dolfijnvakanties header

Informatie over vertrekplaatsen en opstapsystemen.

Bij de reisbeschrijving kun je precies lezen waar de reis voor je kan beginnen. 
dolfijnvakanties bus en busjesreizen

Bus- en busjesreizen: Utrecht P+R Transferium Westraven
Het Transferium Westraven ligt dicht bij de A12: Griffioenlaan 1 bis, 3526 LA  Utrecht. Je moet hier op eigen gelegenheid naar toe komen. Vanaf NS station Utrecht Centraal is het Transferium met de stadsbus en de (snel)tram makkelijk te bereiken. De Dolfijnbussen en -busjes staan aan de zijkant. In het Transferium kun je tijdens openingstijden naar het toilet en schuilen als het regent. Als het beter uitkomt voor je om direct naar het bungalowpark of hotel te reizen dan kan dat ook. Je moet dat tijdig aan ons doorgeven. Wij kunnen je helaas geen korting geven als je direct naar de accommodatie reist. De vertrektijd zoals in de vertrekbrief staat, wordt aangehouden. De bus kan NIET wachten op laatkomers. Voor ophalers (terugreis) geldt dat zij op tijd aanwezig moeten zijn. De reisbegeleiding kan niet lang blijven wachten. Als reizigers niet tijdig opgehaald worden en de reisbegeleiding geen contact kan krijgen met ophalers of contactpersonen, dan bestelt de reisbegeleiding een taxi. De kosten daarvan zijn voor eigen rekening. Zorg dus dat je ophaler en/of contactpersoon bereikbaar is.

dolfijnvakanties vliegreizenVliegreizen: diverse vliegvelden 
Bijna alle vliegreizen beginnen op Schiphol, maar Dolfijn heeft ook vliegreizen die vanaf een ander vliegveld vertrekken, je leest dit bij de reisbeschrijving. Voor alle vliegreizen geldt dat je zelf je vervoer naar het vliegveld (en terug) moet regelen. Wij kunnen je adviseren i.v.m. taxivervoer. Voorlopig geldt i.v.m. de grote drukte op Schiphol: Je moet bij dolfijnvakanties meetingpointvliegreizen uiterlijk 3 uur (voor de verre reizen 4 uur) voor de vertrektijd van het vliegtuig bij het verzamelpunt aanwezig zijn.
Op Schiphol verzamelen wij bij het MEETING POINT op Schiphol Plaza. Het Meeting Point is bij de Burger King. 
Houd er rekening mee dat, als je met een taxi komt, de reisbegeleiding je niet van de taxi kan halen. Op ons youtubekanaal wordt uitgelegd hoe je van de taxi naar het meeting point komt. Het is erg belangrijk dat je op tijd bent! De groep vertrekt 3 uur (verre reizen 4 uur) voor vertrek van het meeting point naar de incheckbalie!
Te laat komen, is geen geldige reden van annuleren. Als je op Schiphol problemen hebt om van de taxi naar de kubus te komen, neem dan vooraf contact op met Dolfijn. Waar je moet zijn bij vertrek vanaf de andere vliegvelden, lees je bij je vertrekgegevens. Bij terugkeer op het vliegveld neem je afscheid van de begeleiding bij de bagageband.
Als je begeleiding nodig hebt om van de bagageband naar het meeting point of de STA taxi-balie te komen, dan wacht je bij de begeleiding. Zij of hulpdienst Axxicom brengt je daar dan heen. Zij kunnen daar echter niet blijven wachten totdat je wordt opgehaald. Mogelijk moet je daar dus alleen wachten op je taxi. Wij adviseren je en/of je wegbrenger(s) en ophaler(s) Teletekst of de internetpagina van Schiphol in de gaten te houden i.v.m. de vertrek- en aankomsttijden.
Je mag maximaal 20 kg ruimbagage meenemen. Je koffer mag niet te groot zijn. Meestal zit je goed als de lengte + breedte + hoogte van de koffer niet groter zijn dan 1,15 meter. Als je een koffer gaat kopen, weet de verkoper vaak ook of de koffer geschikt is voor vliegreizen.
TIP: maak je koffer herkenbaar met een kofferlabel en/of lintje, touwtje. Je krijgt van Dolfijn GEEN kofferlabels meer. We sturen deze niet meer toe omdat ze voor eenmalig gebruik waren. Je mag naast de ruimbagage ook 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 5 kg. Ons advies: neem zo min mogelijk spullen mee in de handbagage, doe alleen het hoognodige in je handbagage! Hoe minder handbagage, des te sneller gaat de controle!
Medicijnen neem je wel mee in je handbagage!
Belangrijk!
Je mag GEEN vloeistoffen, crèmes, gel e.d. meenemen in je handbagage met uitzondering van medicijnen in vloeibare of gel-vorm. Voor deze medicijnen moet je wel een bewijsje hebben dat het medicijnen zijn. Dat kan zijn: de originele verpakking, een recept of een medicijnpaspoort (vraag je apotheek). Doe alle andere spullen die uit vloeistoffen bestaan in je koffer (dus deo, gel, zonnebrand, parfum, maar ook: tandpasta). Ook scherpe spullen zoals een zakmes, (nagel)schaartje, (nagel)vijltje, scheermesjes mogen niet in de handbagage. Deze worden in beslag genomen en je bent ze na inbeslagname kwijt.

dolfijnvakanties busexcursie reizen Busexcursiereizen: diverse opstapplaatsen
Busexcursiereizen worden uitgevoerd door de Jong Intra Vakanties of Oad. Beiden werken met een gezamenlijk opstapsysteem. Dat houdt in dat de touroperator vanuit een aantal plaatsen in Nederland busroutes maakt naar het  wisselpunt in Didam (dat ligt bij de Duitse grens). In je opstapplaats word je opgehaald door een ophaalbus, busje of taxi (dat hoeft niet per se een bus van de touroperator zelf te zijn). De bus brengt je via een opstaproute en met tussenstops naar het wisselpunt in Didam.
Bij je opstappunt en in de ophaalbus (heenreis) is GEEN Dolfijnbegeleiding aanwezig. Je reist zonder begeleiding naar het wisselpunt. Dat geldt ook voor de terugreis. Vanaf het wisselpunt reis je zonder begeleiding naar je uitstapplaats (terugreis).dolfijnvakanties meetingpoint
In het voor- en naseizoen zijn de opstapplaatsen beperkt. Voordat je een reis met een opstapsysteem boekt, is het noodzakelijk dat je zeker weet dat je op de heen- en terugreis zelfstandig de busrit zoals hierboven beschreven, kunt maken. Dolfijn, de touroperator of chauffeur zijn niet verantwoordelijk voor problemen die ontstaan bij reizigers die niet zelfstandig (genoeg) kunnen reizen binnen de op-uitstapsystemen. Op de opstapplaats en uitstapplaats is GEEN begeleiding aanwezig. Klik hier voor de opstapplaatsen.
Voor sommige reizen geldt een (zeer) beperkt opstapsysteem of geen wisselpunt, zie de reisbeschrijving. Je krijgt geen korting als je geen gebruik maakt van het opstapsysteem en zelf naar en van het wisselpunt reist. Ook je auto parkeren bij het wisselpunt is, (gratis) onbewaakt, mogelijk.Als je op het wisselpunt in Didam aankomt, meld je je bij onze wisselplaatsassistent(e). Hij of zij staat bij de ingang van het  zalencomplex. Als je hem of haar niet direct ziet, wacht dan even bij het bankje. De wisselplaatsassistent(e) zal je naam noteren en je wijzen waar de toiletten zijn en waar de gereserveerde Dolfijn-tafel is. Je kunt in de verzamelzaal een kopje koffie of thee halen. Aan de tafel ontmoet je de reisbegeleiding en je medereizigers. Het kan zijn dat jij de eerste van de groep bent omdat de anderen met latere bussen aankomen. Geen nood, gewoon even wachten, de rest komt er aan.

Vertrekgegevens
Zodra je vertrekgegevens bij Dolfijn Vakanties bekend zijn, komen deze op onze site te staan en krijg je hierover bericht. Voor een aantal reizen is dat ongeveer 8-6 weken voor vertrek, voor andere reizen waarbij de vertrektijd door de touroperator of vliegmaatschappij wordt bepaald, is dat ongeveer 10-7 dagen voor vertrek. Bij de informatieverstrekking zijn wij afhankelijk van de informatie van de touroperator en/of vliegmaatschappij.

Reisdocumenten en Bagage
Welk reisdocument je nodig hebt, lees je bij de reis. Je bent zelf altijd verantwoordelijk voor het hebben van een geldig reisdocument. Let op! Ook beschadigde reisdocumenten zijn NIET geldig! Het niet mee kunnen vanwege een ongeldig reisdocument is geen geldige reden van annuleren. Als Dolfijn een visum voor je aanvraagt, ben je zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de juiste gegevens. 
Ongeveer 8 weken voor vertrek ontvang je informatie over je reis. Daarin staan ook de bagageregels. Die komen voor een deel van de touroperators of vervoerders. Zie ook de informatie bij de reisbeschrijving in deze gids. Voorkom teleurstellingen en hou je aan de gestelde regels. 
dolfijnvakanties meetingpoint

Goede reis!