window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-128680522-4');
dolfijnvakanties header

Nieuws

Bagageregels vliegreizen
Je hebt misschien op het nieuws, op internet of in de krant wat gelezen over nieuwe regels voor bagage meenemen in het vliegtuig.
Wij zetten ze graag op een rijtje. Je hebt 2 soorten bagage: ruimbagage en handbagage.
Ruimbagage is de koffer of reistas die je afgeeft op het vliegtuig en die in de bagageruimte in de 'buik' van het vliegtuig gaat.
Jouw ruimbagage mag bestaan uit 1 koffer of tas van maximaal 20 kilo zwaar. Dat is inclusief de koffer/tas waar je bagage in zit.
Handbagage is het tasje dat je meeneemt het vliegtuig in. Voor handbagage gelden nieuwe regels. Je mag geen rolkoffertje of grote tas of rugzak meer meenemen!
Je mag 1 stuk handbagage meenemen van max. 40 x 30 x 20 cm. Je handbagage moet onder de stoel voor je passen.
De kastjes boven de stoelen zijn bedoeld voor andere (niet Dolfijn) passagiers die extra betalen voor hun grotere handbagage.
Wij geven je sowieso het dringende advies om zo min mogelijk handbagage mee te nemen. Dat scheelt tijd bij de controle en je hebt in principe niet veel meer nodig dan iets om te lezen of doen in het vliegtuig.
Medicijnen neem je altijd mee in je handbagage.
Als je met teveel handbagage bij het meeting point komt, mag de reisbegeleiding je verplichten om (een deel van) jouw handbagage alsnog in je koffer of reistas te doen.
Als je vragen hebt, mail of bel je ons gewoon even.

Gesloten
Op Hemelvaartsdag 9 mei en vrijdag 10 mei is Dolfijn gesloten. Voor noodgevallen m.b.t. de reizen die op dat moment onderweg zijn, zijn wij via ons reguliere telefoonnummer bereikbaar.

Lintjesregen
Vrijdag 26 april 2024 deelden in heel veel gemeenten heel veel burgemeesters ruim 3300 koninklijke onderscheidingen uit, die worden ook wel 'lintjes' genoemd. Twee Dolfijnreizigers en twee Dolfijnbegeleiders kregen zo'n onderscheidingg:
*Reiziger Jeannette Westerman
*Reiziger Martien van Liempd
*Reisbegeleidster Yvonne Remmits
*Een van de oprichters, voormalig directeur en reisbegeleider Jan Raateland.
Allemaal van harte!

Goede vrijdag
Vrijdag 9 maart is het Goede Vrijdag. Dan is Dolfijn gesloten. Ook op Tweede Paasdag zijn we gesloten.

Infodag ervaren begeleiders
Op 20 april 2024 komen ruim 60 ervaren begeleiders naar onze infodag voor ervaren begeleiders. Ze kunnen daar kiezen uit verschillende workshops om informatie te halen die hen in staat stelt nog beter reizen voor Dolfijn te begeleiden. Er is een grote keuze uit workshops waarvan iedereen er 3 uitkiest. Bijvoorbeeld: financiën, reisverslag maken, omgaan met andere persoonlijkheden, nevenbeperkingen enz.

Infodag nieuwe begeleiders
Op 6 april 2024 komen zo'n 50 nieuwe begeleiders op onze infodag nieuwe begeleiders. Daar volgen zij workshops over 'wie gaat er met ons mee? (de doelgroep)', 'autisme' en de workshop 'reizen begeleiden bij Dolfijn'. De workshops worden gegeven door specialisten in de onderwerpen. Na de bijeenkomst nieuwe begeleiders (zie onder) en deze bijeenkomst zijn onze nieuwe begeleiders klaar om het mooie werk van Dolfijnvrijwilliger te gaan doen.

Bijeenkomst nieuwe begeleiders
Op 20 januari 2024 mogen wij weer ruim 20 nieuwe vrijwillig reisbegeleiders verwelkomen op de bijeenkomst nieuwe begeleiders. Tijdens deze bijeenkomst gaan wij iedereen laten zien wat het begeleiden van reizen bij Dolfijn betekent en kijken we of we bij elkaar passen.

Vroegboekkorting voor Curaçao en Disney en Parijs verlengd
Voor de reizen Curaçao met vertrekdatum 24-09-2024 en de reis Disney en Parijs 23-09-2024 is de vroegboekkorting verlengd. Als je een van deze reizen voor 01-02-2024 boekt, krijg je € 25,- vroegboekkorting. 

Dolfijn laat 300 bomen planten
Eind december 2023 heeft Dolfijn 300 bomen besteld die door Trees for All geplant gaan worden in Nederland en op het Indonesische eiland Sulawesi. Zo helpt Dolfijn mee aan een duurzame wereld. Meer over ons duurzaamheidsbeleid lees je bij Duurzaamheid op deze site.

Feestdagenwens van Kim, Marloes, Karin, Ellen en Eddy
Klik HIER voor de feestdagenwens van het team Dolfijn Vakanties.

Openingtijden tijdens de feestdagen
Op 25 en 26 december 2023 zijn we gesloten en alleen voor noodgevallen bereikbaar via het vaste telefoonnummer.
Op 1 januari 2024 zijn we gesloten.

Flipgids
5-12-2023 Vanaf nu kun je ook online in onze reisgids bladeren. Klik HIER om de reisgids 2024 op je computer te bekijken. Bedenk wel dat bij het maken van deze reisgids nog niet alle gegevens bekend waren. Alle juiste informatie staat bij de reizen op deze website.

Dolfijn reisgids 2024
14-11-2023 De Dolfijn reisgids met de reizen 2024 is uit en verzonden. Het zal je misschien opvallen, maar de reisgids is dit jaar voor het eerst verstuurd zonder plastic hoesje (dat heet een 'mailbag'). Zo sparen we het milieu omdat er nu ruim 6000 plastic hoesjes bespaard worden en dus niet bij het plasticafval terecht komen.

Feest!
12-11-2023 Het was een geweldig feest gisteren, zaterdag 11 november, in Utrecht. Bijna 400 Dolfijnreizigers genoten van de lunch de drankjes en de muziek. Het was een geweldige middag! De middag werd geopend door Edwin Rutten die met een videoboodschap samen met de reizigers Dolfijn feliciteerde. De boodschap en hoe de reizigers meedoen met Edwin zijn te zien op ons youtubekanaal. Klik HIER voor de boodschap en HIER om te zien hoe de zaal meedeed.

Dolfijn Loterij
2-11-2023 Gisteravond is om 19:30 uur de trekking van de Dolfijn loterij gedaan. Alle prijswinnaars zijn door de computer bekend gemaakt en hebben een mail gekregen dat ze een prijs gewonnen hebben. Ze moeten zich dan bij ons melden en krijgen dan hun prijs toegestuurd. Iedereen die een lot gekocht heeft: van harte bedankt!
Klik hier voor de trekkingsuitslag.

Steeds meer zomerreizen online en VROEGBOEKKORTING!
30-09-2023 Er komen steeds meer reizen op onze website. We werken er hard aan om elke week nieuwe reizen op de site te zetten die nu al te boeken zijn. Voor 1 januari 2024 boeken, betekent € 25.- vroegboekkorting! Dat geldt voor alle reizen die na 1 maart 2024 vertrekken. De papieren reisgids komt half november uit.

Kerstreizen online!
3-7-2023 Alle reizen die rond en tijdens de kerstperiode vertrekken, staan op de website! De wintersportreis komt binnenkort op de site.

Dolfijn is Travelife Partner!
23-05-2023 Vandaag heeft Dolfijn het goede nieuws gekregen dat we de Travelife Partner status hebben bereikt. Dat houdt in dat we goedgekeurd zijn op 100 punten die gaan over duurzaamheid. Zowel binnen de organisatie (op kantoor) als met de reizen scoren we op alles goed en mogen we ons Travelife Partner noemen. Voor jou als reiziger houdt dat in dat je met een organisatie reist die let op duurzaamheid en dat dat ook door een onafhankelijke organisatie gecontroleerd is.

Dolfijn loterij
Om alle leuke dingen in ons jubileumjaar 25 jaar Dolfijn te betalen, organiseren we een loterij met mooie prijzen. Een lot kopen kost € 2.50 en kan via https://dolfijnvakanties.mylotify.com
Vraag wel eerst zo nodig toestemming en let op! Er zijn veel reischeques te winnen, deze zijn NIET in te wisselen op Dolfijn Vakanties-reizen. Dus als je bijvoorbeeld een Corendon reischeque wint, kun je die alleen in wisselen op een vakantie die je boekt bij Corendon.

11 November 2023, GROOT JUBILEUM VERJAARDAGSFEEST!
Voor slechts € 49,- genieten van veel muziek, hapjes, drankjes, meet & greet en dansen. Lees er HIER alles over!


Nieuwe begeleiders
Op 10 juni 2023 is er een bijeenkomst met ruim 25 nieuwe reisbegeleiders. Tijdens deze dag gaan we hen uitleggen wat er allemaal komt kijken bij het begeleiden van een Dolfijnreis. Je wordt niet zomaar Dolfijnbegeleider!

CO2 Compensatie
Dolfijn is bezig met een onderzoek hoe wij de CO2 uitstoot van de reizen kunnen verminderen en (laten) compenseren. Als daar meer over bekend is, lees je daar natuurlijk over. Tot die tijd kun je natuurlijk zelf al wat doen. Je weet waarschijnlijk wel dat reizen bijna altijd CO2 uitstoot tot gevolg heeft en dat is niet goed voor het milieu. HIER lees je dat je zelf wat kunt doen om dat te compenseren. Je ziet daar dat je al voor nog geen tientje de CO2 uitstoot van jouw vliegreis naar Ibiza kunt compenseren. Het is goed om te weten dat de CO2 uitstoot van onze busexcursiereizen al gecompenseerd wordt door de touroperators van deze reizen. Extra compenseren mag natuurlijk altijd!

Dolfijn Vakantiegeld
Wij doen er alles aan om de reizen zo laag mogelijk te prijzen, maar we moeten natuurlijk ook alle bijkomende kosten zoals de reis- en verblijfkosten voor onze vrijwilligers en de organisatiekosten in de reisprijzen mee tellen. Toch kan niet iedereen een Dolfijnreis betalen.
Dankzij een 10 jaar durende gift in 2014 kunnen wij een klein aantal reizigers helpen.
Wij noemen dat ‘Dolfijn Vakantiegeld’. Om in aanmerking te kunnen komen voor ‘Dolfijn Vakantiegeld’ stuur jij of je begeleiding ons een aanvraag.
In de aanvraag schrijf je welke Dolfijnreis je graag zou willen doen, waarom je deze reis niet kunt betalen en welk bedrag je tekort komt om die reis te kunnen betalen. Het bedrag aan ‘Dolfijn Vakantiegeld’ is max. € 500,- per persoon en is eenmalig.
Elke aanvraag wordt door ons bekeken en per aanvraag wordt bepaald of deze in aanmerking komt voor een bijdrage en zo ja, voor welk bedrag. Mogelijk nemen wij naar aanleiding van je aanvraag contact met jou of jouw familie/begeleiding op. Het bedrag aan ‘Dolfijn Vakantiegeld’ wordt als korting van de prijs afgetrokken. Bij afzegging of annulering vervalt het recht op het ‘Dolfijn Vakantiegeld’.
Een aanvraag kun je sturen naar: info@dolfijnvakanties.nl.


18-1-2023 Radio Gemiva is een radiostation met verstandelijk beperkte dj's en is overal online te beluisteren. Vanaf oktober 2018 is de gemivazender in de lucht gegaan. De radio crew zendt iedere woensdag en vrijdag ‘live’ uit vanuit een professionele studio in activiteitencentrum De Zonnehoek in Zoeterwoude. Er is een ochtend- en een middaguitzending. De radioprogramma’s worden gemaakt door cliënten die dol zijn op muziek en het leuk vinden om met geluidsapparatuur te werken en te presenteren.
gemiva
Stichting Dolfijn Vakanties begeleide vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperking, bestaat 25 jaar! Om dat te vieren zond Radio Gemiva afgelopen woensdag 18 januari 2023 van 10.00 uur tot 15.00 uur live uit vanuit het Dolfijn-gebouw in Wateringen, waarbij o.a. Juraini Ferary (foto) ook een deel van het programma presenteerde. Met vrolijke vakantie muziek, interviews met o.a. medewerkers en vrijwilligers van Dolfijn én een leuke prijsvraag waarmee je een gave Dolfijn-reistas konden winnen werd het een mooie uitzending!

16-1-2023 Ter ere van ons jubileum dit jaar komt op 18 januari 2023 radio Gemiva een speciale live uitzending vanuit ons kantoor in Wateringen verzorgen. Het thema wordt (natuurlijk...) VAKANTIE. Van 10.00-15.00 uur zenden zij live uit met veel muziek en interviews met o.a. reizigers, ouders, reisbegeleiders enz. Er valt ook een prijs te verdienen voor een luisteraar. Meer info: https://radiogemiva.nl

13-1-2023 Op 15 april 2023  organiseert Dolfijn een Dagje Uit naar Burgers' Zoo. Voor 59 euro kun je mee. Alle info staat op onze site. Er zijn niet veel plekken meer, dus als je nog mee wilt.... boek snel!

1-1-2023 De vroegboekactie is vandaag gestopt. Veel reizigers profiteerden van deze actie en krijgen 25 euro korting op hun vroegoekkorting-reis. De vroegboekactie is een van de acties in ons 25-jarig jubileumjaar.

2-12-2022 Bekijk HIER onze film: een kennismaking met Dolfijn Vakanties. We volgden een groep Dolfijn reizigers in Hapert en in Portugal.

31-10-2022 Afgelopen week is de reisgids bij de drukker in productie genomen. Dat wil zeggen dat ze hem zijn gaan drukken. Erg spannend, want als de gids gedrukt is, gaat deze naar de inpakker en daarna naar de post. We verwachten dat de gids volgende week bij iedereen in de brievenbus komt.

30-10-2022 De bustouroperators met wie Dolfijn samenwerkt: de Jong Intra Vakanties en Oad compenseren de CO2 uitstoot van de bussen door te investeren in groene projecten. Dat houdt automatisch in dat jouw Dolfijn bus-excursiereis voor wat betreft de busreis CO2 neutraal is.

22-9-2022 De eerste reizen komen langzaam aan op de site te staan. We zijn heel druk bezig met het maken van het nieuwe zomerprogramma 2023. Het wordt onze 25e reisgids!!!!

31-8-2022 Vanmiddag was onze directeur Eddy telefonisch te gast bij DJ Tim die niet alleen Dolfijnreiziger is, maar ook DJ bij Gemiva Radio. Het interview is te horen door HIER te klikken.

2-5-2022 Wij krijgen vragen over de brandstoftoeslag en met name dat deze hoger is dan op de sites van touroperator de Jong Intra Vakanties is. We leggen dat graag uit: Wij betalen aan de touroperators voor zowel de reizigers als de begeleiders. Ook het deel dat we voor de reisbegeleiding aan toeslag berekenen, moeten wij door berekenen aan de reizigers. Vandaar dat de toeslag iets hoger is dan mogelijk op de site van de touroperators staat. We hopen op je begrip.

1-5-2022 Op 5 mei is Dolfijn gesloten.

14-4-2022 Helaas geldt per vandaag ook een brandstoftoeslag voor de Rijn-Moezelcruise. Voor deze reis geldt een toeslag van € 6,- per persoon per dag.

5-4-2022 Dolfijn heeft vandaag het vignet AVG OK uitgereikt gekregen. Daarmee laten wij zien dat we heel bewust met privacy gevoelige gegevens omgaan. In de 'footer' (onderaan elke pagina op deze website) zie je het logo AVG OK. Als je daar op klikt ga je naar de site waar van alles uitgelegd wordt over privacy.

31-3-2022 Vanwege de hoge brandstofprijzen, gaan de bus-touroperators een brandstoftoeslag heffen. Voor Dolfijnreizigers die een bus-excursiereis hebben geboekt, geldt dat zij een toeslag gaan betalen van € 1,25 per reiziger per dag. Voorbeeld: Als je een 8-daagse bus-excursiereis doet, betaal je een toeslag van € 10,-. De toeslag wordt door ons automatisch in rekening gebracht.

12-3-2022 Vandaag hebben 38 Dolfijnbegeleiders de busjestraining gedaan. Deze training bestaat uit een theorie- en praktijkdeel. Voor de meesten is het een opfriscursus. Ze zijn weer allemaal klaar om ook de busjesreizen weer fantastisch te maken!

18-2-2022 Morgen 19-2-2022 gaan we weer meer dan 20 nieuwe begeleiders selecteren en informeren op onze eerste selectiebijeenkomst van dit jaar.

23-12-2021 Onze feestdagen wens! Klik HIER