Zeilen (Nederland)


Status: Beschikbaar
Heen: 02-08-2021
Terug: 08-08-2021
Aantal dagen: 7
Totaal prijs: € 1029,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 48,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 16
Begeleiders: max. 4
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek: Monnickendam, 't Prooyen tegenover nr. 4
Vertrektijd: 14:00 uur
Tijd terug: 16:00 uur
Jet en Hans van Klipper de Korevaer staan weer klaar om ons te ontvangen. We gaan zeilen over het IJsselmeer waarbij je lekker kan relaxen aan boord, maar je helpt natuurlijk ook af en toe met het hijsen van de zeilen, tafel dekken en andere kleine klusjes aan boord. Met een beetje geluk vieren we de verjaardag van schipper Hans tijdens deze reis. Hijs de zeilen en ga mee met Dolfijn! Bekijk ook het filmpje op op youtube


Programma (onder voorbehoud)
1e dag Om 14.00 uur schepen we in Monnickendam in, we maken kennis met elkaar en nemen samen de boordregels door. Daarna is het tijd om van wal te steken en te gaan varen.
2e dag t/m 6e dag De schipper bepaalt aan de hand van de wind en de mogelijkheden de route. Als we aan het varen zijn, merk je pas hoe groot het IJsselmeer is; vaak zien we het land niet meer. We leggen waarschijnlijk aan in Volendam, Hoorn en Enkhuizen en aan de andere kant van het IJsselmeer, in Workum in Friesland. In elke plaats waar we aanleggen gaan we aan wal om leuke dingen te doen. Vanaf de Korevaer kun je op sommige plaatsen ook zwemmen of Hans trekt je in een rubberboot mee in zijn speedboot. Goed vasthouden!!
7e dag Na het ontbijt varen we naar Monnickendam. We maken er nog een mooie zeildag van, want pas aan het einde van de middag meren we aan. Hier nemen we afscheid van elkaar en kan de Dolfijnvlag weer uit de mast.

Klipper de Korenvaer
- 37 m lange klipper met op het dek een grote ‘kuip’ waar we heerlijk kunnen zitten
- 2- tot 4-persoonshutten met stapelbedden
- 5 toiletten en 3 douches
- salon met gezellige scheepsinrichting met tafels, banken en stoelen, bar en kombuis (keuken)

Maaltijden
Alle maaltijden zijn aan boord. Misschien maken we een keer een lunchpakket klaar. Bij de maaltijden wordt van je verwacht dat je af en toe helpt met tafel dekken, voorbereiden van de maaltijd, afruimen, afwassen en opruimen.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Aan boord wonen ook twee honden. De schipper bepaalt de route. Aan boord moet je je aan de boordregels houden. Je moet voor deze reis kunnen zwemmen, goed ter been zijn en kunnen traplopen. Op deze reis zijn loophulpmiddelen niet toegestaan. Aan boord is een aantal steile trappen. We verlaten het schip via een loopplank, soms via andere schepen. Er wordt zoveel mogelijk gezeild, maar als dat niet mogelijk is, wordt er op de motor gevaren. Op deze reis zijn geen eenpersoonshutten beschikbaar. De hutverdeling gaat zoveel mogelijk met 2 of 3 reizigers per hut. Je moet zelf een dekbed of slaapzak en kussensloop meenemen, onderlakens en kussens zijn aan boord. Verder adviseren wij mee te nemen: regenkleding, stevige schoenen met stroef profiel en waterproof zonnebrand met hoge beschermingsfactor.Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn!

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.