Informatie over vertrekplaatsen en opstapsystemen.
Bij de reisbeschrijving kun je precies lezen waar de reis voor je kan beginnen.
Busjesreizen: Wegrestaurant La Place Meerndijk 59, 3454 HP De Meern
Voor de busjesreizen verzamelen we bij het wegrestaurant La Place De Meern aan de A12 (Meerndijk 59, 3454 HP De Meern). We verzamelen in de buurt van de ingang van het restaurant waar de begeleiding ongeveer een half uur voor de vertrektijd staat. Hier kun je naar het toilet (tegen betaling*). De bagage wordt zo snel mogelijk in het busje gezet.
De begeleiding is herkenbaar aan een badge en/of bordje met Dolfijn Vakanties erop.
Als je heel vroeg bent, wacht dan rustig tot de begeleiding komt.
Bereikbaarheid: Met de auto: La Place De Meern ligt aan de A12 tussen Gouda en Utrecht. Kom je vanaf richting Gouda: neem op de A12 afslag 15, sla rechtsaf en daarna direct weer rechtsaf, het restaurant ligt aan de rechterkant.
Kom je vanaf richting Utrecht: neem op de A12 afslag 15, sla rechtsaf, daarna nog een keer rechtsaf en nog een keer rechtsaf onder de snelweg door. Daarna nog een keer rechtsaf, het restaurant ligt aan de rechterkant.
La Place is ook gemakkelijk met de bus bereikbaar: vanaf Utrecht Jaarbeursplein is er een rechtstreekse verbinding naar bushalte Reijerscop. Deze bushalte ligt op 1 minuut lopen van La Place. Hoe laat je met welke bus moet reizen, lees je op www.9292ov.nl
Voor sommige reizen is een tweede opstapplaats gemaakt. Als dat zo is, lees je dat bij de beschrijving van de reis. Bij deze opstappunten is meestal GEEN begeleiding aanwezig. Bij het vertrek moet je dus zelf op het busje wachten en op de terugreis stapt er ook geen begeleiding uit (tenzij anders is afgesproken).
*als je naar het toilet gaat, krijg je een bonnetje voor korting op koffie/thee in La Place (je kunt 1 bonnetje inleveren per bestelling).
Busreizen: Utrecht P+R Transferium Westraven
Het Transferium Westraven ligt dicht bij de A12: Griffioenlaan 1 bis, 3526 LA Utrecht. Je moet hier op eigen gelegenheid naar toe komen. Vanaf NS station Utrecht Centraal is het Transferium met de stadsbus en de (snel)tram makkelijk te bereiken. De Dolfijnbussen en -busjes staan aan de zijkant. In het Transferium kun je tijdens openingstijden naar het toilet en schuilen als het regent. Als het beter uitkomt voor je om direct naar het bungalowpark of hotel te reizen dan kan dat ook. Je moet dat tijdig aan ons doorgeven. Wij kunnen je helaas geen korting geven als je direct naar de accommodatie reist. De vertrektijd zoals in de vertrekbrief staat, wordt aangehouden. De bus kan NIET wachten op laatkomers. Voor ophalers (terugreis) geldt dat zij op tijd aanwezig moeten zijn. De reisbegeleiding kan niet lang blijven wachten. Als reizigers niet tijdig opgehaald worden en de reisbegeleiding geen contact kan krijgen met ophalers of contactpersonen, dan bestelt de reisbegeleiding een taxi. De kosten daarvan zijn voor eigen rekening. Zorg dus dat je ophaler en/of contactpersoon bereikbaar is.
Vliegreizen: diverse vliegvelden
Bijna alle vliegreizen beginnen op Schiphol, maar Dolfijn heeft ook vliegreizen die vanaf een ander vliegveld vertrekken, je leest dit bij de reisbeschrijving. Voor alle vliegreizen geldt dat je zelf je vervoer naar het vliegveld (en terug) moet regelen. Wij kunnen je adviseren i.v.m. taxivervoer.
Voorlopig geldt i.v.m. de grote drukte op Schiphol: Je moet bij
vliegreizen
uiterlijk 3 uur (voor de verre reizen
4 uur) voor de vertrektijd van het vliegtuig bij het verzamelpunt aanwezig zijn.
Op Schiphol verzamelen wij bij het MEETING POINT op Schiphol Plaza. Het Meeting Point is bij de Burger King.
Houd er rekening mee dat, als je met een taxi komt, de reisbegeleiding je niet van de taxi kan halen. Op ons
youtubekanaal wordt uitgelegd hoe je van de taxi naar het meeting point komt.
Het is erg belangrijk dat je op tijd bent! De groep vertrekt 3 uur (verre reizen 4 uur) voor vertrek van het meeting point naar de incheckbalie!
Te laat komen, is geen geldige reden van annuleren. Als je op Schiphol problemen hebt om van de taxi naar de kubus te komen, neem dan vooraf contact op met Dolfijn. Waar je moet zijn bij vertrek vanaf de andere vliegvelden, lees je bij je vertrekgegevens. Bij terugkeer op het vliegveld neem je afscheid van de begeleiding bij de bagageband.
Als je begeleiding nodig hebt om van de bagageband naar het meeting point of de STA taxi-balie te komen, dan wacht je bij de begeleiding. Zij of hulpdienst Axxicom brengt je daar dan heen. Zij kunnen daar echter niet blijven wachten totdat je wordt opgehaald. Mogelijk moet je daar dus alleen wachten op je taxi. Wij adviseren je en/of je wegbrenger(s) en ophaler(s) Teletekst of de internetpagina van Schiphol in de gaten te houden i.v.m. de vertrek- en aankomsttijden.
Je mag maximaal 20 kg ruimbagage meenemen. Je koffer mag niet te groot zijn. Meestal zit je goed als de lengte + breedte + hoogte van de koffer niet groter zijn dan 1,15 meter. Als je een koffer gaat kopen, weet de verkoper vaak ook of de koffer geschikt is voor vliegreizen.
TIP: maak je koffer herkenbaar met een kofferlabel en/of lintje, touwtje. Je krijgt van Dolfijn GEEN kofferlabels meer. We sturen deze niet meer toe omdat ze voor eenmalig gebruik waren. Je mag naast de ruimbagage ook 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 5 kg. Je handbagage mag niet groter zijn dan 40 cm lang, 30 cm breed en 20 cm hoog zodat het onder de vliegtuigstoel past! Ons dringend advies: neem zo min mogelijk spullen mee in de handbagage, doe alleen het hoognodige in je handbagage! Hoe minder handbagage, des te sneller gaat de controle!
Medicijnen neem je altijd mee in je handbagage mee!
Belangrijk! Je mag vloeistoffen, crèmes, gel e.d. meenemen in je handbagage, maar dat mag alleen als ze verpakt zijn in verpakkingen van maximaal 100ml en dan apart in een hersluitbare, doorzichtige plastic zak gedaan zijn. Voor vloeibare medicijnen moet je wel een bewijsje hebben dat het medicijnen zijn. Dat kan zijn: de originele verpakking, een recept of een medicijnpaspoort (vraag je apotheek).
Doe spullen die uit vloeistoffen bestaan zoveel mogelijk in je koffer (dus deo, gel, zonnebrand, parfum, tandpasta enz.).
Ook scherpe spullen zoals een zakmes, (nagel)schaartje, (nagel)vijltje, scheermesjes mogen niet in de handbagage. Deze worden in beslag genomen en je bent ze na inbeslagname kwijt.
Busexcursiereizen: diverse opstapplaatsen
Busexcursiereizen worden uitgevoerd door de
Jong Intra Vakanties of
Oad. Beiden werken met een gezamenlijk
opstapsysteem. Dat houdt in dat de touroperator vanuit een aantal plaatsen in Nederland busroutes maakt naar het wisselpunt in Didam (dat ligt bij de Duitse grens). In je opstapplaats word je opgehaald door een ophaalbus, busje of taxi (dat hoeft niet per se een bus van de touroperator zelf te zijn). De bus brengt je via een opstaproute en met tussenstops naar het wisselpunt in Didam.
Bij je opstappunt en in de ophaalbus (heenreis) is GEEN Dolfijnbegeleiding aanwezig. Je reist zonder begeleiding naar het wisselpunt. Dat geldt ook voor de terugreis. Vanaf het wisselpunt reis je zonder begeleiding naar je uitstapplaats (terugreis).
In het voor- en naseizoen zijn de opstapplaatsen beperkt. Voordat je een reis met een opstapsysteem boekt, is het noodzakelijk dat je zeker weet dat je op de heen- en terugreis zelfstandig de busrit zoals hierboven beschreven, kunt maken. Dolfijn, de touroperator of chauffeur zijn niet verantwoordelijk voor problemen die ontstaan bij reizigers die niet zelfstandig (genoeg) kunnen reizen binnen de op-uitstapsystemen. Op de opstapplaats en uitstapplaats is GEEN begeleiding aanwezig.
Klik hier voor de opstapplaatsen.
Voor sommige reizen geldt een (zeer) beperkt opstapsysteem of geen wisselpunt, zie de reisbeschrijving. Je krijgt geen korting als je geen gebruik maakt van het opstapsysteem en zelf naar en van het wisselpunt reist. Ook je auto parkeren bij het wisselpunt is, (gratis) onbewaakt, mogelijk.Als je op het wisselpunt in Didam aankomt, meld je je bij onze wisselplaatsassistent(e). Hij of zij staat bij de ingang van het zalencomplex. Als je hem of haar niet direct ziet, wacht dan even bij het bankje. De wisselplaatsassistent(e) zal je naam noteren en je wijzen waar de toiletten zijn en waar de gereserveerde Dolfijn-tafel is. Je kunt in de verzamelzaal een kopje koffie of thee halen. Aan de tafel ontmoet je de reisbegeleiding en je medereizigers. Het kan zijn dat jij de eerste van de groep bent omdat de anderen met latere bussen aankomen. Geen nood, gewoon even wachten, de rest komt er aan.
Vertrekgegevens
Zodra je vertrekgegevens bij Dolfijn Vakanties bekend zijn, komen deze op onze site te staan en krijg je hierover bericht. Voor een aantal reizen is dat ongeveer 8-6 weken voor vertrek, voor andere reizen waarbij de vertrektijd door de touroperator of vliegmaatschappij wordt bepaald, is dat ongeveer 10-7 dagen voor vertrek. Bij de informatieverstrekking zijn wij afhankelijk van de informatie van de touroperator en/of vliegmaatschappij.
Reisdocumenten en Bagage
Welk reisdocument je nodig hebt, lees je bij de reis. Je bent zelf altijd verantwoordelijk voor het hebben van een geldig reisdocument. Let op! Ook beschadigde reisdocumenten zijn NIET geldig! Het niet mee kunnen vanwege een ongeldig reisdocument is geen geldige reden van annuleren. Als Dolfijn een visum voor je aanvraagt, ben je zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de juiste gegevens.
Ongeveer 8 weken voor vertrek ontvang je informatie over je reis. Daarin staan ook de bagageregels. Die komen voor een deel van de touroperators of vervoerders. Zie ook de informatie bij de reisbeschrijving in deze gids. Voorkom teleurstellingen en hou je aan de gestelde regels.
Goede reis!