Dolfijn vakanties

- Denemarken (Denemarken) -

nieuwbusexcursiereis     Informatie over Denemarken
Heen:
Terug:
Aantal dagen:
Soort reis:
07-09-19
14-09-19
8
busexcursiereis hotel
Reissom:
Groepsgeld:
Deeln. ann. reg:
Zakgeldadvies:1695,00
125,00
77,00
100,00

max. aantal deelnemers: 8
max. aantal begeleiders: 2
Wisselpunt: Zeddam (Oad)
Vertrek/aankomst: een van de opstapplaatsen uit het opstapsysteem van Oad
Op deze reis leert u Denemarken een beetje kennen. Het gezellige Kopenhagen, mooie kastelen en natuurlijk kijken we terug in de Vikingtijd. We bezoeken het vasteland, maar ook de eilanden Seeland en Funen. Denemarken is klein, maar fijn!

Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrekt u vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt waar u uw medereizigers en begeleiding ontmoet. In Puttgarden varen we over naar Denemarken. We overnachten in Køge dat op ongeveer een half uur van Kopenhagen ligt.
2e dag We starten met een rondrit door Kopenhagen en zien o.a. Charlottenburg en de kleine zeemeermin. Daarna hebben we tijd om zelf door de stad te lopen. Een deel van de stad is autovrij.
3e dag In Helsingor zien we het bijzondere kasteel Kronborg. Daarna rijden we door naar Hillerod met het mooie kasteel Frederiksborg met daaromheen mooie tuinen.
4e dag We kunnen vandaag kiezen, gaan we nog een keer naar Kopenhagen of steken we de Zweedse grens over en brengen we een bezoek aan Malmö?
5e dag Voordat Kopenhagen de hoofdstad van Denemarken werd, was Roskilde de belangrijkste plaats. We rijden daar naar toe en zien de kathedraal waar Deense koningen begraven liggen. Daarna gaan we naar het Vikingschipmuseum en rijden we naar ons volgende hotel dat mooi aan het Koldingfjord ligt.
6e dag Ons hotel ligt op het eiland Funen, dat ook wel de tuin van Denemarken wordt genoemd. We bezoeken Odense, de geboortestad van de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen en gaan naar het kasteel Egeskov.
7e dag Na het ontbijt rijden we naar Ribe, de oudste stad van Scandinavië. Hier staan mooie vakwerkhuizen en een kathedraal. Na de lunch rijden we naar Jelling, waar vroeger koningen woonden. We nemen ook een kijkje in het museum dat over de Deense koning Blauwtand gaat. Naar hem is Bluetooth (bijv. op uw telefoon) genoemd.
8e dag De bus brengt u weer naar het wisselpunt, waar u na de afscheidsmaaltijd tussen ongeveer 17.30 en 18.30 uur afscheid neemt van de anderen van de groep. Een andere bus brengt u weer naar uw uitstapplaats.

Hotels Comwell Køge en Comwell Middelfart
- verblijf in 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad of douche en toilet
- receptie, restaurant, bar, fitness
- Hotel Middelfart heeft een sauna.

Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden:
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. U maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat u samen met hen in de bus reist en het programma doet. Tijdens deze reis gaat u vaak in en uit de bus en worden er bijna elke dag uitstapjes gemaakt. U moet voor deze reis zeer goed ter been zijn en geen loophulp nodig hebben. Loophulpmiddelen zijn op deze reis niet toegestaan. Op deze reis is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslagindicatie € 270,-
Voor een lijst met opstapplaatsen klikt u hieronder op de link naar Belangrijke Informatie.
Klik hier voor Belangrijke Informatie die van toepassing kan zijn op deze reis.

 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube