Dolfijn vakanties

- Endingen (Duitsland) -

nieuwbusexcursiereis     Informatie over Duitsland
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
29-07-19
07-08-19
10
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:1139,00
120,00
52,00
100,00

max. aantal deelnemers: 9
max. aantal begeleiders: 2
Wisselpunt: Beek Montferland
Vertrek/aankomst: een van de opstapplaatsen uit het opstapsysteem van de Jong Intra
Heerlijk 10 dagen genieten in het populaire Zwarte Woud. Vanuit het gezellige hotel Engel maken we bijna elke dag een excursie naar o.a. Mainau, Titisee en we steken ook de grens over naar Frankrijk.

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. Voor het avondeten komen we aan in Endingen.
2e dag In de ochtend doen we het rustig aan, we kunnen even het stadje in lopen om naar de winkeltjes te kijken. Na de lunch bezoeken we het diepste dal van het Zwarte Woud, het Hexenloch.
3e dag De chauffeur neemt ons mee op een rondrit die o.a. naar het klokkenmakersdorp Gütenbach gaat. Ook bezoeken we de bron van de Donau.
4e dag Na het ontbijt rijden we naar Titisee dat aan een mooi bergmeer ligt. We rijden verder naar Blumberg waar we op de Sauschwänzlebahn stappen, een mooie stoomtrein, voor een rit door het Wutachdal.
5e dag Als we vanochtend in Freiburg aankomen, valt direct de kathedraal op. Om deze mooie kerk ligt het autovrije centrum waar we kunnen winkelen. Daarna rijden via een mooie route naar de Belchen, de op één na hoogste berg van de omgeving. We kunnen naar de top met de kabelbaan.
6e dag We kunnen vanochtend op het gemakje ontbijten, want de bus vertrekt pas na de lunch. We rijden over de wijnroute naar de Franse Vogezen. We bezoeken Riquewihr en Ribeauvillé.
7e dag Vandaag rijden we naar de Bodensee. Over de lange wandelbrug lopen we naar het bloemeneiland Mainau. Hier groeien subtropische planten en bomen. Een bijzondere excursie!
8e dag Aan het eind van de ochtend brengt de bus ons naar ons lunchadres voor een boerenlunch. Daarna bezoeken we Triberg waar de hoogste waterval van Duitsland is.
9e dag In de ochtend rijden we een mooie route door de streek Kaiserstuhl. We stoppen in Breisach. Vanmiddag kunnen we Endingen nog een laatste keer bezoeken, want helaas moeten we vandaag de koffers al weer pakken.
10e dag De bus brengt u weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd tussen ongeveer 17.30 en 18.30 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Hotel Gasthof Engel
- ligging in het centrum van Endingen
- verblijf in 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad of douche en toilet
- receptie, restaurant met terras
- Het hotel bestaat uit 2 gebouwen die naast elkaar liggen, het hotel heeft geen lift.

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden:
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. U maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat u samen met hen in de bus reist en het programma doet. Tijdens deze reis gaat u vaak in en uit de bus en worden er bijna elke dag uitstapjes gemaakt. U moet voor deze reis zeer goed ter been zijn, kunnen traplopen (kamers liggen op de 1e en 2e etage en er is geen lift) en geen loophulp nodig hebben. Loophulpmiddelen zijn op deze reis niet toegestaan. Op deze reis is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.
Voor een lijst met opstapplaatsen klikt u hieronder op de link naar Belangrijke Informatie.Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube