Achterhoek (Nederland)


Status: Beschikbaar
Heen: 16-08-2021
Terug: 23-08-2021
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 899,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 40,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 20
Begeleiders: max. 4
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek: Utrecht Transferium Westraven aan de A12
Vertrektijd: 13:00 uur
Tijd terug: 12:30 uur
Groepshuis Te Paske ligt dicht bij de Duitse grens midden in de mooie Achterhoek. Op het terrein staan 2 groepshuizen waarvan Dolfijn er 1 huurt. Van hieruit gaan we leuke dingen doen in de omgeving.


Mogelijke excursies en activiteiten
- Winterswijk, waar het woensdag en zaterdag markt is
- natuurpark Klein Zwitserland
- zwemmen in subtropisch zwemparadijs Bahia in Bocholt of in het recreatiemeer Hilgelo
- een bezoek aan de naastgelegen boerderij, Nederlands enige vloermouterij. Wat dat is? Dat wordt daar allemaal uitgelegd!
- naar het kleine openluchtmuseum Erve Kots

Groepsaccommodatie de Herberg
- ligging op 8 km van Winterswijk en op loopafstand van de Duitse grens
- eenvoudige 2-, 3- of 4-persoonskamers op de begane grond, alle kamers hebben een wastafel. Op sommige kamers staan 2 stapelbedden. Wij gebruiken de kamers zoveel mogelijk voor 2 personen.
- 5 toiletten en 5 douchecabines
- grote woonruimte met open keuken, eettafels en stoelen en gedeelte met lekkere banken en tv
- aparte spellenruimte met o.a. darts
- grote tuin met terras, sportmogelijkheden en grote buitenkachel om een ‘fikkie te stoken’
- Op het terrein staat ‘de Biggenschuur’. Dit is een eetruimte waar de mensen van Te Paske een ontbijtbuffet of prikken en grillen voor ons verzorgen. Bij prikken en grillen, prik je vlees, vis e.d. op een prikker en gril je dit boven de elektrische grills.


Maaltijden
Het ontbijt en de lunch of het lunchpakket verzorgen we samen of we lunchen onderweg tijdens de uitstapjes. We ontbijten minimaal 1x in ‘de Biggenschuur’. ’s Avonds koken we samen, eten we in een restaurant of halen een keer eten in huis. Minimaal 1 avond eten we in ‘de Biggenschuur’ op het terrein waar we ‘prikken en grillen’.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Deze groepsaccommodatie is minder luxe dan de bungalows in deze reisgids, zo hebben de kamers geen eigen toilet en staat er geen kast op de kamers. Je moet voor deze reis goed ter been zijn, minimaal een half uur, zelfstandig en in een goed tempo achter elkaar (zonder loophulp) kunnen lopen. Op deze reis is geen loophulp(middel) mogelijk. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er zijn geen eenpersoonskamers beschikbaar.
Dit is een busjesreis. De busjes hebben niet veel bagageruimte en daarom mag je je bagage niet in een koffer meenemen. Neem je bagage mee in een tas. Koffers kunnen door de reisbegeleiding geweigerd worden.

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.