Westendorf (Oostenrijk)


Status: nog 1 vrouw 
Heen: 25-09-2021
Terug: 06-10-2021
Aantal dagen: 12
Totaal prijs: € 1599,00
Ann.bijdrage:
(optioneel)
€ 74,00
Zakgeldadvies: € 110,00
Reizigers: max. 8
Begeleiders: 2
Leeftijd: vanaf 16 jaar


Vertrek:
Wisselplaats: Zeddam (de Jong)
Vertrektijd: 00:00 uur
Tijd terug: 00:00 uur
In het mooie Brixental in de Kitzbühler Alpen ligt Westendorf. Van hieruit gaan we o.a. naar de Grossglockner, Innsbruck en Kufstein.


Programma (onder voorbehoud)
1e dag In de ochtend vertrek je vanuit een van de opstapplaatsen naar het wisselpunt. Daar ontmoet je je reisgenoten en de begeleiding. We overnachten in Zuid-Duitsland.
2e dag We rijden verder en komen voor het diner in het hotel aan.
3e dag Vanochtend kunnen we met een wandeling kennis maken met Westendorf. ’s Middags rijden we naar Kitzbühel, waar we kunnen winkelen.
4e dag Na het ontbijt gaan we naar het letterlijk hoogtepunt van deze reis: de Grossglockner. Dit is met 3798 m de hoogste berg van Oostenrijk. Wat een belevenis!
5e dag Rattenberg ligt niet ver van Westendorf en is ons eerste reisdoel vandaag. Dit is het kleinste stadje van Oostenrijk, maar heeft wel veel winkeltjes waar vooral glas verkocht wordt. We rijden verder naar een kaarsenfabriek en Schloss Tratzberg. Vanavond kun je meedoen aan de fakkelwandeling.
6e dag Omdat de bus niet rijdt vandaag, kunnen we uitslapen en ’s middags naar de boerenmarkt in het centrum waar Tiroler muziek gespeeld wordt.
7e dag We gaan vandaag de grens met Duitsland over en gaan naar de Chiemsee. We varen naar een eilandje waar een prachtig kasteel staat. Daarna rijden we via een mooie route terug naar Westendorf.
8e dag Ons reisdoel vandaag is Innsbruck, maar onderweg stoppen we eerst om de kristalwereld van Swarovski te bezoeken. Hier zien we o.a. het grootste en het kleinste kristal ter wereld. In Innsbruck zien we de mooie binnenstad met het beroemde Gouden Dak en de Hofburg.
9e dag Vandaag rijdt de bus niet en kunnen we een mooie wandeling maken of gebruik maken van de wellness in het hotel (tegen betaling).
10e dag Het kleine plaatsje Kufstein is populair bij toeristen. Hier kun je nog de laatste souvenirs kopen! Bij de vesting van Kufstein wordt om 12.00 uur een orgelconcert gegeven.
11e dag In de ochtend rijden we naar ons overnachtingshotel in Duitsland.
12e dag Het is helaas weer tijd om met de bus naar het wisselpunt te rijden. Na de afscheidsmaaltijd nemen we tussen 17.30 en 18.30 afscheid van elkaar. Met een andere bus word je weer naar je uitstapplaats gebracht.

Hotel Mesnerwirt/Elisabeth
- ligging in het centrum van Westendorf
- 2-persoonskamers met tv en badkamer met bad en/of douche en toilet
- receptie, restaurant, en terras
- sauna, solarium, whirlpool en stoombad (tegen betaling)


Maaltijden
Ontbijt en diner in het hotel. Lunchen doen we in of buiten het hotel.

Reisdocument
Geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart

Vertrek en aankomst
Verschillende opstapplaatsen. Je wordt op je opstapplaats opgehaald en door een bus naar het wisselpunt gebracht. Op de laatste dag word je vanaf het wisselpunt naar je uitstapplaats gebracht. Op de heen- en terugreis zit GEEN Dolfijnbegeleiding in de bus, die zie je pas op het wisselpunt. Je moet dus zelfstandig het eerste en laatste stuk van de reis in de bus kunnen reizen! Dolfijn en de touroperator zijn niet verantwoordelijk voor eventuele gevolgen of kosten die voortvloeien uit het niet (geheel) zelfstandig kunnen reizen op de heen- en terugreis). Je kunt ook direct naar het wisselpunt komen of gebruik maken van de taxi-service van de touroperator. Hoe verder je van het wisselpunt woont, des te vroeger moet je opstappen (de opstaptijd is tussen 5:00 en 8:00 uur) en des te later stap je uit (uitstaptijd is tussen 19:00 en 23:00 uur). Mogelijk moet je op de heen- en/of terugreis naar het wisselpunt een keer overstappen. De precieze opstaptijd krijg je ongeveer een week van tevoren.
Het wisselpunt is: hotel Ruimzicht in Zeddam

Bijzonderheden
Wij hebben deze reis ingekocht bij de Jong Intra Vakanties. Je maakt deze reis samen met andere toeristen. Dat houdt in dat we de reis en het programma samen met hen doen. Je moet voor deze reis goed ter been zijn en minimaal 45 minuten achter elkaar in een redelijk tempo kunnen lopen en kunnen traplopen. Rolstoelen en rollators zijn niet toegestaan. Ook kan de begeleiding maar zeer beperkt loophulp bieden. Je gaat vaak de bus in en uit en er worden bijna elke dag uitstapjes gemaakt. Meer info nodig? Bel of mail Dolfijn! Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar. Toeslag € 159,-.

We weten nog niet welke regels er in 2021 gelden i.v.m. Corona. Wij houden ons aan de op het moment van de uitvoering van de reis geldende richtlijnen/regels van het RIVM, de Nederlandse overheid en plaatselijke richtlijnen en regels.
Hoewel wij ons aan deze richtlijnen en regels houden, is deelname aan onze reizen voor eigen risico. Reizigers die zich, ondanks aanwijzingen van de reisbegeleiding of anderen, niet aan de geldende regels houden en daarvoor bekeurd worden of op een andere manier schade oplopen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor.

Op onze reizen worden foto's en soms filmpjes gemaakt. Deze worden gebruikt voor het reisverslag en mogelijk ook voor onze reisgidsen, website, nieuwsbrieven en social media. Als je daar bezwaar tegen hebt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Alle op deze website gepubliceerde reizen zijn onder voorbehoud i.v.m. de Corona- maatregelen.