Ardennenavontuur (België)


Status: Beschikbaar
Heen: 16-07-2021
Terug: 23-07-2021
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1095,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 50,00
Zakgeldadvies: € 80,00
Reizigers: max. 12
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek: Utrecht CS
Vertrektijd: 09:45 uur
Tijd terug: 16:00 uur
Een nieuw Ardennenavontuur! We gaan weer spannende dingen doen en genieten van de Ardennen. Als je niet per se luxe op vakantie wilt en je het niet erg vindt dat je vies wordt en je houdt er van om spannende dingen te doen, dan is dit dé reis voor je! Natuurlijk worden we begeleid door ervaren en gediplomeerde buitensportbegeleiding want jouw veiligheid staat voorop. En is er iets wat je niet wilt doen? Dan is er vast en zeker iets anders te verzinnen dat je wel leuk vindt of je kijkt gewoon naar de anderen die gaan klimmen, abseilen enz.


Programma (de activiteiten kunnen veranderen of in andere volgorde worden uitgevoerd)
1e dag Het avontuur begint met een treinreis vanuit Utrecht. Voor de heenreis neem je zelf een lunchpakketje mee. We rijden met een overstap in Maastricht en Luik naar Aywaille. Daar wordt onze bagage opgehaald en wij wandelen naar de camping waar we kennis maken met onze outdoorbegeleiders. ’s Avonds lopen we een stukje langs de rivier.
2e dag We doen het rustig aan vanochtend. Na de lunch vertrekken we voor ons grotavontuur. Op handen en voeten en soms op onze buik gaan we een spannende grot verkennen. Als je dat niet wilt, kun je ook kiezen voor een wandeling naar Remouchamps waar we de grotten bezoeken waar je gewoon rechtop kunt lopen.
3e dag We rijden na het ontbijt naar de Venne voor een spannende dag. We gaan het Challenge Parcours doen. Via touwbruggen gaan we de rivier over. Hou je goed vast, want anders krijg je een nat pak. Aan het einde van de route kun je van de berg tokkelend naar beneden, maar lopen mag ook. We eindigen de dag met een barbecue.
4e dag Vandaag gaan we een fantastische wandeling maken langs de bergrivier Ninglinspo. Watervalletjes, bruggen en avontuurlijke paden. Geweldig!
5e dag Een letterlijk hoogtepunt van deze reis. We gaan rotsklimmen en/of abseilen. Onder de deskundige leiding proberen we tegen de rotswand omhoog te gaan en als we boven zijn, gaan we weer met een touw abseilend naar beneden. Als je dit te spannend vindt, kun je ook boogschieten of blaaspijp schieten.
6e dag We lopen naar het station en nemen daar de trein naar Luik. In deze leuke stad kunnen we shoppen en wat drinken op een terras.
7e dag ’s Ochtends gaan we lasertaggen! We krijgen allemaal een geweer (niet echt natuurlijk) en gaan in 2 teams proberen om zoveel mogelijk punten te scoren. Dat doe je door iemand van de tegenpartij te raken. Als je geraakt wordt, voel je alleen een kleine trilling. Superspannend en heel erg om te lachen!
8e dag Na het ontbijt worden de tassen opgehaald en naar het station van Aywaille gebracht. Wij wandelen daar naar toe en nemen de trein die na een overstap in Luik en Maastricht in de middag weer in Utrecht aankomt.

Camping Chateau de Dieupart
ligging aan de Amblève, in de buurt van Remouchamps en 5 min. lopen van een supermarkt
2-persoons campinghutten, deze zijn erg simpel en te vergelijken met houten tenten. In de hut: 2 bedden met onderlaken, kussen en sloop (slaapzak zelf meenemen), koelkast en stopcontact
receptie, taveerne, toilet- en douchegebouw
tijdens de activiteiten worden we begeleid door deskundige, Nederlands sprekende outdoor-begeleiders

Maaltijden
Het ontbijt en de lunch/het lunchpakket maken we samen of we lunchen ergens onderweg. ’s Avonds eten we op de camping of in een restaurant in de buurt. We gaan ook een keer barbecueën.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Bijzonderheden
Dit is een reis voor actievelingen! Verwacht geen luxe, maar wel veel plezier! Je moet heel goed ter been zijn en een goede conditie hebben. Tijdens de activiteiten kun je nat of vies worden, denk daar aan als je je tas in pakt. Doe vooral stevige schoenen aan. Je bent nooit verplicht om ergens aan mee te doen. Op de heen- en terugreis ga je met de trein en moet je je bagage zelf tillen of rollen, de begeleiding heeft immers hun eigen bagage. Wij adviseren een rolkoffer of rugzak. Je moet zelf een slaapzak en handdoeken en washandjes mee nemen. Diëten zijn op aanvraag. Op deze reis is een beperkt aantal hutten voor alleengebruik beschikbaar, hiervoor geldt een toeslag.Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn.

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.