Dolfijn vakanties

- Hongaarse Hoogtepunten (Hongarije) -

nieuwbusexcursiereis     Informatie over Hongarije
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
01-07-19
10-07-19
10
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:1195,00
125,00
54,00
110,00

max. aantal deelnemers: 8
max. aantal begeleiders: 2
Wisselpunt: Beek Montferland
Vertrek/aankomst: een van de opstapplaatsen uit het opstapsysteem van de Jong Intra
Hongarije is een afwisselend land, met bergen, grote vlaktes die poesta’s heten, moerasgebieden, meren en prachtige steden. Natuurlijk is de bekendste stad de hoofdstad Boedapest. We maken maar liefst 2 dagtochten naar deze beroemde stad aan de Donau. Maar ook de andere dagen kunt u genieten van dit mooie land.

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. We overnachten in Duitsland.
2e dag Via Oostenrijk rijden we naar Eger, waar we 6 nachten slapen.
3e dag Met de bus rijden we naar Miskolc dat op de grens van de bergen en de grote Hongaarse laagvlakte ligt. Na de lunch rijden we met een smalspoortrein door het Bükk-gebergte, naar Lillafüred. Hier is de grootste waterval van Hongarije. We zien ook het mooie Hámor meer.
4e dag ’s Ochtends kunnen we Eger in wandelen. Het mooie plein en de ruim 180 monumenten maken de stad de moeite waard. In de middag bezoeken we een wijndorpje met 200 wijnkelders. U mag natuurlijk een glaasje proeven. Heel bekend is de Egri Bikavér die bij ons bekend is onder de naam ‘Stierenbloed’.
5e dag Met een stadsgids gaan we de mooiste plekjes van Boedapest bekijken. De stad wordt in 2 delen gescheiden door de Donau, het ene stuk is Boeda en aan de overkant ligt Pest. We zien o.a. de Burchtwijk, de Kettingbrug, het Koninklijk Paleis en het Vissersbastion waar we prachtig uitzicht hebben over de Parlementsgebouwen en de Donau.
6e dag Na alle indrukken blijven we een dagje in Eger. Misschien een bezoekje aan de wellness of het zwembad?
7e dag Vandaag staat de grootste poesta van midden Europa op het programma. We ontmoeten de herders en rijden met een koets over de poesta. We lunchen Hongaars met een poesta-maaltijd.
8e dag Na het ontbijt rijden we langs de Donau naar Szentendre met een prachtig marktplein en mooie, oude middeleeuwse huisjes. Na een bezoek aan het leuke plaatsje Szentendre, rijden we naar Györ in het noorden van het land waar we overnachten.
9e dag We nemen afscheid van Hongarije en rijden naar ons overnachtingshotel in Duitsland.
10e dag De bus brengt u weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd tussen ongeveer 17.30 en 18.30 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Hotel Eger
- ligging op 500 m van het historische centrum
- verblijf in 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad of douche en toilet
- receptie, lounge, lift, restaurant, bar, restaurant, terras
- wellnesscentrum met zwembaden, sauna, infraroodcabine en whirlpool (tegen betaling)

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden:
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. U maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat u samen met hen in de bus reist en het programma doet. Tijdens deze reis gaat u vaak in en uit de bus en worden er bijna elke dag uitstapjes gemaakt. U moet voor deze reis zeer goed ter been zijn en geen loophulp nodig hebben. Loophulpmiddelen zijn op deze reis niet toegestaan. Op deze reis is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslagindicatie € 160,-.
Voor een lijst met opstapplaatsen klikt u hieronder op de link naar Belangrijke Informatie.

Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube