-12-18
8
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:1149,00
110,00
52,00
80,00

max. aantal deelnemers: 10
max. aantal begeleiders: 2
Wisselpunt: Beek Montferland
Vertrek/aankomst: een van de opstapplaatsen uit het opstapsysteem van de Jong Intra
Mooie natuur, 2 bezoeken aan Berlijn en verwend worden in het hotel. Daar mag u op rekenen als u deze reis kiest. Lekker kerstvakantie vieren met mooie excursies en genieten van o.a. muziekavonden en heerlijke maaltijden. Dolfijn kwam in de zomer al vaak in Templin en nu gaan we hier kerstvakantie vieren! U logeert in een hotel met zwembad.

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. Voor het diner komen we in het hotel aan.
2e dag Na een vroeg ontbijt maken we kennis met Berlijn met een rondrit langs de vele bezienswaardigheden. Na de Tweede Wereldoorlog werd Berlijn verdeeld in West-Berlijn en Oost-Berlijn. Tussen die 2 stadsdelen werd de Berlijnse Muur gebouwd. Pas in 1990 werd deze muur bijna helemaal afgebroken en konden de inwoners van de ene kant naar de andere kant reizen. Een klein stukje van de Berlijnse Muur staat nog overeind. Tijdens de rondrit ziet u bekende gebouwen zoals de Brandenburger Tor, de Rijksdag en de Gedächtniskirche. Daarna nemen we nog een kijkje op een van de kerstmarkten. Vanavond staat er een welkomstcocktail voor ons klaar en genieten we van een feestelijk dinerbuffet.
3e dag We doen het rustig aan vandaag. We kunnen het oude centrum van Templin bezoeken en een kijkje nemen bij de oude stadsmuur. We kunnen ook genieten van wat het hotel te bieden heeft. In de middag staat er een feestelijke koffietafel met kerstkoekjes klaar. Na het kerstdiner kunnen we gaan dansen in de SeaBar.
4e dag Vanochtend rijden we naar het merengebied en Nationaal park Müritz. Dit is het grootste beschermde natuurgebied van Duitsland met meer dan 130 meren, veengebieden en oude beukenbomen. Hier leven kraanvogels en zeearenden. Als u wilt, kunt u ‘s avonds mee met de fakkeltocht door de omgeving en natuurlijk genieten we allemaal weer van het kerstdiner!
5e dag In de ochtend rijden we naar restaurant Uckerman voor een Morning Jazz concert. Daarna bezoeken we Prenzlau aan de Unteruckersee. Hier is een mooie kerk, een klooster en een mooi, oud stadscentrum. Vanavond is er na het diner weer muziek in de Seabar.
6e dag We starten vandaag met een bezoek aan Oranienburg iets ten noorden van Berlijn waar we paleis Oranienburg bezoeken. Oranienburg is genoemd naar Louise Henriëtte van Oranje-Nassau, familie van onze koninklijke familie. Bij het paleis ligt een grote tuin. Hierna rijden we naar Potsdam. Dit prachtige stadje staat bekend om de mooie paleizen zoals Sanssouci en het Neues Palais en de Hollandse wijk.
7e dag We rijden voor de 2e keer naar Berlijn waar we zelf kunnen kiezen wat we gaan doen. Gaan we naar de beroemde Brandenburger Tor of winkelen op de Kurfürstendam of in het moderne Sony Center aan de Potzdammer Platz? Voor de lunch kunnen we natuurlijk genieten van een echte Bratwurst of Currywurst.
8e dag Na het ontbijt brengt de bus u weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd rond 17.00 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Seehotel Templin
- ligging in een groot park, aan de Lübbesee op 2,5 km van het centrum
- verblijf in 2-persoonskamers met tv en badkamer met douche en toilet
- receptie, lift, lounge, bar, café met uitzicht, en restaurant
- overdekt zwembad en tegen betaling: sauna, solarium, massage, biljart, kegelbaan en fitness

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen in of buiten het hotel. Voor de kerstdiners wordt nette kleding op prijs gesteld.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

U moet zelfstandig in de bus kunnen reizen van uw opstapplaats naar het wisselpunt en terug. In de bus zit tot het wisselpunt en van het wisselpunt tot de uitstapplaats geen Dolfijnbegeleiding. U ontmoet uw reisbegeleiding op het wisselpunt. U stapt in de ochtend op, de uitstaptijd is in de avond. Hoe verder u van het wisselpunt af woont, des te eerder moet u opstappen en des te later stapt u uit. De exacte opstaptijd ontvangt u 1 week voor vertrek.


Bijzonderheden:
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. In de bus zitten tijdens uw reis geen andere toeristen. U reist wel samen met andere toeristen op de route naar het wisselpunt en van het wisselpunt naar uw uitstapplaats. U maakt deze reis alleen met Dolfijnreizigers en begeleiding. De groep is verdeeld over max. 4 kleinere groepen van 10 reizigers met elk hun eigen 2 begeleiders. Tijdens excursies gaan de groepjes, zo mogelijk, elk hun eigen weg. U moet voor deze reis goed ter been zijn en geen loophulp nodig hebben. Loophulpmiddelen zijn op deze reis niet toegestaan. Tijdens deze reis gaat u vaak in en uit de bus en worden er bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Op deze reis is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als u daar bezwaar tegen heeft, neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op.


Deze reis staat ook in Nieuws voor Dolfijn reizigers.

Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube