dolfijnvakanties header

Voor wie zijn de reizen van Dolfijn?
dolfijnvakanties vaals
Dolfijn organiseert leuke, spannende, mooie, interessante begeleide vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperking vanaf 16 jaar. Maar wat betekent dat precies?

Je kunt met Dolfijn op vakantie als je:
 
 • Minimaal 16 jaar bent
 • Het leuk vindt om in een groep te reizen en leuke dingen te doen
 • Goed kunt lopen. Je kunt bij ons niet boeken als je gebruik maakt van een rolstoel*. Op sommige reizen is het gebruik van een rollator mogelijk*. Wij houden aan dat je minimaal, zonder hulp, een half uur in redelijk tempo achter elkaar moet kunnen lopen. De begeleiding kan af en toe een arm geven, maar niet constant.
 • Jezelf kunt verzorgen. Onze begeleiders kunnen je wel een beetje helpen, maar ze wassen/douchen je niet en kleden je ook niet aan.
 • Niet meer begeleiding nodig hebt dan 1 begeleider per 5 reizigers
 • Je goed aan afspraken kunt houden
 • Geen lastig te regelen dieet hebt (we moeten dit per reis bekijken en/of aanvragen)
Als dit allemaal voor jou geldt, dan ben je van harte welkom op een van onze reizen! Voor diëten geldt dat we dit per reis moeten bekijken.
* Rolstoel en rollatorgebruik is op onze reizen NIET mogelijk tenzij het expliciet bij de reis vermeld is.
Voor meer informatie bel of mail je gewoon even met Dolfijn.

Of je mee kan op een Dolfijn reis is dus afhankelijk van welke begeleiding je nodig hebt. Lees hieronder welke begeleiding je van onze begeleiders mag verwachten.  

dolfijnvakanties begeleiders
Wat mag je van onze begeleiders verwachten?
Onze begeleiders (we hebben er ruim 500!) zijn allemaal vrijwilligers, ze hebben allerlei beroepen (de meesten werken niet in de zorg), ze krijgen niet betaald voor het begeleiden van jouw reis, maar ze zijn super enthousiast om er voor jou een geweldig vakantie van te maken. Wij geven regelmatig trainingen en informatie zodat ze goed voorbereid op reis gaan. Er gaan altijd minimaal 2 begeleiders mee. Hoeveel er precies mee gaan, lees je bij de reizen. 
Meer over onze begeleiders lees je bij onze begeleiders
 
Ze kunnen je helpen bij o.a:
 • zakgeld;
 • medicijnen;
 • excursies en maaltijden;
 • kleine en grote problemen (heimwee, onenigheid in de groep, ziekte);
 • enz.

Dolfijn Vakantiegeld
dolfijnvakanties vaalsWij doen er alles aan om de reizen zo laag mogelijk te prijzen, maar we moeten natuurlijk ook alle bijkomende kosten zoals de reis- en verblijfkosten voor onze vrijwilligers en de organisatiekosten in de reisprijzen mee tellen. Toch kan niet iedereen een Dolfijnreis betalen.
Dankzij een 10 jaar durende gift in 2014 kunnen wij een klein aantal reizigers helpen.
Wij noemen dat ‘Dolfijn Vakantiegeld’. Om in aanmerking te kunnen komen voor ‘Dolfijn Vakantiegeld’ stuur jij of je begeleiding ons een aanvraag.
In de aanvraag schrijf je welke Dolfijnreis je graag zou willen doen, waarom je deze reis niet kunt betalen en welk bedrag je tekort komt om die reis te kunnen betalen. Het bedrag aan ‘Dolfijn Vakantiegeld’ is max. € 500,- per persoon en is eenmalig.
Elke aanvraag wordt door ons bekeken en per aanvraag wordt bepaald of deze in aanmerking komt voor een bijdrage en zo ja, voor welk bedrag. Mogelijk nemen wij naar aanleiding van je aanvraag contact met jou of jouw familie/begeleiding op. Het bedrag aan ‘Dolfijn Vakantiegeld’ wordt als korting van de prijs afgetrokken. Bij afzegging of annulering vervalt het recht op het ‘Dolfijn Vakantiegeld’.
Een aanvraag kun je sturen naar: info@dolfijnvakanties.nl
Hou bij het kiezen van een reis wel rekening met wat er bij die reis beschreven staat. Kijk bijvoorbeeld naar de excursies, waar je slaapt, de grootte van de groep, het aantal begeleiders enz.  Kijk voordat je gaat boeken ook even op ‘Voor je gaat boeken’ en ‘Reis boeken’. Hier lees je waar je rekening mee moet houden en hoe het boeken van een reis werkt. Je vindt alle reizen op onze site en in onze reisgids. reisgids bestellen? Vraag hier een Reisgids aan of klik op onderstaande button.