dolfijnvakanties header

Nieuws

11 November 2023, GROOT JUBILEUM VERJAARDAGSFEEST!
Voor slechts € 49,- genieten van veel muziek, hapjes, drankjes, meet & greet en dansen. Lees er HIER alles over!


Nieuwe begeleiders
Op 10 juni 2023 is er een bijeenkomst met ruim 25 nieuwe reisbegeleiders. Tijdens deze dag gaan we hen uitleggen wat er allemaal komt kijken bij het begeleiden van een Dolfijnreis. Je wordt niet zomaar Dolfijnbegeleider!

Openingstijden april en mei 2023
In april en mei 2023 zijn wij op de volgende dagen gesloten:
  • Koningsdag 27 april
  • Vrijdag 28 april  (brugdag)
  • Bevrijdingsdag 5 mei
  • Hemelvaartsdag 18 mei
  • Tweede Pinksterdag 29 mei
Vanaf 7 mei zijn wij ook buiten kantoortijden voor noodgevallen bereikbaar via ons oproepsysteem via ons vaste nummer 0174-293369.

CO2 Compensatie
Dolfijn is bezig met een onderzoek hoe wij de CO2 uitstoot van de reizen kunnen verminderen en (laten) compenseren. Als daar meer over bekend is, lees je daar natuurlijk over. Tot die tijd kun je natuurlijk zelf al wat doen. Je weet waarschijnlijk wel dat reizen bijna altijd CO2 uitstoot tot gevolg heeft en dat is niet goed voor het milieu. HIER lees je dat je zelf wat kunt doen om dat te compenseren. Je ziet daar dat je al voor nog geen tientje de CO2 uitstoot van jouw vliegreis naar Ibiza kunt compenseren. Het is goed om te weten dat de CO2 uitstoot van onze busexcursiereizen al gecompenseerd wordt door de touroperators van deze reizen. Extra compenseren mag natuurlijk altijd!

Dolfijn Vakantiegeld
Wij doen er alles aan om de reizen zo laag mogelijk te prijzen, maar we moeten natuurlijk ook alle bijkomende kosten zoals de reis- en verblijfkosten voor onze vrijwilligers en de organisatiekosten in de reisprijzen mee tellen. Toch kan niet iedereen een Dolfijnreis betalen.
Dankzij een 10 jaar durende gift in 2014 kunnen wij een klein aantal reizigers helpen.
Wij noemen dat ‘Dolfijn Vakantiegeld’. Om in aanmerking te kunnen komen voor ‘Dolfijn Vakantiegeld’ stuur jij of je begeleiding ons een aanvraag.
In de aanvraag schrijf je welke Dolfijnreis je graag zou willen doen, waarom je deze reis niet kunt betalen en welk bedrag je tekort komt om die reis te kunnen betalen. Het bedrag aan ‘Dolfijn Vakantiegeld’ is max. € 500,- per persoon en is eenmalig.
Elke aanvraag wordt door ons bekeken en per aanvraag wordt bepaald of deze in aanmerking komt voor een bijdrage en zo ja, voor welk bedrag. Mogelijk nemen wij naar aanleiding van je aanvraag contact met jou of jouw familie/begeleiding op. Het bedrag aan ‘Dolfijn Vakantiegeld’ wordt als korting van de prijs afgetrokken. Bij afzegging of annulering vervalt het recht op het ‘Dolfijn Vakantiegeld’.
Een aanvraag kun je sturen naar: info@dolfijnvakanties.nl.


18-1-2023 Radio Gemiva is een radiostation met verstandelijk beperkte dj's en is overal online te beluisteren. Vanaf oktober 2018 is de gemivazender in de lucht gegaan. De radio crew zendt iedere woensdag en vrijdag ‘live’ uit vanuit een professionele studio in activiteitencentrum De Zonnehoek in Zoeterwoude. Er is een ochtend- en een middaguitzending. De radioprogramma’s worden gemaakt door cliënten die dol zijn op muziek en het leuk vinden om met geluidsapparatuur te werken en te presenteren.
gemiva
Stichting Dolfijn Vakanties begeleide vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperking, bestaat 25 jaar! Om dat te vieren zond Radio Gemiva afgelopen woensdag 18 januari 2023 van 10.00 uur tot 15.00 uur live uit vanuit het Dolfijn-gebouw in Wateringen, waarbij o.a. Juraini Ferary (foto) ook een deel van het programma presenteerde. Met vrolijke vakantie muziek, interviews met o.a. medewerkers en vrijwilligers van Dolfijn én een leuke prijsvraag waarmee je een gave Dolfijn-reistas konden winnen werd het een mooie uitzending!

16-1-2023 Ter ere van ons jubileum dit jaar komt op 18 januari 2023 radio Gemiva een speciale live uitzending vanuit ons kantoor in Wateringen verzorgen. Het thema wordt (natuurlijk...) VAKANTIE. Van 10.00-15.00 uur zenden zij live uit met veel muziek en interviews met o.a. reizigers, ouders, reisbegeleiders enz. Er valt ook een prijs te verdienen voor een luisteraar. Meer info: https://radiogemiva.nl

13-1-2023 Op 15 april 2023  organiseert Dolfijn een Dagje Uit naar Burgers' Zoo. Voor 59 euro kun je mee. Alle info staat op onze site. Er zijn niet veel plekken meer, dus als je nog mee wilt.... boek snel!

1-1-2023 De vroegboekactie is vandaag gestopt. Veel reizigers profiteerden van deze actie en krijgen 25 euro korting op hun vroegoekkorting-reis. De vroegboekactie is een van de acties in ons 25-jarig jubileumjaar.

2-12-2022 Bekijk HIER onze film: een kennismaking met Dolfijn Vakanties. We volgden een groep Dolfijn reizigers in Hapert en in Portugal.

31-10-2022 Afgelopen week is de reisgids bij de drukker in productie genomen. Dat wil zeggen dat ze hem zijn gaan drukken. Erg spannend, want als de gids gedrukt is, gaat deze naar de inpakker en daarna naar de post. We verwachten dat de gids volgende week bij iedereen in de brievenbus komt.

30-10-2022 De bustouroperators met wie Dolfijn samenwerkt: de Jong Intra Vakanties en Oad compenseren de CO2 uitstoot van de bussen door te investeren in groene projecten. Dat houdt automatisch in dat jouw Dolfijn bus-excursiereis voor wat betreft de busreis CO2 neutraal is.

22-9-2022 De eerste reizen komen langzaam aan op de site te staan. We zijn heel druk bezig met het maken van het nieuwe zomerprogramma 2023. Het wordt onze 25e reisgids!!!!

31-8-2022 Vanmiddag was onze directeur Eddy telefonisch te gast bij DJ Tim die niet alleen Dolfijnreiziger is, maar ook DJ bij Gemiva Radio. Het interview is te horen door HIER te klikken.

2-5-2022 Wij krijgen vragen over de brandstoftoeslag en met name dat deze hoger is dan op de sites van touroperator de Jong Intra Vakanties is. We leggen dat graag uit: Wij betalen aan de touroperators voor zowel de reizigers als de begeleiders. Ook het deel dat we voor de reisbegeleiding aan toeslag berekenen, moeten wij door berekenen aan de reizigers. Vandaar dat de toeslag iets hoger is dan mogelijk op de site van de touroperators staat. We hopen op je begrip.

1-5-2022 Op 5 mei is Dolfijn gesloten.

14-4-2022 Helaas geldt per vandaag ook een brandstoftoeslag voor de Rijn-Moezelcruise. Voor deze reis geldt een toeslag van € 6,- per persoon per dag.

5-4-2022 Dolfijn heeft vandaag het vignet AVG OK uitgereikt gekregen. Daarmee laten wij zien dat we heel bewust met privacy gevoelige gegevens omgaan. In de 'footer' (onderaan elke pagina op deze website) zie je het logo AVG OK. Als je daar op klikt ga je naar de site waar van alles uitgelegd wordt over privacy.

31-3-2022 Vanwege de hoge brandstofprijzen, gaan de bus-touroperators een brandstoftoeslag heffen. Voor Dolfijnreizigers die een bus-excursiereis hebben geboekt, geldt dat zij een toeslag gaan betalen van € 1,25 per reiziger per dag. Voorbeeld: Als je een 8-daagse bus-excursiereis doet, betaal je een toeslag van € 10,-. De toeslag wordt door ons automatisch in rekening gebracht.

12-3-2022 Vandaag hebben 38 Dolfijnbegeleiders de busjestraining gedaan. Deze training bestaat uit een theorie- en praktijkdeel. Voor de meesten is het een opfriscursus. Ze zijn weer allemaal klaar om ook de busjesreizen weer fantastisch te maken!

18-2-2022 Morgen 19-2-2022 gaan we weer meer dan 20 nieuwe begeleiders selecteren en informeren op onze eerste selectiebijeenkomst van dit jaar.

23-12-2021 Onze feestdagen wens! Klik HIER