Hart van Zweden (Zweden)


Status: Beschikbaar
Heen: 14-09-2021
Terug: 21-09-2021
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1919,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 90,00
Zakgeldadvies: € 100,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Deze reis heeft GEEN wisselplaats.
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Deze reis staat in onze reisgids met reisdata 11 t/m 18 septemberi 2021 en met opstapsysteem. De reisdata zijn gewijzigd in 14 t/m 21 september 2021 en de mogelijke opstapplaatsen zijn: Amsterdam, Utrecht, Zwolle en Groningen.

Zweden is een groot en mooi land. Deze reis neemt je mee naar de natuur zoals naar het Nationaal Park Tiveden, maar ook naar kleine steden zoals Gränna en Örebro en de hoofdstad Stockholm. De Zweedse taal lijkt soms wel een beetje op Nederlands, maar hierover hoeven we ons in het hotel geen zorgen te maken, de eigenaars zijn Nederlands!


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar Kiel waar we aan boord gaan voor de overtocht. We slapen aan boord.
2e dag Na het ontbijt aan boord komen we in Göteborg aan en rijden we naar Jönkoping. Hier bezoeken we het lucifermuseum. Daarna rijden we door naar ons hotel. Als we nog zin hebben, kunnen we een mooie wandeling langs het meer maken.
3e dag Vandaag maken we een tocht door het Tiveden Nationaal Park. In dit oerbos zijn diepe kloven, grote keien en mooie meren. Er leven ook veel dieren zoals herten, vossen en wilde zwijnen. Na een wandeling door het bos rijden we via Klangsham en Karlsborg terug naar het hotel
4e dag Na het ontbijt rijden we naar Örebro met een mooi centrum en Slott Örebro. 's Middags lunchen we in de bijzondere watertoren en bezoeken het Wadköping Openlucht Museum. Op de terugweg naar het hotel nemen we ook nog een kjikje op het landgoed van Karlslund Herrgard.
5e dag We gaan vandaag naar de hoofdstad van Zweden: Stockholm. We maken een stadstour en kunnen daarna de stad zelf verkennen. We zien het Koninklijk Paleis, het stadhuis en de mooie, gekleurde huizen.
6e dag 's Ochtends rijden we naar landgoed Olshammarsgården waar we o.a. een mooi kerkje zien. Via Karlsborg en de lunch in Askersund rijden we naar het Vättermeer waar we een rondvaart maken.
7e dag De koffers zijn ingepakt en we gaan weer richting Nederland. Via een mooie route rijden we naar Göteborg waar we nog even tijd hebben om rond te kijken. Daarna gaan we aan boord. We slapen aan boord.
8e dag Na het ontbijt aan boord rijden we naar het wisselpunt. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel PerOlofGarden
- ligging bij het kleine plaatsje Åsbro en het Tisarenmeer
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met douche en toilet
- receptie, café en restaurant op 200 m van het hoofdgebouw
- grote tuin, meer met steiger en eigen strand, doolhof


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Je kunt opstappen in Amsterdam, Utrecht, Zwolle en Groningen. Je ontmoet je medereizigers en begeleiders in de bus, deze reis werkt zonder een wisselpunt. Op de laatste dag stap je uit in een van de uitstapplaatsen Groningen, Zwolle, Utrecht of Amsterdam. Op de heen- en terugreis stapt ook de begeleiding in een van de opstapplaatsen in. Mogelijk reis je dus een stukje zonder begeleiding in de bus. Je moet dus zelfstandig in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Deze reis werkt zonder wisselpunt.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 245,-.

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.