Zuid-Engeland & Isle of Wight (Groot-Brittanniƫ)


Status: nog 1 plaats 
Heen: 06-08-2021
Terug: 13-08-2021
Aantal dagen: 8
Totaal prijs: € 1845,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 87,00
Zakgeldadvies: € 100,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Moerdijk
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
Deze reis brengt ons naar de mooie kust van Zuid-Engeland. Hier is het vaak heerlijk weer zodat er zelfs palmbomen kunnen groeien! We genieten van de mooie natuur, stadjes en dorpen en bezoeken als toetje ook nog het eiland Isle of Wight.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt in Moerdijk. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We rijden naar Frankrijkl waar we aan boord gaan voor de overtocht. Aan 'de overkant' rijden we naar ons hotel.
2e dag Vandaag bezoeken we een aantal mooie tuinen zoals de subtropische tuin van Abbotsbury waar o.a. palmen en olijfbomen groeien. Daarna maken we een rondrit door het graafschap Dorset. Onderweg naar het hotel nemen we ook nog een kijkje aan de kust in Weymouth waar we mooi uitzicht hebben over de zee.
3e dag De bus brengt ons naar Bournemouth. Deze stad ligt aan zee en is bekend om de pier en de mooie parken. Daarna rijden we naar The New Forest, een natuurgebied waar wilde pony's leven.
4e dag Na het ontbijt rijden we naar Bath waar veel mooie, oude gebouwen staan. Deze stad was al in de Romeinse tijd populair vanwege de warme, geneeskrachtige bronnen. Op de terugweg nemen we een kijkje bij de prehistorische stenen van Stonehenge.
5e dag Vandaag maken we een mooie tocht over het schiereiland Purbeck en bezoeken o.a. het Corfe kasteel en een Engelse tuin waar we van een echte English Cream Tea met allerlei lekkere dingen genieten.
6e dag We gaan vandaag het tuineneiland Wight bezoeken. We maken een mooie tocht over het eiland en bezoeken het Osborne House dat vroeger van koningin Victoria was.
7e dag Met de bus rijden we naar Poole waar we de Compton Acres Gardens bezoeken. Kenners vinden dit een van de mooiste tuinen van Europa. Daarna nemen we ook een kijkje in Salisbury waar een kathedraal staat met een toren van meer dan100 m hoog.
8e dag Na het ontbijt rijden we naar Dover waar we aan boord van de ferry gaan. We rijden naar het wisselpunt in Moerdijk. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Oceana Resort Suncliff
- ligging in het centrum van Bournemouth, direct aan zee
- 2-persoonskamers met tv, thee- en koffiemaker en badkamer met bad of douche en toilet
- receptie, lift, restaurant, bar
- binnen- en buitenzwembad
- regelmatig live muziek


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Deze reis werkt met een beperkt opstapsysteem. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: restaurant de Gouden Leeuw in Moerdijk.

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij Oad. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.