Dolfijn vakanties

- Ehrwald (Oostenrijk) -

actieve of wandelreisnachtpendelkerstreiswintersport     Informatie over Oostenrijk
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
11-01-19
20-01-19
10
wintersportreis
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:1199,00
120,00
54,00
110,00

max. aantal deelnemers: 20
max. aantal begeleiders: 3
Vertrektijd: 0:00 uur
Tijd terug: 0:00 uur
Vertrek/aankomst:
Daar is ie weer! Ehrwald is al jaren de vaste wintersportreis van Dolfijn. Heerlijk skiën of langlaufen en heel veel plezier hebben, dat is de reis naar Ehrwald! Dolfijn komt al veel jaren hier in Tirol en ook nu heeft ons vertrouwde begeleidersteam Emmy, Margret, Nick en Sem er weer veel zin in. Heeft u nog nooit op de latten gestaan? Geen nood, u kunt les nemen en voor langlaufen geldt: kun je wandelen? Dan kun je langlaufen leren! We gaan ook nog andere leuke dingen doen zoals de karaoke, de Dolfijnkwis en een avondje genieten van de après ski in een echte ski-hut. Wat is dit toch een geweldige wintersportreis; supertol!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Vanaf een van de opstapplaatsen brengt een bus u naar het wisselpunt in Beek. Hier ontmoet u uw reisbegeleiding en de andere reizigers Na de koffie vertrekt de wintersportbus rond 21.00 uur. De bus rijdt ’s nachts door, de rugleuningen gaan wat achteruit en iedereen kan slapen, behalve de chauffeur natuurlijk!
2e dag Na aankomst in Ehrwald checken we in en daarna gaan we de ski’s en schoenen huren, skipassen kopen en afspraken maken over wat we gaan doen deze week. We hopen natuurlijk dat er voldoende sneeuw ligt, zodat we niet te hoog hoeven gaan om te skiën of langlaufen.
3e dag t/m 8e dag
De langlaufgroep gaat met de langlaufcoach allerlei activiteiten doen. Natuurlijk gaan we op de latten, maar ook dit jaar wordt er weer een wedstrijddag georganiseerd met de inmiddels beroemde prijsuitreiking! We maken een leuke sneeuwschoenwandeling en u kunt, als u dat wilt, ook andere wandelingen maken.
De skigroep gaat met de Oostenrijkse leraren of met de Dolfijnbegeleiding lessen en/of vrij skiën. We gaan de mooie bergen op de latten verkennen en doen natuurlijk ons best op de wedstrijddag. Na het skiën is het heerlijk après skiën in Ehrwald. U kunt ook gaan zwemmen om eens een andere beweging te maken dan bochtjes draaien en knieën buigen op de latten.
9e dag Na het ontbijt gaan we de koffers pakken. Daarna gaan we winkelen om de laatste souvenirs te kopen. We gaan op tijd weer terug want vanavond vertrekt de bus naar Nederland. Als we vertrekken zal het snel donker worden en kunnen wij ook onze ogen sluiten voor een nachtje in de bus.
10e dag In de loop van de ochtend komen we weer in Beek aan waar een ontbijtje op ons wacht. Daarna brengt een van de bussen u weer naar uw uitstapplaats. Thuis kunt u dan vertellen over uw belevenissen in de Oostenrijkse sneeuw.

Hotel Stern
- ligging in het centrum van Ehrwald, skipiste op 300 m, skischool op 400 m en de skibushalte ligt tegenover het hotel
- verblijf in 2- of 3-persoonskamers met tv en radio
- badkamer met bad of douche en toilet
- receptie, restaurant, bar, lift, ski-stalling
- gratis: sauna en stoombad
- tegen betaling: solarium, massage

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Het hotel staat bekend om de goede maaltijden.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Als u deze reis boekt, krijgt u een formulier waarop u aangeeft wat wij voor u mogen huren.


Toeslagen
Als u gaat skiën:
7-daagse skicursus € 139,-
huur ski’s € 75,-
huur skischoenen € 30,-
skipas* € 129,-
huur ski-helm € 10,-
LET OP! Een ski-helm is op deze reis voor de skiërs VERPLICHT. Als u zelf geen ski-helm meeneemt, huurt de reisbegeleiding er een voor u. U bent verplicht om tijdens het skiën een helm te dragen.

Als u gaat langlaufen:
huur langlaufski’s € 69,-
huur langlaufschoenen € 30,-
toeslag langlaufcoach* € 130,-
U kunt ook eigen materiaal meenemen. Dat moet wel in goede staat zijn!
*=verplichte toeslag

Vertrek en aankomst
Ongeveer 50 opstapplaatsen in Nederland. Waar u op kunt stappen, kunt u bij Dolfijn opvragen. U moet zelfstandig in de bus kunnen reizen van uw opstapplaats naar het wisselpunt en terug. In de bus zit tot het wisselpunt en van het wisselpunt tot de uitstapplaats geen Dolfijnbegeleiding. U ontmoet uw reisbegeleiding op het wisselpunt. U stapt eind van de middag/begin van de avond op, de uitstaptijd is afhankelijk van uw uitstapplaats in de ochtend of in de middag. Hoe verder u van het wisselpunt af woont, des te eerder moet u opstappen en des te later stapt u uit. De exacte opstaptijd ontvangt u ongeveer 1 week voor vertrek.

Bijzonderheden
Als u kiest voor de skigroep en u kunt nog niet skiën, dan bent u verplicht les te nemen in een Oostenrijkse skiklas. Als u kiest voor de langlaufgroep en u kunt nog niet langlaufen, dan bent u verplicht les te nemen. Alle langlaufers (les of geen les) worden begeleid door Dolfijn begeleiding én een Oostenrijkse leraar/coach. Alle langlaufers betalen hiervoor een verplichte ‘toeslag langlaufcoach’. Hiervan worden alle diensten van de langlaufcoach betaald. Als u kiest voor de wandelgroep en u wilt tijdens de reis toch kennismaken met langlaufen, dan kan dat. U moet dan wel ter plaatse het skimateriaal en de coach betalen. De bus blijft niet bij de groep. Op deze reis zijn zeer beperkt eenpersoonskamers beschikbaar.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als u daar bezwaar tegen heeft, neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op.


Deze reis staat ook in Nieuws voor Dolfijn reizigers.Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube