Wie zijn zij?

Dolfijn Vakanties organiseert leuke, interessante, spannende en mooie begeleide vakantiereizen voor mensen met een licht verstandelijke beperking vanaf 16 jaar. Al onze reizen staan in onze zomergids, die je vast al gezien hebt. Nog niet? Dan kun je er snel een bestellen via 'reisgids aanvragen'. Natuurlijk staan alle reizen ook op deze internetsite.

Voor wie zijn onze reizen bedoeld?
De reizen van Dolfijn zijn voor jou geschikt als je:

 • Minimaal 16 jaar bent.
 • Geen gebruik maakt van een rolstoel (voor rollators gelden ook bepaalde regels). - Jezelf kunt verzorgen, onze begeleiders kunnen je wel een beetje helpen, maar ze wassen je niet en kleden je ook niet aan.
 • Het leuk vindt om in een groep te reizen en dingen te doen. - Niet meer begeleiding nodig hebt dan 1 begeleider per 4-6 reizigers;
 • Je goed aan afspraken kunt houden.

Als dit voor jou geldt, dan kun je je aanmelden voor een van de Dolfijnreizen.


Neem bijvoorbeeld Sander van Schaik, Michel Willems, Dominique Janson en Bianca Krombos die over reizen bij Dolfijn schrijven:


Ik ben met Dolfijn op Vakantie geweest naar Corfu in [Griekenland] geweest van 26 Augustus T/m 2 September 2015
we moesten 26 Aug verzamelen om 11,15 bij de rode witte Kubus op Schiphol iedereen was op tijd we werden begeleid door Axxicom naar de in check balie te gaan
we vlogen die dag eigenlijk om 13,45 we hadden een half uur vertraging we vlogen toen om 14,15 Richting Corfu waren rond 19,45 in Grieks tijd bij het hotel we zijn toen eerst gaan eten
na het eten werden de kamers verdeeld iedereen was moe we hebben nog wat gedronken en iedereen lag die avond op tijd in bed we hebben leuke Excursies Gedaan
een eilanden toer leuke dingen gezien op Corfu en we zijn met de boot weg geweest en op strand wezen Bacu was erg lekker en ook nog met de bus weg geweest en nog Andre dingen
dit was de reis naar Corfu 2015

Groetjes Sander van Schaik


hallo

ik ben ook op vakantie geweest na Corfu van 26 augustus tot 2 september
heb heel erg na mijn zin gehad daar was elke dag erg mooi weer rond de 35 graden
we hebben hele hoop gezien en veel gezwommen en veel lekkers gegeten bij het hotel
groep was ook erg leuk kamers waren goed en begeleiders Anke en Cor waren ook erg leuk

Groetjes, Michel Willems

Ik ben Dominique Janson uit Spijkenisse. 
Ik ben dit jaar naar Italie geweest voor de 10e keer.
En daar heb ik een leuke groep gehad.
Volgende jaar ga ik 11e keer mee met Dolfijn Vakanties.

Groetjes Dominique Janson
 


Ik ben met Dolfijn mee geweest naar de Rijp en ik vond het geweldig! We zaten in het hotel de Rijper Eilanden, ze hadden botsauto's bij het hotel en daar ben ik best vaak in geweest, zo leuk!
We hebben ook leuke uitstapjes gemaakt, we deden dat vaak samen met de groep Volendam. We zijn Volendam in geweest, naar Amsterdam, een dierentuin, een aquarium. We hebben zoveel leuke dingen gedaan dat ik niet alles op kan noemen hihi. Als afsluiter hebben we de laatste avond in 2 fluisterbootjes gevaren, dat vond ik ook erg leuk!
Het was echt een geweldige vakantie, ik kan nu al niet wachten om volgend jaar weer met Dolfijn op vakantie te gaan!

Groetjes Bianca Krombos

 


Hoe kies je een reis uit?
We kunnen ons voorstellen dat je het lastig vindt om een reis uit te kiezen, er staan ook zoveel leuke reizen in, maar ja, je zal toch moeten kiezen. Hieronder wat tips:

 • Kijk eerst wat je zelf leuk vindt, streep een paar reizen aan die jou echt te gek lijken of schrijf die reizen op.
 • Kijk dan hoeveel geld je hebt om op vakantie te gaan. Vaak zul je dat moeten overleggen met je ouders, begeleiding of bewindvoerder. Kijk dan of dit geld genoeg is om de reis van jouw keuze te boeken.
 • Kijk wanneer en hoe lang je op vakantie kunt, mag en wilt.
 • Vraag advies of bespreek je reiskeuze zo nodig met je ouders, begeleiding of bewindvoerder.
 • Lees de reis nog een keer door en kijk heel goed of de reis geschikt voor jou is, lees ook de Bijzonderheden bij de reis. In de reisgids staat vaak meer informatie dan op de site!
 • Als dat allemaal goed is, vul dan (samen met je ouders of begeleiding) een aanmeldingsformulier in en stuur het op.
 • Als je wilt weten of er plaats is op jouw reiskeuze, bel dan eerst even met Dolfijn. Je kunt dan ook een plaatsje in optie laten zetten (maar stuur wel altijd na een optie het formulier binnen 1 week op anders vervalt de optie!). De vrije plaatsen op de site worden dagelijks bijgewerkt.
  Succes met zoeken en goede reis!!


Wat mag je van onze reisbegeleiders verwachten?
Onze begeleiders zijn allemaal vrijwilligers, ze krijgen niet betaald voor het begeleiden van jouw reis. Wie onze begeleiders zijn, lees je bij onze reisbegeleiders. Natuurlijk staan daar niet al onze begeleiders, want we hebben er ruim 575, maar daar staat wel wat je van hen kunt verwachten, ze helpen je bij o.a:

 • zakgeld;
 • medicijnen;
 • excursies en maaltijden;
 • kleine en grote problemen (heimwee, onenigheid in de groep, ziekte);
 • enz.

Onze begeleiders verzorgen niet, maar ze bieden wel hand- en spandiensten. Dat houdt in dat ze je wel kunnen helpen met bijv. je haar wassen, je rug afdrogen, veters strikken, met knopen en ritsen. De Dolfijnbegeleiders zijn meestal niet werkzaam in de zorg. In ons bestand staan ongeveer 575 begeleiders en ze hebben heel veel verschillende beroepen. Als je een reis geboekt hebt, krijg je ongeveer 8-6 weken voor vertrek Reisinfo, daar zit een kennismakingsbrief met foto's van het begeleidingsteam.

 


 

© Copyright Stichting Dolfijn Vakanties. Alle rechten voorbehouden.
Niets op deze website mag worden verveelvuldigd of openbaar gemaakt worden door middel van druk, kopie, digitale publicatie, social media of op welke andere wijze ook zonder voorafgaande toestemming van Stichting Dolfijn Vakanties.

SGR- Contact ANVR calamiteitenfonds naar vorige pagina naar beginpagina gids aanvragen aanmeldingsformulier online stuur een email naar boven YouTube