De officiële naam van Dolfijn is: Stichting Dolfijn Vakanties, maar de meeste mensen noemen ons Dolfijn, de Dolfijn of Dolfijnreizen. Dat vinden we natuurlijk ook prima!
Wij organiseren sinds 1998 vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperking vanaf 16 jaar. We doen dit onder het motto 'zo normaal mogelijk'. Daarbij kijken we allereerst naar de mogelijkheden van onze reizigers en daarna pas naar de beperkingen. De accommodaties (dat is waar je slaapt) zijn niet aangepast aan mensen met een lichamelijke beperking. Op ons kantoor hangt een bordje (dat we ooit van een reisbegeleidster gekregen hebben) met de tekst: “Geen betutteling!” en dat hangt er niet voor niks!

We willen je graag de mensen voorstellen die je aan de telefoon kunt krijgen als je ons belt:

 

Eddy is de directeur, hij is eindverantwoordelijk en houdt zich o.a. bezig met het verzinnen van de reizen, personeelszaken, het schrijven van de reisgids enz. Eddy geeft ook trainingen aan de reisbegeleiders en vindt het geweldig om met de Dagjes Uit mee te gaan en gezellig bij het infopunt te kletsen met Dolfijnreizigers. 

 

Ellen is eerste medewerkster financiën en administratie. Zij gaat voor een groot deel over de centen, maar zoekt samen met Karin ook een deel van de vliegreizen uit. Zij zoekt ook uit hoe we de reizen zo goed en goedkoop mogelijk kunnen aanbieden, verstuurt de rekeningen en controleert de kasboeken die de begeleiders terugsturen. Zo kan ze zien of je nog geld terug krijgt van je reis.

 

Karin is medewerkster financiën en administratie. Zij zorgt samen met Ellen voor het financiële gedeelte van de reizen en het geven van financiële workshops aan begeleiders. Ze houdt bij of we in de hotels wel de goede kamers krijgen en ze zoekt graag de leukste foto’s uit voor het fotoalbum op de site en houdt bovendien de website up to date.

 

Marloes is administratief medewerkster en regelt samen met Kim dat jouw aanmelding goed in onze computer komt. Verder geeft Marloes met Eddy trainingen en is zij de contactpersoon voor de reisverzekeringszaken. Marloes helpt je graag telefonisch om een goede reiskeuze te maken.
 

 

Kim is ook administratief medewerkster en zorgt met Marloes o.a. voor de boekingen, de informatiesetjes, de vertrekgegevens enz. Samen met Marloes deelt zij ook de begeleiders in op de reizen. Kim puzzelt graag om bijv. uit te zoeken waar nog een eenpersoonskamer te boeken valt.
Samen zijn wij vooral een team dat alle onderdelen van de reis verzorgt. Alle 5 medewerkers zijn zeer ervaren en werken al jaren bij Dolfijn. Ze hebben samen ook een schat aan reiservaring, zowel bij Dolfijn als privé. Dat geeft een vertrouwd gevoel. Als we ergens hulp bij nodig hebben (bijv. bij vakantiemarkten), dan staan er altijd wel  vrijwilligers klaar om te helpen.
Vragen aan een van ons? Bel of mail gerust! 

Waarom doen wij wat wij doen?
Wij organiseren en begeleiden reizen omdat wij vinden dat er niets leuker is dan anderen blij en gelukkig te maken. We weten dat veel dingen, zoals een dagje uit, voor mensen zonder een beperking gemakkelijker te regelen zijn dan voor onze reizigers. Vandaar dat we naast Onze reizen ook Dagtochten organiseren. Dat zijn supergezellige dagjes uit waar je ook vaak de kantoormedewerkers kunt ontmoeten. 

Verder vinden wij dat reizen, naast ontzettend leuk en ontspannend, goed voor je is.  Andere mensen ontmoeten, andere landen, steden, gebieden en gebouwen zien en andere dingen doen dan thuis zijn ervaringen waar je van leert en waar je met plezier op terug kunt kijken.
 
Tot slot vinden wij dat mensen met een verstandelijke beperking helemaal mee mogen doen in de maatschappij, dus ook op vakantie. Met een moeilijk woord heet dat ‘integratie’ of 'de inclusieve maatschappij'. Dat is de reden waarom wij bijna alle reizen geïntegreerd in het reguliere toerisme uitvoeren. Ook de leden van ons comité van aanbeveling vinden dat Dolfijn goed werk doet!

Comité van aanbeveling 
Ons comité van aanbeveling bestaat uit bekende Nederlanders die achter Dolfijn staan. Zij vinden het allemaal belangrijk dat mensen met een licht verstandelijke beperking keuzes moeten hebben over waar naar toe ze op vakantie gaan, net als anderen.

Angela Groothuizen

Anne Wil Blankers

Edwin Rutten

Arijan van Bavel

Wolter Kroes

Peter Borgdorff

 In het comité van aanbeveling zitten:
 • Angela Groothuizen, zangeres, jurylid en presentatrice
 • Anne Wil Blankers, actrice
 • Edwin Rutten, zanger, acteur en presentator
 • Arijan van Bavel, acteur o.a. bekend als Adje
 • Wolter Kroes, zanger
 • Peter Borgdorff, directeur bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn
Bestuur
 • Dolfijn is een stichting met een bestuur. Het bestuur beslist over het beleid van Dolfijn.
  Van links naar rechts: Kevin van Etten, Letty Ardesch, Guus Hoek en Peter de Zoete.
  Eddy Belet is ook bestuurslid, hem zie je op de foto bij de medewerkers.
  Het bestuur vergadert minimaal 4 x per jaar op het kantoor van Dolfijn. De bestuursleden zijn ook vrijwilligers en krijgen geen geld voor hun bestuurswerk.
  Kevin komt uit de reiswereld, Letty werkt in de zorg, Guus is de specialist op het gebied van personeelszaken en Peter is de penningmeester en gaat dus over het geld. Kortom, het Dolfijnbestuur is van alle markten thuis! 

  Zekerheid
  Bij Dolfijn boek je een vakantie met zekerheden. Naast het feit dat in de reissom altijd een reisverzekering inbegrepen is, werkt Dolfijn al jaren samen met bekende en betrouwbare partners zoals de Jong Intra Vakanties, Oad, Corendon, Sunweb, Landal, Roompot, Stern autoverhuur enz. Met een aantal andere accommodatieverstrekkers hebben wij een jarenlange relatie opgebouwd. Al onze vrijwillig reisbegeleiders hebben een Verklaring Omtrent Gedrag en worden door ons beoordeeld.
  Ook is Dolfijn ook aangesloten bij de:
  ANVR
   SGR
 • Calamiteitenfonds

  De busmaatschappijen met wie wij samenwerken zijn gecertificeerd en de chauffeurs voldoen aan de gestelde eisen.

  Dolfijn is 16 mei 2019 in Amsterdam tijdens het Zoover Award Gala uitgeroepen tot de Beste aanbieder van Aangepaste Vakanties van Nederland. Deze categorie is nieuw binnen de Zoover Awards, we zijn dan ook heel trots op deze uitverkiezing. 
  We vinden het een enorme eer en erkenning voor de ruim 500 vrijwilligers en 6 medewerkers voor hun inzet en betrokkenheid bij Dolfijn. De Zoover Award is een publieksprijs, dat houdt in dat Dolfijn de hoogste scores kreeg in de online stemming met een gemiddeld rapportcijfer van maar liefst 9,5! 
 • We blijven onze uiterste best doen om de beste aanbieder te blijven en jou de beste begeleide vakanties aan te bieden. Stichting Dolfijn Vakanties is een non-profit organisatie. Dat houdt in dat wij geen winst nastreven, de reissommen zijn gebaseerd op de inkoopprijs verhoogd met een bedrag voor de kosten die wij maken. Wil je Dolfijn financieel steunen, dan is jouw donatie van harte welkom klik HIER om een donatie over te maken. Bij voorbaat dank!