dolfijnvakanties header

Nieuws

22-9-2022 De eerste reizen komen langzaam aan op de site te staan. We zijn heel druk bezig met het maken van het nieuwe zomerprogramma 2023. Het wordt onze 25e reisgids!!!!

31-8-2022 Vanmiddag was onze directeur Eddy telefonisch te gast bij DJ Tim die niet alleen Dolfijnreiziger is, maar ook DJ bij Gemiva Radio. Het interview is te horen door HIER te klikken.

2-5-2022 Wij krijgen vragen over de brandstoftoeslag en met name dat deze hoger is dan op de sites van touroperator de Jong Intra Vakanties is. We leggen dat graag uit: Wij betalen aan de touroperators voor zowel de reizigers als de begeleiders. Ook het deel dat we voor de reisbegeleiding aan toeslag berekenen, moeten wij door berekenen aan de reizigers. Vandaar dat de toeslag iets hoger is dan mogelijk op de site van de touroperators staat. We hopen op je begrip.

1-5-2022 Op 5 mei is Dolfijn gesloten.

14-4-2022 Helaas geldt per vandaag ook een brandstoftoeslag voor de Rijn-Moezelcruise. Voor deze reis geldt een toeslag van € 6,- per persoon per dag.

5-4-2022 Dolfijn heeft vandaag het vignet AVG OK uitgereikt gekregen. Daarmee laten wij zien dat we heel bewust met privacy gevoelige gegevens omgaan. In de 'footer' (onderaan elke pagina op deze website) zie je het logo AVG OK. Als je daar op klikt ga je naar de site waar van alles uitgelegd wordt over privacy.

31-3-2022
Vanwege de hoge brandstofprijzen, gaan de bus-touroperators een brandstoftoeslag heffen. Voor Dolfijnreizigers die een bus-excursiereis hebben geboekt, geldt dat zij een toeslag gaan betalen van € 1,25 per reiziger per dag. Voorbeeld: Als je een 8-daagse bus-excursiereis doet, betaal je een toeslag van € 10,-. De toeslag wordt door ons automatisch in rekening gebracht.

12-3-2022
Vandaag hebben 38 Dolfijnbegeleiders de busjestraining gedaan. Deze training bestaat uit een theorie- en praktijkdeel. Voor de meesten is het een opfriscursus. Ze zijn weer allemaal klaar om ook de busjesreizen weer fantastisch te maken!

18-2-2022
Morgen 19-2-2022 gaan we weer meer dan 20 nieuwe begeleiders selecteren en informeren op onze eerste selectiebijeenkomst van dit jaar.

23-12-2021
Onze feestdagen wens! Klik HIER

3-12-2021
We krijgen veel vragen over de Corona-regels, annuleren enz. Dat is allemaal niet zo simpel, jij, maar ook wij moeten ons aan allerlei regels houden. Officieel geldt:

"We weten nog niet welke regels er in 2022 gaan gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels. Deze kunnen anders zijn dan op het moment van aanmelding.
Het is mogelijk dat je hiervoor extra gegevens aan ons door moet geven zoals vaccinatie- en ID of paspoortgegevens. Als, na aanmelding, voor het reizen naar een bestemming extra voorwaarden gaan gelden zoals QR-codes, verplichte vaccinaties, houdbaarheidstermijnen van vaccinaties, testen enz, is de reiziger daar zelf verantwoordelijk voor.
Veranderende of veranderde voorwaarden/eisen voor vertrek of tijdens de reis zijn geen geldige reden van annuleren.
Wanneer wij binnen de overheidsrichtlijnen en -protocollen de reis op een verantwoorde en veilige manier uit kunnen voeren, kun je de reis niet gratis annuleren. Zie hiervoor de ANVR reizigersvoorwaarden art. 9.2 en de voorwaarden van onze annuleringsregeling (als je daar aan deelneemt) op onze website.
Reizigers die niet voldoen aan de eisen voor het reizen naar een bestemming, kunnen door de reisbegeleiding, of uitvoerder van de reis geweigerd worden. Kosten door positief testen op de bestemming vallen niet onder onze reisverzekering en komen dus voor rekening van de reiziger zelf.
Hoewel wij ons aan de richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden, zijn zelf aansprakelijk te stellen voor eventuele (financiële) gevolgen.
Als Dolfijn als organisator de reis annuleert, krijg je binnen 14 dagen je geld (excl. de eventuele SGR-bijdrage) terug."

Best moeilijk allemaal, maar we moeten het zo aan je meedelen. We leggen het graag uit met een paar voorbeelden:
 1. Je hebt bij Dolfijn een reis geboekt en (een deel) betaald. Dolfijn besluit dat de reis toch niet door kan gaan omdat Dolfijn de reis niet uit kan of (uit veiligheid) niet wil uitvoeren. Je kunt in dit geval gratis omboeken of je kunt kiezen voor geld terug. Als je voor geld terug kiest, krijg je je betaalde geld voor deze reis binnen 14 dagen terug.
 2. Je hebt bij Dolfijn een reis geboekt, maar je wilt toch liever niet mee, bijvoorbeeld omdat je bang bent om op vakantie besmet te worden.
  Je mag de reis altijd annuleren, als je deelneemt aan onze annuleringsregeling kijken wij naar de reden van annuleren. Angst voor Corona, onzekerheid, is geen geldige reden van annuleren en kost je dus geld. Hoe korter voor de reis je annuleert, des te meer geld kost het. Als je zelf een annuleringsverzekering hebt, brengen wij annuleringskosten in rekening. Die annuleringskosten moet je bij jouw eigen annuleringsverzekering claimen. De kans is groot dat je ook daar geen geld terugkrijgt.
 3. Je hebt bij Dolfijn een reis geboekt, maar je hebt op het moment dat de reis vertrekt geen geldige Corona QR code. Je kunt niet mee en krijgt ook geen geld terug.
 4. Je hebt bij Dolfijn een reis geboekt en op het moment van boeken zou je met de regels van dat moment de reis kunnen doen. Tussen het moment van boeken en vertrek veranderen de regels. Het land van bestemming vraag bijv. om extra vaccinatie, vaccinaties zijn tot een bepaalde tijd geldig, niet gevaccineerden mogen sommige dingen niet die gevaccineerden wel mogen enz.
  Deze gevallen gelden ook niet als geldige reden van annuleren. Dolfijn kan de reis uitvoeren en zal dat waarschijnlijk ook doen, binnen de regels van dat land. We zijn inmiddels zo gewend aan Corona en dat regels veranderen, dat dit niet meer geldt als een niet te voorspellen situatie.
 5. Je hebt bij Dolfijn een reis geboekt, maar het land waar je naar toe gaat, stelt voor vertrek een quarantaineplicht in voor iedereen (dus ook voor gevaccineerden). Als het om een quarantaineplicht gaat van langer dan 24 uur voor iedereen, dan zal Dolfijn de reis niet uitvoeren en krijg je geld terug. Als het gaat om quarantaine van ‘steekproeven’ bij binnenkomst, dan is dit geen geldige reden van annuleren.
  Dit leggen we uit. In sommige landen pikt de douane mensen uit de rij die getest moeten worden (ook al hebben ze de QR-code). Deze mensen moeten totdat de uitslag bekend is in quarantaine. Dat is meestal voor een korte tijd. Dit is een vooraf bekend risico en is geen geldige reden van annuleren. Je krijgt ook geen geld terug voor de dag/dagen die je niet van je vakantie hebt kunnen genieten. Natuurlijk zal de begeleiding proberen om quarantaine te voorkomen.
 6. Je hebt bij Dolfijn een reis geboekt terwijl het land code groen of geel had. Voor vertrek verandert de code naar oranje of rood. Voor code oranje kijkt Dolfijn naar de risico’s en bespreekt deze met de touroperator. Als we veilig uit kunnen voeren, doen we dat, maar we zijn hierop heel kritisch! Als een land rood is, zullen we nooit daar naar toe gaan. Wij annuleren de reis en bieden je omboeking of je geld terug aan.
Mocht je nog vragen hebben, dan bel of mail je ons natuurlijk gewoon!
12-10-2021
Langzaam aan komen de reizen 2022 op onze site te staan en kun je al boeken. We hopen dat je een mooie reis uit zult kiezen en zien jouw aanmelding graag tegemoet!

12-10-2021
Naar aanleiding van onderstaand bericht over de SGR bijdrage heeft de SGR een video gemaakt waarin de bijdrage uitgelegd wordt. Je vindt de video HIER.

16-6-2021 SGR bijdrage
Door de Coronacrisis heeft de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) veel geld uit moeten keren. Daarom heffen zij voor alle boekingen vanaf 1 februari 2021 een SGR-toeslag van 5 euro. Je vindt deze op de factuur van je reis. Dolfijn draagt deze 5 euro weer af aan de SGR. Meer informatie hierover lees je HIER (informatie van de SGR zelf). 

15-6-2021 Handreiking Aangepaste Vakanties
Dolfijn is lid van het Platform Aangepaste Vakanties van de ANVR. Dit groepje organisaties voor aangepaste vakanties heeft een 'Handreiking' gemaakt waarin staat hoe wij onze reizen in Corona-tijd veilig uitvoeren. Je leest HIER meer over de Handreiking en kunt hem daar ook downloaden.

15-6-2021 Het groene certificaat, weer naar het buitenland!
Vanaf 1 juli 2021 wordt het 'groene certificaat' actief. Dit is een QR code die je op je telefoon of op papier kunt krijgen. Deze code kan dan bijvoorbeeld aan de grens gecontroleerd worden. Je krijgt zo'n QR code als je:
 • gevaccineerd bent (afhankelijk van het vaccin: 1 of 2 keer) EN/OF
 • een negatieve PCR test hebt (die een max. aantal uren geleden is afgenomen, meestal 48 of 72 uur) EN/OF
 • Corona hebt doorgemaakt met een eventuele vaccinatie daarna.
Jouw gegevens moeten bij het RIVM bekend zijn, vaccinaties worden (als je toestemming hebt gegeven) door de GGD automatisch aan het RIVM doorgegeven.
Om de QR code op je telefoon te krijgen moet je in elk geval een DigiD hebben. Als je die nog niet hebt, adviseren wij je om die heel snel aan te vragen via www.digid.nl
Dan heb je ook nog de Corona Checker app op je telefoon nodig, die vindt je in de app store of Google Play. Meer informatie over die app lees je hier: https://coronacheck.nl/nl/
Je kunt de app nu al downloaden, maar pas na 1 juli 2021 zal deze app ook vaccinatiegegevens kunnen laten zien.

29-3-2021 Eprom Organisatie Adviseurs jubileum
eprom Eprom Organisatie Adviseurs (www.eprom.nl) vierde op 18 februari 2021 haar 30 jarig bestaan. Het jubileum vieren met medewerkers en relaties zat er even niet in door Corona. Vandaar dat aan een van de medewerksters (die ook reizen begeleid voor Dolfijn) gevraagd om een lijstje goede doelen te maken waarop gestemd kon worden. Dolfijn kwam als winnaar uit de stemming. Dat houdt in dat Eprom voor elke opdracht die ze krijgen € 30,- aan Dolfijn schenkt. Dat lijkt misschien niet veel, maar sinds de verjaardag zijn al 2 opdrachten binnengekomen. Als dat zo doorgaat, belooft dat een mooie gift! Dank Eprom!!!

24-3-2021 Dolfijn werkt samen met ANVR aan de campagne 'Just Book It'.
just book itReizigers willen niets liever dan de koffer pakken en de reissector wil na ruim een jaar praktisch volledig stilliggen, nu wel eens die fantastische reis voor de reizigers organiseren. Met in het vooruitzicht dat reizen komende zomer weer mogelijk wordt, lanceert de sector de campagne ‘Just Book It’. Met deze gezamenlijke campagne wil Dolfijn Vakanties eventuele twijfels bij de reizigers om nu alvast een vakantie te boeken, wegnemen.
Dat de vakantieganger toe is aan vakantie is al eerder bevestigd door onderzoeksbureau GfK. Maar liefst 84% van de Nederlanders liet weten toe te zijn aan vakantie waarvan meer dan de helft een bestemming ergens in Europa op het oog heeft. Uit dit onderzoek kwam ook naar voren dat de consument twijfels heeft om nu alvast een reis te boeken, omdat hij financieel geen risico wil lopen.
Dolfijn Vakanties begrijpt die terughoudendheid en willen die twijfel wegnemen, want voorpret en alvast genieten van je komende vakantiereis is net zo belangrijk, weet de reissector.
“Welke landen en bestemmingen komende zomer de grenzen openen, is voor niemand nog duidelijk. Aan welke maatregelen we ons moeten houden, is nog de vraag. Maar ANVR-ondernemingen proberen met ‘Just Book It’ en een stevige beschermingsfactor de consument uit te nodigen om vooruit te kijken en nu alvast te boeken voor komende zomer”, aldus Frank Oostdam, voorzitter ANVR. “We staan voor een gezamenlijke uitdaging de consument te overtuigen, want boeken kan écht weer. Dus hebben we ervoor gekozen om dat gezamenlijk met onze reisbedrijven, zoals Dolfijn Vakanties aan te pakken.”
ANVR-reisondernemingen blijven de reisadviezen van Buitenlandse Zaken volgen. Dus heeft de reiziger geboekt en kan de reisonderneming de reis uiteindelijk toch niet uitvoeren, dan ontvangt de reiziger zijn reeds betaalde reissom terug. En verandert het reisadvies van een bestemming naar oranje of rood terwijl je daar bent, dan zorgt de reisonderneming voor repatriëring. De reissector is van ‘nu dromen, straks reizen’ overgestapt op ‘Just Book It’; Nog niet geboekt? Het kan en het kan veilig!

1-3-2021 Fantastische opbrengst loterij!
Op 1 maart was de trekking van de loterij met een fantastische opbrenst van....€ 9867,50 !!!
Wat een geweldig resultaat. We bedanken iedereen die een of meer loten hebben gekocht en natuurlijk ook de sponsors van de prijzen: Landal, Stern, Oad, Entre les Sources, de Jong Intra Vakanties, Corendon, Posthouse wine, Bon Bini, Aviodrome, Wolter Kroes, Fotogoed, Do Delft en Mattijs. Hieronder de prijswinnende lotnummers, winnaars krijgen automatisch bericht.
De trekking is HIER te bekijken op youtube.

1-3-2021 De winnende lotnummers van de loterij!
Hieronder alle winnende nummers van de Dolfijn loterij, als jouw lotnummer er tussen zit, dan krijg je van ons binnenkort een mailtje, we gaan dan samen regelen dat de prijs naar jou toe komt. Heb je geen prijs...jammer, dan bedanken we je toch voor het kopen van een of meerdere loten.
Voor elk lotnummer horen ook nog de letters SDV-
 • Snoeppot met 1,8 kilo snoep: -09328 -00475 -02443 -10260 -11995
 • Dolfijn toilettas: -08456 -00404 -05969 -06091 -09130
 • Stadswandeling door Delft voor 2 personen: -01005 -01272 -03323 -00194 -11160
 • Dolfijn reistas: -04105 -08777 -07180
 • VVV cadeaukaart: -03359 -10923 -02868 -12240 -01867
 • Cadeaubon voor luxe fotoboek: -09078
 • Barbecue:  -01209 -02733 -07979 -07491
 • CD/DVD pakket Wolter Kroes (1): -06854
 • CD/DVD pakket Wolter Kroes (2): -03155
 • 2 Vrijkaarten voor luchtvaartmuseum Aviodrome: -06432
 • Bon Bini badhanddoek: -05191 -01977 -06188 -11432 -07661
 • Zondagnacht arrangement der Brabander Winterberg: -07742
 • Wijnproeverij voor 2 personen of wijn-waardebon: -07219
 • All Inclusive overnachting voor 2 personen in Corendon Village Amsterdam: -01484
 • Reischeque de Jong Intra € 100,-: -09711
 • Lang weekend B&B Entre les Sources (F): -06851
 • Oad reischeque t.w.v. € 250,-: -06903
 • 7 dagen huur van 2 elektrische scooters: -09756
 • Lang weekend verblijf in een Landal bungalowpark t.w.v. € 350,-: -09016 -06057
 • Waardecheque voor een bungalowverblijf op park Duynhill in Ouddorp t.w.v. € 400,-: -09476
De SGR bijdrage is terug
Dolfijn is lid van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Deze stichting staat garant voor terugbetaling als een reisorganisatie failliet gaat. Met andere woorden: zij zorgen ervoor dat je geld veilig is. Tussen 1983 en 1999 betaalden alle vakantiegangers een bedrag om dit fonds te vullen. Daarna zat er genoeg geld in kas en hoefde vakantiegangers niet meer te betalen en zorgde de SGR dat vakantiegangers hun geld terug kregen als een reisorganisatie failliet ging. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Thomas Cook in 2019.
Je kunt je voorstellen dat dat om heel veel geld ging. Ook in Corona-tijd zijn reisorganisaties failliet gegaan en SGR verwacht dat er nog meer zullen moeten stoppen. Vandaar dat zij de verplichte SGR-bijdrage voor reizigers per 1 februari 2021 weer invoeren. Iedereen die op vakantie gaat, gaat € 5,- betalen om ervoor te zorgen dat niemand de dupe zal zijn van een eventueel faillissement van een SGR-aangesloten reisorganisatie. Daarmee blijft jouw geld dus ook in de toekomst veilig!
Overigens zegt dit niets over hoe het met de organisatie waar je je reis boekt, gaat. Dus ook niet over Dolfijn. Als we weer mogen reizen, zijn wij er voor jou en doen wij, zoals altijd, ons best om jou een fantastische reis te bezorgen! 
Je ziet de € 5,- toeslag vanzelf op de rekening van jouw reis.
Meer info lees je op de site van de SGR, klik HIER en scroll naar de laatste 2 vragen. Die zijn van toepassing op de nieuwe toeslag. 
En, even voor de duidelijkheid, jij betaalt aan ons en wij betalen dit bedrag weer aan de SGR.

Algemene Voorwaarden vanwege Corona aangepast
In verband met de Coronacrisis zijn onze algemene voorwaarden aangepast. Het gaat met name om een aanvulling van de annuleringsvoorwaarden. Als we weer mogen reizen en er zijn landen of regio's die een vaccinatiebewijs of negatieve Corona-testuitslag verplicht stellen, dan is het niet kunt voldoen aan deze eis(en) geen geldige reden van annulering, zelfs niet als de reden van het niet kunnen voldoen aan de eis(en) buiten de schuld van de reiziger ligt.

Vliegbelastig per 1 januari 2021
De Nederlandse overheid heeft per 1 januari 2021 een vliegbelasting ingesteld. Dit houdt in dat iedereen die vanaf een Nederlands vliegveld vertrekt een extra bedrag van € 7,85 moet betalen. De belasting is bedoeld voor het millieu en voor het terugdringen van de CO2. Als je je voor een vliegreis hebt aangemeld dan zie je dit bedrag terug op je factuur. Als je de factuur al ontvangen hebt, dan krijg je een aparte factuur voor de vliegbelasting. Op de site van de Rijksoverheid lees je meer over deze belasting.

Bereikbaarheid
Naar aanleiding van de toespraak van premier Rutte waarin hij vraagt om zo min mogelijk naar het werk te reizen, werken wij zoveel mogelijk vanuit thuis. Dit kan betekenen dat we telefonisch wat lastiger bereikbaar zijn, excuses hiervoor. We vragen dan ook iedereen om in plaats van ons te bellen, ons te mailen. Als er weer nieuws is, lees je dat hier, op Facebook en eventueel in een Nieuwsbrief. Aanmelden voor de Nieuwsbrief kan HIER.

Nieuw lid comité van aanbeveling
Peter Borgdorff, directeur van pensioenfonds Zorg en Welzijn is lid geworden van ons comité van aanbeveling. Dat bestaat nu uit Anne Wil Blankers, Angela Groothuizen, Edwin Rutten, Arijan van Bavel, Wolter Kroes en Peter Borgdorff. Meer hierover lees je in de digitale nieuwsbrief. Je kunt je voor de nieuwsbrief aanmelden door onderaan deze pagina te klikken op 'aanmelden nieuwsbrief'.

Andere openingstijden!
Vanaf 1 december 2021 zijn wij op vrijdag tot nader order gesloten. Wij zijn dan telefonisch bereikbaar op:
 • maandag: van 9.00-16.30
 • dinsdag: van 8.30-16.30
 • woensdag: van 8.30-16.30
 • donderdag van 8.30-16.30
 • vrijdag: gesloten
Marloes, Kim, Karin, Ellen en Eddy staan je graag te woord!

Dolfijn reisgids is gedrukt!
Onze reisgids 2021 is gedrukt en zal binnenkort verstuurd worden. Tussen 13 en 20 november 2020 kun je hem in je brievenbus  verwachten als je op de verzendlijst staat. Als je de afgelopen jaren bij ons een reis geboekt hebt of de reisgids hebt aangevraagd, sta je automatisch op de verzendlijst. Je kunt je natuurlijk ook nu al aanmelden voor een reis, want alle reizen staan op deze website.

Kerstreizen geannuleerd
Wij hebben helaas alle Kerstreizen moeten annuleren. We vinden het heel jammer dat we de reizigers van deze reizen het vervelende bericht moesten sturen, maar we vinden het niet verantwoord om op zo'n korte termijn reizen uit te voeren. De maatregelen en adviezen maken het ons niet mogelijk om de Kerstreizen uit te voeren zoals we zouden willen. De gezondheid en veiligheid van onze reizigers en begeleiders zijn het allerbelangrijkste en wij denken dat het veiliger is om de Kerstreizen niet uit te voeren. Vandaar dat we dit moeilijke besluit hebben moeten nemen. Alle reizigers zijn via een mail en een brief ingelicht.

Dolfijn is verhuisd!
Ons nieuwe adres is: Naaldwijkseweg 22, 2291 PA Wateringen.
Onze telefoonnummers blijven hetzelfde. Bezoek het liefst op afspraak.

Gezocht!
Voor onze website zoeken wij reizigers die hun leuke ervaringen (met een fotootje) willen delen met anderen, kijk maar eens op de HOME pagina van onze site. Hier staan Judith, Marjolein, Niec en Merel (nieuw!) die vertellen hoe hun reis of reizen waren. Heb jij ook een leuk verhaal en wil je op de site komen? Mail ons even: info@dolfijnvakanties.nl.